Борисов: При нас за няколко стотинки - протести, а сега нафтата е 3,50 лв.

Искам да съм благ, ама всичко се руши, заяви лидерът на ГЕРБ
28 май 2022 12:12, Александър Попов
463
Борисов: При нас за няколко стотинки - протести, а сега нафтата е 3,50 лв.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира част от болезнените теми на обществото - високите цени на газа, бензина, тока, парното, хранителните стоки, в Стара Загора.

"Искам да съм благ. Но вижте - по магистралите няма мантинели, година и нещо - една лъжица асфалт не е сложена. Но уважаемите медии не ходят да снимат. А ни казват, че се заяждаме. Но до този момент 1 кг жито не са купили. Аз не се заяждам. Но това беше страхотен пиар преди няколко месеца", заяви той.

Според него управляващите рушали инфраструктурата, образованието, иновациите.

"Пътят до Белград щяхме да го открием до Нова година, сега е опасен. Най-сложната отсечка - мостът на Драгоман, пробихме скалите. Сега трябваше да асфалтират и да маркират. И това пропадна. Но да не излезе, че се заяждам. Те вече нищо не могат да направят. Те загубиха година и половина златно време", атакува бившият премиер.

И допълни, че до 2-3 години "колите ще подхвръкват по магистралите като по мини".

Борисов заяви, че държавните разходи излизали извън контрол и това го казвала еврокомисията.

"Енергийната криза, някои от мерките, които правителството финансира, не се знае за кого са. Искаш да дадеш 25 стотинки за литър бензин - мярка, която никой не знае как ще стане и чии джобове ще напълни. Но грижливо водещите на съботно-неделните предавания наричат мерките на правителството. Един въпрос няма как ще стане това. И като днес знаят, че ще им връщат стотинките, горивото отиде на 3.50 лева. Каква мярка е това. Тези, които работят ще изкарат кризата. Къде е логиката да даваме помощ на хората с парно, а тези от крайните квартали дето нямат, няма да даваме", попита Борисов.

Той атакува и по темата за актуализиране на бюджета.

Това означаава свръх дефицит и че септември ще има наказателна процедура срещу България. Актуализацията на бюджета не включва намаляване на дефицита, а увеличаване на публичните разходи. Това е първия картон. Втория картон са рекордните 405 бележки на слабостите на правителството - 57 страници забележки в земеделието, където уважаваният от мен министър госпожа Нинова твърди, че е най-добрият министър, каза още той.

"Имаше "Арабска пролет". Но ние се справихме. Сега всяко нещо се обяснява с войната. Тя войната в коя сфера ни пречи? И понеже сме в Стара Загора - въглищата нали са си ваши, не ги докарвате от Украйна или Русия - ваши са си. А миньорите чии са - ваши. А тези, които работят в тецовете - пак са си ваши. Е кое ви кара да вдигат цената на тока? Каква война, какви международни пазари?", коментира Бойко Борисов.

Той изтъкна, че за разлика от другите кризи, България има предимство в тази - защото енергоизточниците са български. Но българският данъкоплатец ще "поеме комисионните на тези, които ще докарат газ".

"Но какво ще правим юли, август, септември? Трябват ни 20 кораба. До края на годината трябва да си подготвил алтернативните доставчици. Отиваш до Египет и Катар, до Гърция и Турция - гарантираш си бизнеса и тогава чак казваш на "Газпром": "Довиждане". Това ни тревожи. При нас нито газът  щеше да се вдигне, нито токът, нито щеше да има такава драстична инфлация. Намаляването на ДДС-то няма да им донесе нищо друго, освен по-малко приходи. Сега същото е с хляба. Излизат с едни гръмки приказки - как за хората щяло да има хляб. Само че хората са мислещи", каза Борисов.

"При нас няколко стотинки разлика изкарваха протести. А сега да се подиграват тия, че след като направиха 3,50 нафтата, ще ти върнат после 25 стотинки! Какво прави градският транспорт? По-лошото - заводи, няма да им казваме имената, щото на другия ден те пращат ГДБОП, НЕК и погребалните агенции накрая", заяви той.

"Вот на недоверие няма да мине, защото тия партии се държат само от кражбата. Вярно, на едните им се паднали само дробчетата и карантийките, но другите, блажните неща са ги взели другите партии", добави Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бочко,свърши твойта,няма да се върнеш,ни на бял н,ни на джипка
306
7
 
12
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Хайде бат Бойко, изкарвай белия кон. ***, Кокорчо, Корни и Мравояда чакат на опашка за да го погалят по топките
305
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие вече бяхте сега идват нови и при вас като нови народа гласува като на митинг но до тук
304
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ай спри се бе. Не се ли накрадохте 12 г. И още иска. Е то е вярно, кой ще бяга от лапачката. Много, ама мноцо нагъл тип
303
12
 
15
 
! Отговори
Петров преди 1 година
До кога на тоя лигльо Боко ще му давате форум, няма ли кой да му затвори устата веднъж завинаги и да се приключи тая агония, аман.....
302
8
 
9
 
! Отговори
бай Шиле Кантара преди 1 година
буци, краво дебела, толкова сте крали от магисРалата Бургас - Чирпан, че вече не
301
5
 
12
 
! Отговори
екзалтиран Гербажия преди 1 година
Ама вие упорито си му качвате снимки от както беше премиер. Обичате си тиквун и тва е.
300
9
 
14
 
! Отговори
Смехории Разни преди 1 година
Боко е забавен. Често си пускам негови клипчета като ми доскучее и се смея от сърце с неговите простoтии. Хаха жив и здрав бъди бат Бойко. Дано ти дадат една видеокамера в затвора, да ни разсмиваш още дълги години.
299
8
 
3
 
! Отговори
1 ч. л. асфалт преди 1 година
после добавете няколко кюлчета в чекмеджето, разбъркайте добре и овкусете с едри евраци... Ходи пеша бе! А Кирчо и Кокорчо да си родят детенце и да си го гледат със здраве отвъд атлантика!
298
6
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Вас ви надзираваше американският губернатор,когато пред тв.камерите отказахте Белене и Южен поток.Айде у лево,и не се връщайте.
297
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С уважение към г-н Бойко Борисов, с подкрепа към новия министър - председател на Република България - Кирил Петков
296
10
 
11
 
! Отговори
Я без обиди към преди 1 година
бившия министър - председател Бойко Борисов. Може би г-н Борисов е прав, но все пак и той е на години. Нека поне да бъдете благодарни за труда, който е извършвал през тези години
295
13
 
16
 
! Отговори
Излизай пенсия преди 1 година
Спряла тиква. Отивай в кенефa на историята помиaр
294
5
 
15
 
! Отговори
Ива преди 1 година
Ха,ха,ха,зловредниците пак се пеняват.Абе ей,я кажете Киро какво направи за България Не...щаст ..нищи.
293
0
 
0
 
! Отговори
Дигири, дигири? преди 1 година
Пфф.. дигири дум дигири. Проетели са - разбират се.
292
14
 
16
 
! Отговори
Болна Тиква преди 1 година
Въображаемия свят на Тиквата се руши? Това нас какво ни интересува. Е6и си майкaта е тикво..
291
3
 
12
 
! Отговори
хи хи преди 1 година
Чакайте да минат 12 г и ще видите магистрали,тунели и мостове.Път за Гърция няма,защото при Кресна е ад.Тунел под Шипка няма.Единствено Бай Тош построи магистрала до Правец през Витиня и това остана.
290
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки политик защитава интересите на неговите избиратели преди всичко, избирателите на Бойко държаха на ниските цени на горивото и пътища.Избирателите на Кирил Петков са предимно основно български имигранти и не им пука каква е цената на горивото и дали има пътища в България.Те държат България да защитава западните ценности, по този начин държавите в които живеят ще гледат по добре на България и на тях като българи живеещи там.
289
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 273-та овцаА вие какво построихте за една година, нещо повече от в Испания ли?
288
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до ха-хаА в твоята глава, какво има, тройни цени на всичко, откакто вие *** заграбихте властта?Оставка!