Петков: Под прозорците ми веят руски знамена, странна опозиция

Премиерът пред "Велт ам Зонтаг": В България има поредица хибридни атаки
Обновена: 22 май 2022 19:58 | 22 май 2022 19:58, Александър Попов
729
Петков: Под прозорците ми веят руски знамена, странна опозиция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В интервю за германския вестник "Велт ам Зонтаг" българският премиер Кирил Петков заяви днес, че в България се извършват поредица от хибридни атаки. Те са наказание за ясната позиция на София на страната на Украйна, смята премиерът.

В интервюто Петков казва, че срещу България е организирана голяма битка, като най-тежка е била кибератаката срещу българските пощи, които непосредствено преди Великден са попречили на изплащането на пенсиите. Атакувано е и електроснабдяването.

"Те мобилизираха всички сили. Така например изведнъж се появи една странна опозиция. Демонстрантите развяваха руски знамена под прозореца на кабинета ми. Вече мислех, че ще влязат при мен", посочва премиерът, цитиран и от БНР.

Той признава и, че Русия има много т. нар. "приятели и сътрудници" в България, а в руското посолство работят 118 служители, което е нелогично много за малка страна като България. Българският премиер отново казва, че зависимостта от Русия и проблемът с корупцията са двете лица на един и същи проблем.

"Путин използва корупцията като външнополитическо средство. Когато дойдох на власт и започнахме да разчистваме, открихме интересни неща. Съветничка на моя предшественик Бойко Борисов имаше чисто нов джип в гаража си. Тя го караше, но колата бе платена от строителна фирма, изграждала тръбопровода "Турски поток". За него са дадени 1,5 милиарда евро от парите на българските данъкоплатци, а той не докарва газ на България - служи изключително на руските геополитически интереси, тъй като прекарва газ встрани от Украйна през Турция към Сърбия и Унгария“, посочва още премиреът в интервюто.

Петков припомня и че преди идването му на власт без причина е отказан по-евтин газ от Азербайджан, което би намалило зависимостта от „Газпром“.

Пред "Велт ам Зонтаг" Кирил Петков споделя и, че за съжаление българското правосъдие продължава да не работи независимо:

"Главният прокурор Иван Гешев все още е под контрола на бившия премиер, а ние не разполагаме с мнозинство в парламента, за да го сменим. Но знаехме предварително, че борбата ще бъде дълга. Работим в тясно сътрудничество с разследващите органи на Европейската комисия, тъй като корупцията в нашата страна често е свързана с европейските средства", заявява той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


729
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
413
5
 
14
 
! Отговори
akudд преди 1 година
киро, след решението за рсм в зависимост от събитията, действията в България може и да не са само хибридни, а чувствително действителo ukrajnski !
412
4
 
6
 
! Отговори
мм преди 1 година
Опазил ни господ от управници мислещи като "обикновен българин"
411
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кироу, събери 2 + 2 народа вее руски знамена ти какво мислиш че искат и подържат? Кироу, ти си родоотстъпник и такива като теб са само за затвора
410
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко надежди опропастиха тези еднодневки. Нямали мнозинство, нелепи оправдания. Нямат опит и умения, знанието на няколко английски думи не стигат, за да управляваш държава. Най-вече трябва да си човек и да мислиш като обикновения българин, а не как да си напълниш джоба и да издухаш. Дано не се върне банкянското крадливо ....., защото от простотия тия нефелници дотам ще ни доведат
409
3
 
4
 
! Отговори
ppp преди 1 година
До АнонименКанада ли е бедна и проста бе ***?
408
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горките журналисти, сигурно им се е наложило да пренапишат и измислят цялия безмислен умствен *** на "мозъчната мъгла" Киро.
407
0
 
3
 
! Отговори
fff преди 1 година
а ти украйнското във фб
406
18
 
6
 
! Отговори
Троловете на Путин9 преди 1 година
Защитниците на Украйна "изпратиха в ада" повече от 29 хиляди нашественици. През изминалия ден военните ликвидираха още 150 рашисти.Това се казва в съобщението на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна в социалната мрежа
405
0
 
1
 
! Отговори
Iv преди 1 година
Не знам 505, дали искам да съм руснак след 1000 операции. От друга страна - не ставаш за ***, те държат на своите - а ти на какво държиш?
404
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До българин - има ги и двата типа. Но пък защо да се учудваш ако масовия българин е отраснал с написаното от "Дядо" Вазов? Разбира се, допреди двадесетина години тая "норма" - задължителното чинопочитание към Русия се набиваше още от детски години. Кажи ми, в колко "букварчета" в България е писано, че България е заплатила в злато Руско-турската война? Както и разходите за последвалото руско, хм, управление? А в колко от тях пише какво е мислил Раковски? А Ботев? А Захари Стоянов? Май няма.
403
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До кристина - кой е проливал кръв у нас Кристина? Руската армия през Руско-турската война е сформилана на "земския" - тоест, териториалния принцип. Практически най близо до мястото на военните действия е Украйна. Много голяма част от пролелите в България кръвта си са украинци. Оставяме настрана финландци, поляци и т.н. С думите си и действията си, не поругаваш ли тяхната памет, като си толкова "паметлива" или руската пропаганда ти забранява да виждаш истините?
402
12
 
9
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До кристина 512 А сега Русия пролива кръвта си за чудовището Путин.
401
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лош Хитлер? Е, лош е! Защо сега са "герои" нацистите със свастиките, които като мишки изпълзяха от завода: угоени като прасета, докато войниците, които са принуждавали да се бият бяха жалка гледка.
400
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
соростроловете са малко като "героите на украйна", видяхме ги що за "герои са"...Украинските войници умрели от глад, изпомачкани, ранени (най-вероятно от свои), а онези излизат от укритието, все едно са били на угояване...Лесно е да бъдеш герой на чужд гръб, да издевателстваш над своите, да ги ползваш като жив щит, пушечно месо. Били сме "приятели на чичко Хитлер", за това бомбите са падали върху жилищни сгради с деца и жени - те са най-големите хитлеристи. И кога руснаци са бомбардирали?!
399
6
 
8
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Darth shadow 498 А Путин какъв е според теб ? Миролюбиво гълъбче с лаврова клонка в клюна.
398
11
 
15
 
! Отговори
българин преди 1 година
До: номер 512 (кристина) Слушай, я излез от анонимност и кажи поне от кой град или държава тpoлиш? Ако толкова добре познаваш историята би ли обяснила на всички колко руснака и къде точно са си проляли кръвта за България през 1944 г.? Да не говорим, че София не е "срината" като Мариупол. А сигурно не знаеш защо са ни бомбардирали? Защото сме били приятели с чичко Хитлер, затова! Срам ли те е да го кажеш? Освен това, съветски самолети също са бомбардирали България!
397
10
 
12
 
! Отговори
българин преди 1 година
До: номер 510 Човече, аз съм се убедил че с руските тpoлoвe е безсмислено да се спори. Може да убиват жени и деца, може да изнасилват, грабят, мародерстват, да разрушават домовете на цивилното население, обаче т.нар. "русофил" ще те убеждава, че те са "добрички", и че се борят за мир! Ако беше Хитлер, същото щяха да говорят, че е велик, че е добър, че всички други са лоши.Просто не мога да разбера има ли нормален човек който да е заблуден и искрено да вярва в това или са манипулатори?
396
12
 
17
 
! Отговори
кристина преди 1 година
каквито и да сте колеги, които обвинявате че Русия не е проливала кръвта си за България, то или не сте изучавали история или така са ви платили.. Русия 2 пъти е проливала кръвта си за нас и пак ще я пролее! На война се убива и се извършват зверства, така е, но България я има заради Русия! Ем седнете и прочетете по добре историята, там някакви американци дето сринаха София с бомби, избиха мирното население, сега кирето краката им целува, готов е да умори народа от глад и студ, заради дедко отвъд
395
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кристина, при окупацията 44та 47ма у нас, колко съветски войници проливат кръв? 3 години убиват, грабят и изнасилват Българи, ние паметниче им вдигаме даже от благодарност. Проливат кръв но не тяхна да.
394
10
 
12
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 1 година
От цялото вечерно словоизлияние на Кирчу разбрах само едно, че след 6-тата линия бело, русичий медведь влиза в кабинета и започва да го к.леца;)))) По некое време мечките стават не една, а две, чи направо и три;)))