Петков зове Радев да свика КСНС за състоянието на преговорите с РМС

Кабинетът нямало да направи нищо на база на външен натиск
Обновена: 20 май 2022 18:37 | 20 май 2022 18:11, Камелия Цветанова
165
Петков зове Радев да свика КСНС за състоянието на преговорите с РМС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В свое видеообръщение премиерът Петков призовава президента Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност относно състоянието на преговорите между България и Северна Македония.
Министър-председателят подчертава, че българското правителство няма да направи нищо без широко национално съгласие и в съответствие с коалиционното споразумение.

Още по темата

„На Консултативния съвет по национална сигурност да участват всички партии, всички служби и президентската институция. Външно министерство да внесе доклад за състоянието на преговорите между България и Северна Македония. Този доклад ще бъде обсъден и на редовния коалиционен съвет следващата седмица“, поиска премиерът.

Кирил Петков потвърждава, че кабинетът няма да направи нищо на база на външен натиск и преди пълно разбирателство на ниво коалиционен съвет, задълбочено обсъждане в КСНС, и ясна и потвърдена позиция от най-висшия орган в тази държава: българският парламент. 

„Единствено Народното събрание има финалния легитимен мандат по темата Северна Македония и това трябва да е абсолютно ясно за цялото българското общество и за външните ни партньори“, завърши обръщението си Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
2
 
1
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
Причината да бъде искан нов КСНС не е в "напредък" на ангажиментите на РСМ, а в разпалване на война, която може да промени геостратегически Европа и света.Така че ходът на Петков е много правилен. С него той иска да покаже, че българското правителство споделя опасенията на евроатлантическата общност, ноинициираните от него усилия по въпроса не получават обществена, коалиционна и парламентарна подкрепа, тъй като РСМ не предприема усилия да скъса с ЮгоКоминтерновската й ксенофобска идеология на омраза, недобросъседство и погазване на човешки права.
127
1
 
6
 
! Отговори
разбрахте ли?? преди 1 година
за какво са решетките на народното събрание??... скоро ще бъде взето "решение" в името на "европейското единство" ... ПеткоB, явно е решил да се подготви за последствията от предстоящото си решение (за Македония.)
126
0
 
3
 
! Отговори
иначе народна любов. преди 1 година
българи,Както в Украйна стана и за Македония същото ще стане, специална военна операция за Македония
125
2
 
6
 
! Отговори
ПП =ПАРТИЯ ПУТИНИСТИ преди 1 година
ЩОМ СА, ЕКИП С НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПУТИНИСТИ : БСП =НИНОВА =РАДЕВ =РЕШЕТНИКОВ =ПУТИН.....
124
4
 
2
 
! Отговори
teo преди 1 година
Киро ментата КОГА ЩЕ ИЗГОНИ МИТРОФАНОВА, която го обвинява, че ОБИЖДАЛ ПУТИН СЛЕД КАТО СЕ ВЪРНАЛ ОТ САЩ ???? БЪЛГАРИНО ????
123
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
разбрахте ли за какво са решетките на народното събрание??... скоро ще бъде взето "непопулярно решение" в името на "европейското единство"
122
0
 
12
 
! Отговори
ВЕТО преди 1 година
ТОЗИ МРЪСЕН ПРЕДАТЕЛ ГО СЛОЖИХА КАТО ПАРАШУТИС С ЦЕЛ. АКО ПОСМЕЕ ДА ПУСНЕ СЕВЕРНА ЩЕ СЕ ЛЕЕ КРЪВ БРАТСКА ПО УЛИЦИТЕ ПОГЛЕДНЕТЕ КАКВА ОМРАЗА СЕ НАСАЖДА ПО ТЯХНИТЕ ТЕЛЕВИЗИЙ ТВ АЛФА ,КАНАЛ5 ,24ТВ ,СИТЕЛ ИМА ГИ НА ЮТУБ ОГРОМНА ОМРАЗА И ЛЪЖИ И ТО В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ
121
0
 
8
 
! Отговори
ГЕРБАДЖИЯ преди 1 година
Като обещаваш нещо без да знаеш как ще го изпълниш става кофти. Да не вземат танкерите с втечнения газ, дето никой не знае къде са да отидат на друго място. Има решение на Народното събрание! Какъв КСНС? И какво общо има това с националната ни сигурност? По-скоро Светия синод да свикат.
120
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласят предателството на историята ни усещам го
119
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия оправиха България Украйна и Северна Македония ,алу коя държава е наред )
118
1
 
5
 
! Отговори
ПОМНИМ! преди 1 година
Боко уби на баба Дора козите. (и не само)
117
0
 
6
 
! Отговори
IT земеделец преди 1 година
ТИКВО, aко ти е терсене и не знаеш какво да правиш, мога да те назнача като ОВЧАР в моята малка ферма. Ако знаеш как се търси агнешко и овче месооо... ОХХХ!!! Ум да ти зайде. Идвай да ставаш овчар ТИКВО
116
1
 
7
 
! Отговори
ЮМРУЦИ ГОРЕ! преди 1 година
МУТРИ ВЪНННН!!!!!!!!!!!!!!!!
115
8
 
4
 
! Отговори
Само факти. преди 1 година
Да, Кирчо може да не умее да говори правилен български, но доказа, че може да брани интересите на народа. За това ще изкара пълен мандат. Колкото и да не и се вярва на Ива Николова от ПИК, Петьо Блъсков от Труд и на Севда ТВ - главните пропагандаторки на мафията
114
0
 
4
 
! Отговори
Седни сега на Моя преди 1 година
Ама той не можел, защото бил ГЕРБ-аджия. Как само се търси агнешко месо! Оди ставай овчар! Некъдърeн ГЕРБ-аджиьо.
113
0
 
4
 
! Отговори
Беден ИТ 6000лв кеш преди 1 година
СТАВАЙ ОВЧЕР ТИКВО
112
0
 
4
 
! Отговори
Тиква Power преди 1 година
Боко Тиквата най-добре да излиза в пенсия и да се спотайвва на някой тих остров, както се вика "докато отмине бурята" иначе ше влезе в бай Ставри. Сикаджийската мутра
111
8
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименпоне 10 пъти г-н Петков заяви,че решенията относно РСМ,ще минат през НС...демек гроб-дпс-***...ще можете да се изложите...а и резидента...не не е важна...РСМ ако влезе в ЕС...се присъидинява ...ако ще си чешете и отклонявате вниманието...си е безсилие,Подкрепа г-н Петков...милиони сме...само ни призовете!!!рашизма....е по...Безбожен от фашизма,няма да позволя децата ми да са крепостни на путин...да носят ватенки...само защото доган,боко,корнелия,костя и разни болни вземат
110
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков е поел ангажименти пред външни сили и сега се сблъсква със стена от несъгласие в България за променяне политиката на България по отношение на Македония. Поставен е между *** и наковалнята и се опитва да се скрие зад някакво решение на КСНС. Радев трябва да го остави да се пече на бавния огън, който сам Киро си е запалил.
109
1
 
7
 
! Отговори
Обяснение преди 1 година
1. На КСНС не е важно какво ще се приеме, а какво НЕ-няма да се препотвърди позицията (няма да препотвърдят ПП, ДПС и ДБ). Така се отваря врата за: 2. Повтаря, че САМО парламента ще го реши, а те си приеха да приемат решения с повече от половината от ПРИСЪСТВАЩИТЕ (т.е. по-малко от 121). Сумата на депутатите на ПП(67), ДПС(34) и ДБ(16) е 117, трябва 4 човека да отсъстват само. 3. Петков си каза, че иска да "премести ветото след началото на преговорите". Ясно защо бяха атаките с/у Радев. ПРЕДАТЕЛ