Нинова: Не можем да се справим без руски газ, трябва да подновим преговорите с "Газпром"

Подкрепяме идеята за свикване на КСНС, каза вицепремиерът
21 май 2022 19:22, Анисия Иванова
515
Нинова: Не можем да се справим без руски газ, трябва да подновим преговорите с "Газпром"
Снимка: БГНЕС

"За" свикване на КСНС сме. Винаги е полезно този орган да заседава, защото там са представени всички партии и служби. Ако трябва, съветът отново ще потвърди досегашната позиция, че няма да вдигнем ветото над Северна Македония, докато не се изпълни договорът”, каза Корнелия Нинова, вицепремиер и министър на икономиката.

Според нея е възможно да се очаква намаление на цената на газа и метана по бензиностанциите. По думите й обаче България не може да се справя без руски газ и петрол за в бъдеще. И страната ни трябва да поднови преговорите за доставки от „Газпром”.

Още по темата

Относно увеличаването на пенсиите тя обясни: "От 1 октомври ще направим преизчисляване на всички пенсии по нов начин, който е по-справедлив и отразява реалния принос на всеки като осигурителен доход и стаж. От 1 юли пенсията ще се увеличи с 10% и към нея се добавят тези 60 лв., които оставят завинаги част от пенсията. Тези пари няма да зависят от ситуационни решения или волята на един, или друг управляващ".

По думите й темата за увеличение на минималната работна заплата е приключена и тя няма да се повишава към момента.

Относно предполагаемата спекула на цените, вицепремиерът заяви в "Офанзива“ по Нова тв:

„Ще положим всички усилия да няма злоупотреба и спекула с цената на бензина и това, което правим в подкрепа на държавата и икономиката, да не бъде злепоставено чрез стремеж за бързи печалби от частни интереси. Държавата ще си влезе в ролята. Не всичко зависи от търговците, зависи и от производителите, и от контролните органи в държавата. Когато намалихме ДДС-то на виното и бирата в ресторантите, то беше като компенсаторен механизъм за самите ресторантьори, защото тогава държавата им наложи ограничения. Тази компенсация беше за стабилизиране на бранша, а не за да спаднат цените. Ако цените на пшеницата, тока и консумативите, които ползват, не скочат драстично, то цената трябва да намалее. Ако обаче те скочат, то тези 20% ще им служат за буфер, за да не вдигат повече отсега".

Според Нинова предсрочни парламентарни избори няма да има. Тя смята, че много от нещата, за които БСП се е борила през последните 10 години като опозиция, сега са започнали да се реализират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
360
6
 
5
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
И България,и ЕС, и света могат и без газпром ,и без русия,но те без тях са осъдени на смърт. нинова, Стига с комунистическа пропаганда в полза на зависимостта ни от русия.Вие сринахте България три пъти по времето на главатаря живков,помним лукановите зими,хиперинфлацията при виденов,блокирането на държавата при орешарски и т.н.Сега отново вдигате глава в негласната подкрепа за путин,за разрушаването на Украйна и за геноцида на украинците.Вие не сте нормални българи,а руски слуги.
359
3
 
6
 
! Отговори
БДЖ преди 1 година
ботоксовото джудже да изпрати конски вагон за тая
358
1
 
3
 
! Отговори
дфг преди 1 година
курнелата какво повече може да измисли. маймунската шарка не прощава.
357
4
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Госпожа,като ти е толкова мъчно за руския газ те ти любимата ти Русия - замини с еднопо сочен билет и се наслаждавай на руския газ колкот си искаш - никой няма да ти пречи,раз бираш !
356
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те тука позна !
355
5
 
8
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Много харесвам др. Нинова и дано поне още пет-шест години води БСП (к). Дотогава ще е изпълнила задачата да я изведе по улици и площади, т. е., извън парламента, понеже трудно ще събира необходимите 4%. А иначе тези сегашни приказки са само за пред нейните избиратели, но на русофилския фронт се борят къде-къде по-агресивни и по-нагли типове, като др. Копейкин, напр. . И той не може без руския газ, защото иначе няма да има рубли, т. е., долари...
354
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно е, руските слуги в България не могат да се справят без руския газ и петрол. От тях идва финансирането им: косвеното, чрез разни посредници по договорите и прякото, като верни пуделчета на Кремъл. Просто госпожа Лъжа епропуснала да каже, че като казва "ние" няма предвид българите, а себе си.
353
2
 
12
 
! Отговори
ББ преди 1 година
от десетилетия партията ти води Народа ни към зависимости,робство,бедност и нещастия...г-жо...и сте майка...на щастливи обитаващи ...САЩ...с пари ограбени от нашите деца...работещи като животни...из европата...ще запалим тъпият Свят...Време е хора...комунизма и диктатурата огрбва животите ни...те имат само схеми и пари...ние сърца и Бог!!!дпс-гроб-бсп...изхождане...сте национални предатели...г-жо,приятели...САЩ идват...аз не искам да плащам убийствата на невинни деца и старци в Украйна г-жо!
352
0
 
7
 
! Отговори
ББ преди 1 година
то и дпс-гроб не могат вече г-жо...и не е започнало...България ще плати цената,но е време да свършим с руското-комунистическо робсто,имали по-беден и нещастен,презрян народ от руският?и го искаш за децата ни?за власт и копейки?...г-жо...децата ти в раша ли са?...а в САЩ...с платеното ти от путин...да обаче САЩ вече работят по отнемане имуществото на подкрепящи военнопрестъпника путин...няма газпром...има путин и убиващи за тоалетни чинии и телевизори които не могат да включат...г-жо!!!
351
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не можем без руски газ, но можем без другарката Нинова в политиката! Иначе ако се хване в порното с тази наглост, напоритост и поведение на строга господарка, може да пробие много бързо на пазара за MILFS & Grannies...
350
1
 
1
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До ТОВА Е ИСТИНА: "ПРОИЗВЕЖДАМЕ ЧАСТИ ЗА АВТОМОБИЛИ И ТОВА Е ДАЛЕЧ ПО-ЕФЕКТИВНО И ПЕЧЕЛИВШО ОТ ПРОИЗВОДСТВОТО НА АВТОМОБИЛИ"? Проблема ти е, че представяш г'лупостите си за истина. Ако прпозводството на части у нас беше по-ефективно от производството на автомобили, работещите, заети с това производство трябваше да получават повече от тези, които произвеждат коли, например в Германия. А е точно обратното.
349
16
 
9
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 1 година
Не можем да се справим без руски газ, трябва да подновим преговорите с "Газпром"!!!
348
1
 
12
 
! Отговори
А преди 1 година
До шщшщА някой да каза цената танкерите, а? А?
347
9
 
10
 
! Отговори
яяяйй преди 1 година
До АнонимеДва танкера, която ще ни стигнат за малко, ако има къде да се разтоварят /а няма/ и ако изобщо дойдат. Що са правите на луди. Корнелия е права, да се преговаря и да си плащата както всички от ЕС, без три държава иджуджена и Полша. Но итя ще клекне. Интереса клати феса.
346
8
 
11
 
! Отговори
Късата памет преди 1 година
До Край. Само да напомня, че в България в последните 30 години имаше 2 завода за сглобяване на коли. Във Варна сглобяваха Роувър маестро, а в Ловеч Греат Уоу. В момента в България има поне 150 предприятия които правят компоненти за авто индутсрията. Това, че сме икономическа 0 е поредната путинска пропаганда. Откакто има статистика в България икономиката никога не е била по голяма. И за сравнение БВП на глава от населението на България е колкото на Русия.
345
3
 
8
 
! Отговори
хаха преди 1 година
хахахха ей Нинова може си завършила всичко, но времента се променят мумийка
344
7
 
7
 
! Отговори
Star преди 1 година
Нинова казва да клекнем и да купуваме с рубли.А аз казвам: другарко Нинова,нали знаеш че Той рамене няма? Който се е хванал с Вас/БСП/,всеки е бил предаден и препънат.За нищо българско не ставате,освен за експорт.
343
3
 
11
 
! Отговори
Абе ,Нинова.... преди 1 година
Вместо да се правиш на бизнесмен и да искаш преговори с Русия , накарай съпруга си да изкара курса за товарни ТИР-ове и цистерни за превоз на горива!..ВИЖ РЕКЛАМАТА В САЙТА..ха,ха,хааааа
342
3
 
14
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
Г-жа Лъжа , прави опити да спаси Предприятието на Митко Нинов , за да не остане безработен и да почне да кара петролна цистерна...ха,ха,хаааааааааа....
341
8
 
9
 
! Отговори
Край преди 1 година
Много е хубав мита за автомобилната промишленост на България. Руснаците ни забранили да правим рено. Ми от 34 години имаме демокрация бе - що не правим мерцедес бмв тойота и даже рено. Руснаците не дадоха да правим коли щото в СИВ имаше разделение на труда между държавите - коли не правехме НО правихме кораби, кари правехме високите технологии на целия соц лагер.А сега не само рено ами и москвич не правим щото сме икономическа НУЛА.