Драганов: Няма драма с бежанците, трябва да спазват правилата

Не може вечно да си бежанец, подчерта той
26 май 2022 13:46, Красимир Ангелов
33

165 хотела са се включили по новата програма за бежанците за нощувки по 10 и 15 лв. Около 35 000 души трябва да бъдат преместени от държавата в последните дни на месеца.

"Ако работите като персонал в хотел и ползвате технически стаи, вие на какви цени сте? Ама как живеят другите хора? Рационално е - имаме проблем, тези бежанци трябва да напуснат търговската част и трябва да отидат в нетърговска част, без камериерка и пране на чаршафи. Приравняват се към всеки член на персонала", обясни директорът на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов в "България сутрин".

Той посочи, че в страната ни има свръхпредлагане на леглова база, а България никога не е надхвърляла заетостта и няма случай да няма места за настаняване.

Още по темата
"Хотелиери превърнаха някои хотели в нетърговска площ, да се използва като общежитие. Местят бежанците на различни места, няма някаква драма. Не всички приемат статута на бежанец. Няма да се отървем от проблема "украинци в България под формата на чужденци". Нямаме такъв опит, какъвто имат Германия, Австрия и Полша. Има си ред в Европа и света, той трябва да се спазва и в България", каза още Драганов.

В рамките на 3 месеца бежанецът трябва да се социализира и устрои, не може цял живот да си бежанец, подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

"Голяма част си намериха работа. Фризьорките станаха фризьорки, балерините - балерини, хлебарите - хлебари... Нашият сезон е много къс - 2-3 месеца. Какво ще правят след това? Това не са целогодишни хотели, затварят в края на септември - началото на октомври", изтъкна Драганов.

По думите му туристите вече са по плажовете на Черноморието ни. С чартърни полети вече са пристигнали англичани, поляци и германци. Драганов очаква силен летен сезон и връщане към нормалността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ве , направо ще ги спазват , точно както и ''сънародниците'' ни от гЕ-тА-та !
28
3
 
24
 
! Отговори
vlady преди 1 година
Франция следва да приеме бежанците и да ги настани в своите южни владения - субантарктическите острови Кергелен и Крозе.
27
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опротивяха ми два цвята - кои ли са , ха познайте от раз !
26
3
 
43
 
! Отговори
тя преди 1 година
Тук има злабни българи и са готови да застанат на страната на бежанци срещу българи , но в крайна сметка издръжката им е от българите ,ние плащаме сметката и това няма да продължава вечно , пък щом има такива които са на техния интерес да си ги вземат у тях !
25
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бежанци са само тези от източна Украйна , а не от цялата страна ,запъдна Украйна е свободна и се питам ,защо не се оттеглят там , а идват в Европа ?
24
38
 
4
 
! Отговори
Минаващ преди 1 година
Дотук в коментарите злобеят русофилски душички от малки градчета (в Банско им боядисали пейките ЛОЛ) които нямат 5 лева да се усмихнат и най-голяма радост в живота е на някой да му е по-зле от тях самите. Мъка мъка мъка... Слава Украине!
23
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
""Голяма част си намериха работа. Фризьорките станаха фризьорки, балерините - балерини, хлебарите - хлебари..." - Аха, тъкмо да е вярно! Една от водещите певици в Киевска опера си търси работа и и предлагат "на доброволни начала" във Варненската опера. Нещо за ядене, пиене, спане... Няма, безплатен труд! Така че ДГД, Драганов! Не лъжи!
22
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха!Аз съм русофоб.Виждам едни руснаци еничари,които са нарушавали Минските споразумения.Има свестни украински бежанци и спор няма.Но в по-голямата си част са злобни и ни мразят нас българите.
21
3
 
33
 
! Отговори
тя преди 1 година
На украинците им хареса в България , живееш в луксозен хотел , хранят те 3 пъти на ден -безплатно и нямаш никаква грижа за нищо ,но всимсо си има край !
20
42
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подли русофили, пожелавам ви да изпитате ужаси по- големи, от тези които нанесоха руските убийци на украинците! Долни и подли сте се родили, такива и ще си умрете- достойни за презрение!
19
39
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците са жилав народ и ще се справят с дивите азиатски главорези! С работа не можеш ги уплаши, за разлика от измисленият доцент, който цял живот е *** *** на усраната мечка, защото друго неможе!!!! Да не дава господ човек да изживее ижасите на руските окупатори, слава на украинският народ!
18
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Злобните вън от България! Не на омразата и нацизма!
17
22
 
13
 
! Отговори
Русофоб преди 1 година
Драганов, всички трябва да спазват правилата! Но пияната съвеЦка *** не се научи да спазва правила 1878 насам. Москва да гори!
16
28
 
13
 
! Отговори
Позор за Русия преди 1 година
Помним как подарихте Македония на Югославия. Слава на Украйна! Руските момченца - печени прасенца!
15
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тнгри-хан:Не съм много наясно,но въпросните май взимат по 40 на месец за дете,а не на ден.Те след идването на бежанците направо симпатични ми станаха и ги вече виждам по-бели като ги сравнявам с азовците...
14
11
 
48
 
! Отговори
Слава на Русия преди 1 година
Чемодан- вокзал-киев, помним как горихте български знамена! Курорта свърши!
13
9
 
33
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Сериозно? Дали не може? А мургавелковците в България, как може вечно да са на помощи и социални?:))) Хм? Значи за тях може, а за другите, които се явяват още по-екзотични малцинства като бежанци, не може? Хм? Дупе да му е яко на българина, защото на него, никой нищо нема да му даде, но той трябва да изработи и да даде на малцинствата, просто, защото са малцинства!
12
5
 
24
 
! Отговори
Асан преди 1 година
За 1 година - 365 деня х 5 милиона = 2 милиарда за хотел :)))
11
2
 
26
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Няма драма и пари нема 5 милиона на ден за хотел :)))
10
5
 
48
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Къде ги тези хотели да ида и аз за 15 лева нощувка с изхранване, не искам камериерка? Или аз съм българка и детето ми е българче но на нас не ни се полага....а си плащам от моя джоб.... оф писна ми много...за 15 лева не мога да купя продукти за вечеря само.....искам и аз в тези хотели, кажете ги кои са да си резервирам....