ВМРО блокира Кресненското дефиле: Не предавай Македония!

Протестът е заради позицията на България за присъединяването на РСМ към ЕС
Обновена: 21 май 2022 12:26 | 21 май 2022 12:26, Елка Василева
47
ВМРО блокира Кресненското дефиле: Не предавай Македония!
Снимка: БГНЕС

Повсеместен и безсрочен национален протест обявиха в Кресна от ВМРО. Причината е темата Македония и нейното членство в Европейския съюз. Протестът е под наслов "Не предавай Македония".

Всеки момент се очаква те да блокират движението по главен път Е-79 в района на град Кресна, а след това, през целия ден ще се движат с автомобили с 20 км/ч в посока Кресна - Благоевград и обратно.

Още по темата
Причината за протеста е по думите им колебливата позиция на правителството на премиера Кирил Петков по отношение на Северна Македония и членството ѝ в ЕС, предаде БНТ.

Вчера премиерът призова президента Радев да свика КСНС по темата РСМ. Именно срещу това искане се обявяват от ВМРО.

"Ще се опитат да променят позицията в посока "нека да ги пуснем да започнат да преговарят, после ако такова, ще ги спрем". Това ние няма как да допуснем и няма как да се случи. Затова днес ние блокираме Кресна, предупредително към правителството. Съжалявам за затрудненията, които ще се получат, но в края на краищата Македония е национална кауза и за нея трябва да се правят някакви жертви, включително неудобства на пътя", заяви съпредседателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

От партията казаха, че през следващите дни планират протести по възлови пътища в страната така и на граничните пунктове. Целта е България да не отстъпва от исканията си по спорните въпроси със Северна Македония, заради които страната ни е наложила вето на преговорите на западната ни съседка за членство в ЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
червени цървули преди 1 година
Кво ми дреме за Македония,бе!?Да не предават България,това се иска!
41
1
 
2
 
! Отговори
Прожектор преди 1 година
Причината да бъде искан нов КСНС не е в "напредък" на ангажиментите на РСМ, а в разпалване на война, която може да промени геостратегически Европа и света.Така че ходът на Петков е много правилен. С него той иска да покаже, че българското правителство споделя опасенията на евроатлантическата общност, ноинициираните от него усилия по въпроса не получават обществена, коалиционна и парламентарна подкрепа, тъй като РСМ не предприема усилия да скъса с ЮгоКоминтерновската й ксенофобска идеология на омраза, недобросъседство и погазване на човешки права.
40
3
 
1
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Не се предавайте, като нашите управници!
39
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Не предавай Македония!" На кого ?...на ЕС ли ???!
38
7
 
7
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Вярвам - вмро няма да позволят подмяната на историята ни
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Протестирайте срещу цените и инфлацията,оставете я македония.
36
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 1 година
Къде са българите,александър сиди и контрера-кубинския ром,защо не са начело със знамената на мвро,паспортчиков почетния председател и рекламното лице на **БИЛЛА**защо не е в предните редици на протеста.
35
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да е точно заглавието трябва да е вмро: Не предавай Русия. Ако се отърват от кремълските интереси и разчистят партията бих гласувал за тях.
34
14
 
10
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Подкрепям! Браво ВМРО! Пълен блокаж за тия изпадналци от пп! Долу краварските слуги...)))
33
4
 
13
 
! Отговори
крадци на история преди 1 година
Сега сме на път да клекнем на крадци на история, които ни наричат фашисти затова, че навремето им построихме пътища и училища, а после им признахме държавата, въоръжихме ги и лобирахме да влязат в НАТО. Срам!
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо, ако е прпуснал нЕкои часове по история, сега е момента да навакса. Е...си неострия тъпанджия.
31
1
 
9
 
! Отговори
Македонски БЪЛГАРИН преди 1 година
До Анонимен За какво искаш гаранцИ бе Пътър ?! За това една създадена в сръбска епруветка и подкрепена от Коминтерна и Съветския Съюз - не от Русия, има "малка" разлика - изкуствена нация да придобие легитимация ли? Не само, че си страшен "умник". но си и велик "демократ".
30
3
 
3
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 1 година
"Не предавай Македония!"Да не е грешка? Може правителството в съзвучие със заповедите от САЩ и евроТейските и неолиберални препоръки,"само да я продадат , а след това и това ,което още е останало от България.Такава са заповедите , а заповед се изпълнява ,а не се обсъжда
29
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези пък за какво се борят!? Българи да защитават чуждите македонски интереси?! Това не е ли национално предателство?!
28
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия що искат, не ми става ясно?
27
2
 
1
 
! Отговори
Помнещ преди 1 година
Договорът е от 2017 г., когато управляваха Борисов и Каракачанов.
26
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха, 100 човека, ама иначе "повсеместен национален" протест... Трудно е да си жалък, но вмро се състезават с израждането.
25
2
 
20
 
! Отговори
Няма държава преди 1 година
в света, която да денационализира собственото си население. Все едно френското правителство да кара французите да се пишат германци! След 5 войни, десетки хиляди жертви и стотици хиляди бежанци, българското правителство принуди българи да си сменят националността! Това е световен позор! Сега сме на път да клекнем на крадци на история, които ни наричат фашисти затова, че навремето им построихме пътища и училища, а после им признахме държавата, въоръжихме ги и лобирахме да влязат в НАТО. Срам!
24
4
 
9
 
! Отговори
Питам преди 1 година
ВМРО колко процента имахте на изборите 2 пъти подред? Около 2% от гласувалите. Е, кои по-точно бяхте вие при тези проценти, че ще давате акъл за цял един народ?
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АБЕ НЕ ЗНАМ КАКВО ПРАВЯТ ТЕЗИ АМА ДОСТА ПСУВНИ СА СИ ИЗКАРАЛИ ОТ ПЪТУВАЩИТЕ КЪМ САНДАНСКИ И КУЛАТА...