Нинова: Водим най-социалната политиката в България

Няма друго правителство, поставено на такива изпитания, смята тя
21 май 2022 20:49, Анисия Иванова
142
Нинова: Водим най-социалната политиката в България
Снимка: БСП

Водим най-социалната политиката в България за последните години. Това заяви лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова в обръщение пред делегатите на VІ-ата отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение на БСП, съобщиха от пресцентъра на партията.

Тя посочи, че младежката политика вече е факт. Защото само за няколко месеца реализирахме онова, за което се борихме 10 години в опозиция. Увеличи се майчинството, увеличиха се детските надбавки за отглеждане на дете през втората година, най-накрая мечтата ни за безплатни детски градини и ясли е факт, заяви лидерът на БСП.

Правителството отпусна допълнително финансиране за училищни автобуси в отдалечените и малките населени места, за да може всяко дете да има достъп до образование, увеличиха се стипендиите за надарени деца. Борим демографската криза с реални мерки за младите и децата, посочи още Нинова.

Нашето желание да има културен чек и да могат хората да се възползват от него, за да обърнем внимание на родното изкуство, е факт. Онези 200 лева за ваучери вече могат да се използват за културни мероприятия, каза още вицепремиерът.

По думите й няма по-социална политика в последните 20-ина години, провеждана в България, отколкото тази на това правителство. И тя се изразява в 20 милиарда лева, това е 1/3 от разходите в България – 20 милиарда лева за социални, леви политики. Това е благодарение на БСП. Но и на добрия диалог, разбирането и конкретните резултати, които постигаме с нашите коалиционни партньори, заяви Нинова.

Бяхме изправени като правителство пред най-тежките кризи, връхлитали България в последните години една след друга - ковид, енергийна, икономическа, а сега и войната и последиците от нея. Няма друго правителство, поставено на такива изпитания едновременно, каза лидерът на БСП. Нашата първа грижа е да помогнем на уязвимите, на слабите и на бедните. А това сте вие – младите семейства, младите хора с деца и нашите бащи и майки, баби и дядовци – пенсионерите, заяви тя.

Ето защо оттук нататък в следващите няколко месеца политиката ни ще е съсредоточена в това. Да увеличим пенсиите от 1 юли, а през октомври да ги преизчислим. Да помогнем на младите хора. Ние де факто въведохме семейно подоходно облагане, въведохме необлагаем минимум за младите семейства с деца, за вас. Защото вече 600 лева от заплатата на работещи млади хора с едно дете става необлагаем минимум, а с две - 1200 лв., посочи тя.
 
Нинова отбеляза, че вторият акцент в политиката на правителството е да оздрави и развие икономиката и затова втората част от актуализацията на бюджета е обърната към икономиката. С намаляването на цените на газ, парно, вода, чрез премахване на акциза, променяме стария антисоциален модел на ГЕРБ, срещу който се борихме заедно години наред, коментира тя. "Щом този модел злобно, нервно и грозно крещи срещу управлението, значи сме на прав път", заяви още Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
11
 
! Отговори
Учуден преди 2 години
Каката,каката цъфнала кат майска роза?!Кой би помислил,че с успех 3,00 ще станеш нещо като ректор на СУ?!Това е нейното положение!Яхна пенсионерите,разсипа БСП,начеса си п,ката,накраде са кат за световно и я гледкам как ни са хили вътрешно и си вика,УБАВ *** НАРОД ДА ГИ ***, да са ми живи и здрави да ги пояздя колкот са може повечко,да захлебя и замезя здраво,чи то повичи я има я нема!!
84
0
 
15
 
! Отговори
Состин преди 2 години
Kurneliq еш ква е усмихната, щастлива. Гребе с голямата лъжица от кацата с мед.
83
0
 
23
 
! Отговори
void преди 2 години
"Другари, дайте да дадем!" . Само дето така не може вечно - няма кого да заблуждава, тези пари дето "социално" раздава, ги взема от народа. И освен да изнудва коалицията и да лобира за руски интереси, нищо друго не е направила. А защо все още е министър - това е мистерия...
82
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е точно, лейди, само не се изживявай като правителство.
81
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Импексова, импексова, да беше жив проф. Вучков да чуе глупостите ти, нямаше да повярва на очите си!
80
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онези 200 лева за ваучери вече могат да се използват за културни мероприятия, каза още вицепремиерът__________Културните мероприятия!! Мислех, че живеем впо-съвремено и модерно общество, но Нинова явно не е помръднала в мисленето си от тези прословути "културни мероприятия" от социализЪма! Също така предлагам да се върнат пионерските лагери и вечеринки, тимуровите команди и задължителните летни бригади, слава на БКП/БСП, рапорт даден, рапорт приет!
79
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже не е за обиждане и пцуване ч просто е тъжно такива хора да иправляват. Тя нз къде се намира
78
0
 
18
 
! Отговори
Един от Юг преди 2 години
Техноимпексовата пак е намислила да крадне нещо в името на народа!Някой военен завод,може би! Там е далаверата сега!Молодец
77
2
 
18
 
! Отговори
Съгласен на 100% преди 2 години
Толкова социална,че един определен етнос,който преди 30 години учеше и работеше ,сега се развъжда за употреба по изборите и за работа не е чувал,децата за тях са банкоматни карти,младите неграмотни,за разлика от прабабите им.Трябва да се подкрепят работилите и работещите,не да мислите как да наливате от пусто в празно.
76
1
 
4
 
! Отговори
БС преди 2 години
Корнелия,Умникът от NovaNews не те разбира? Толкова му е скъла
75
6
 
3
 
! Отговори
БС преди 2 години
Бирата е без пари в БГ, какво мрънкате?
74
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и през 97 я водехте , начело с икономическия ви гуру , агент Економов и знаем докъде я доведохте . Сега пак натам сте се запътили
73
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая май не разбира какви глупости говори.
72
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарко Нинова , благодарение на такава политика водена от Икономическия ви експерт Румен Гечев , страната изпадна в криза от която се възстановяваше десетилетие . Сега същия този експерт, действа задкулистното като ваш съветник и се опасявам че резултата ще е същия. Ка да ви вярваме като сме ви сърбали попарата . Както казва народа: нов бардак със стари к не става
71
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Госпожа Лъжа не лъже само когато устата и е затворена, отвори ли я изстрелва поредната порция лъжи.
70
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Най- социалната политиката" и най-загробващо руската и упадъчната държавата в ЕС....
69
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За БСП социалното е да сме еднакво бедни
68
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що за заглавие?! И що за абсурдно твърдение??
67
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ли не ви вярваме, докато сина е при ротшилд , България е вкарвана в дългова спирала, защо ли
66
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази знае ли какъв пост заема? Министър на икономиката и индустрията се хвали как раздавала пари от бюджета! По изкривена и уродлива партиика като тази НЯМА