Нинова: Европа подкрепи нашия план

Европейска подкрепа за решенията на правителството
23 май 2022 17:08, Росен Стойчев
34
Нинова: Европа подкрепи нашия план
Снимка: БГНЕС

"Коментарите, че мерките ще увеличат инфлацията и ще задълбочат проблемите, не са верни.

Още по темата
Отнемането на свръхпечалбите на енергийните дружества и компенсиране с тях на индустрията е спасителна мярка за икономиката и работните места". Това обяви министърът на икономиката Корнелия Нинова, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Европейската комисия потвърди правилността на икономическата и социалната политика на България и антикризисния план. Комисията препоръча да продължим целенасочената подкрепа за домакинствата и фирмите заради високите енергийни цени и да осигурим бюджетни средства за енергийна сигурност", добави Нинова.

Нинова припомни, че в същото време Международният валутен фонд препоръча да се даде подкрепа за най-бедните и уязвими групи. У нас това са пенсионерите, децата, младите семейства и работещите бедни, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката и индустрията.

"В този смисъл социалната политика на българското правителство е абсолютно адекватна на ситуацията. Увеличението на пенсиите с 20%, данъчни облекчения за работещи родители от 600 лв. за едно дете и 1200 лв. за две, увеличение на ваучерите за работници от 1 млрд. лв. на 1 млрд. 200 млн. лв. са ориентирани с грижа за най-уязвимите", коментира министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
" Отнемането на свръхпечалбите на енергийните дружества и компенсиране с тях на индустрията е спасителна мярка за икономиката и работните места"? Какво не е правилно? ..................................................................................................................... Просто троловете са налазили статията и ръсят г'лупости по опорната точка "Всичко срещу БСП".
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гнусна комунистическа твар, крадла и лъжкиня това е другарката Инпексова.
21
1
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Искам си 300 лв.пенсия + 60 добавки и цените при Борисов, отколкото 370 лв.пенсия + 60 добавки и цените сега. ОСТАВКА комунистически крадци.
20
1
 
4
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Нинова за какъв план приказваш Европа защо я намесваш Нинова Спри с лъжите събирай си чукалата и оставка Оставка Оставка
19
2
 
8
 
! Отговори
axaxaxaxaxa преди 1 година
Кашкавал 30лв, бензин 3.30лв, олио 6лв.............. БСП=ФАЛИТ.
18
2
 
7
 
! Отговори
ЧЕРВЕНА СГАН преди 1 година
До Анонимен1 USD= 3000 BGN Не сме ги забравили делата. Крадци
17
2
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
.................Коментарите, че мерките ще увеличат инфлацията и ще задълбочат проблемите, не са верни..................... Уааахахахахаа, а на бас, че ще ви гонят с камъни, както 1997г. Облекчение 600лв. за родители, ама трябва да не дължат към НАП?!? Има много хора със задължения към НАП - осигуровки, глоби..... Не можаха да си вземат парите тази година.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой пък е твоя план ???
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова, приемете бюджета и напускайте това продажно правителство, ако искате да си запазите партията. Инфлацията, галопиращата инфлация е търсен ефект, планиран. За да вкарате еврото и за пореден път да ограбите спестяванията на българите. Хиперинфлация, деноминация 1 към хиляда - помните ли костовите времена? Кредитите се стопиха, бедните - да пият по една студена вода, ако са доживели момента.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заблудена...Нинова,осъзнай се!
13
1
 
18
 
! Отговори
Тази същата ли? преди 1 година
Тази същата ли е, която "забрани" на мобилните оператори да вдигат цените? Усещам по сметките си, че не са я разбрали...
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова и групата *** удавиха Киро
11
1
 
19
 
! Отговори
На практика преди 1 година
Увеличението на пенсиите реално е 5-6%. При реална инфлация 20-23%, положението никак няма да е розово.
10
0
 
27
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Импексова нормално ле е според теб да има над 200 забележки по Плана и да се хвалите? Но нищо не ме учудва и ти , както и кабинета начело с просто Киро и Асенчо сте наследници на комунисти , а те освен да се хвалят и лъжат друго не знаят!Забрави че не се хвали сама , остави другите да те похвалят!
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една особо жадна за враст и пари! Но и тя за пореден път запачна да лъже ,като Кирчо!
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено, че МВФ ще подкрепи взимане на повече заеми от тях. И много интересно как ЕС може да одобри това ние - българските данъкоплатци - да се заробим с още заеми и лихви, които и за 100 години няма да можем да изплатим. Много мило просто.
7
1
 
15
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
... И НА ЕВРОПАТА ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ НАПРАВИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КАТО СЕ СЪБУДИ ОТ ДЪЛБОКИЯ СЪН
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази е най противната крадла и лъжкиня. Как можахте да допуснете тази да е в управлението на България. ОСТАВКА
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе наистина няма ли специализирана психиатрична помощ е България, която да се самосезира? тези постоянно са в състояние на буден транс и бълнуване. вземат сънищата си за реалност, масова психоза ли е, какво е не знам, ама айде някакви специалисти да се намесят най-сетне. не се трае. Става опасно вече
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой вярва на тази крадла, другарката Импексова. Целта им е колкото може повече да откраднат, защото това е последното им управление. До края на годината ще има предсрочни изботи и тези отиват на бунището.