Стефан Янев клъвна Петков, нямал му вяра

Може да има предсрочни избори до края на 2022 г., смята той
28 май 2022 10:34, Александър Попов
85
Стефан Янев клъвна Петков, нямал му вяра
Снимка: БГНЕС

Управляващата коалиция не е способна да издържи на ударите на времето и проблемите, които се задават на хоризонта. До края на годината има вероятност от предсрочни избори, каза бившият служебен премиер и лидер на „Български възход“ Стефан Янев пред bTV.

"Управляващата коалиция не само, че не създава условия за решаване на кризите, в които живеем, и проблемите, които ни заобикалят почти на ежедневна база, но ги задълбочава, създава нови проблеми, смята той.

"Ако погледнете дневния ред, включително от тази седмица, най-малко два проблематични въпроси или теми се зададоха със сериозна конотация. Първата е националният план за въвеждането на еврото, който някак си между другото беше приет в тишина и спокойствие, без обществено обсъждане. Беше приет с едностранно поведение на коалиционните партньори, които казват: "Ние гласувахме против, ама виждате ли то трябва да върви". Българският лев следващата седмица ще чества 142 години от появяването си като национална валута, а ние закриваме и този елемент", заяви Стефан Янев.

Той коментира и така наречения български вариант на закона „Магнитски“, който според него напомня за най-мракобесните години.

Изненадващо Янев заяви, че не е вярвал на Кирил Петков като икономически министър в служебния кабинет, но успявал да държи "отбора" в кондиция.

"Спомнете си историята с електромобилите и тези инвеститори, които трябваше да дойдат в Ловеч. До къде стигнаха и как се развива тази история?", попита бившият служебен премиер.

Той отново отговори и за прослувата си реплика за операцията и войната в Украйна.

"Операцията на Русия в Украйна е война. Това е операция от война, която продължава от 2014 г. в Източна Украйна. Рано или късно всеки военен конфликт свършва на масата за преговори. Ако и двете страни са в състояние да обявят някакъв вид победа, така че обществото да бъде убедено в правилността на решенията, тогава може да има преговори. Не мога да кажа кога, но дипломацията предстои“, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
19
 
! Отговори
Българин преди 1 година
В България е традиция генералите да са руски агенти и да работят за интересите на Русия. Много "натовски генерали" наредиха имената си до тези на Радко Димитриев и Владимир Заимов, за които руските интереси бяха над всичко. Учудвам се обаче на наивността на американците, които са допуснали почти всички от генералите, за които говоря, като Румен Радев, Стефан Янев, Димитър Шивиков и редица други да учат във военни колежи в САЩ и да направят кариера в структурите на НАТО.
33
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 27 "......може би, защото самия Чорап е творение на Козяк." Аха, чакай да видя дали правилно съм разбрал: човек, избран лично от Решетников, и издигнат от столетницата БСП е "творение на Козяк"? Какво е следващото твърдение? Че Путин и Патрушев са "творения на Козяк" може би?
32
4
 
15
 
! Отговори
Истината преди 1 година
С генерали предатели като Радев и Янев врагове не ни трябват!
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янев хубаво споменава далаверата с албанските електрички, ам по това време той беше министър-председател - що си траеше
30
3
 
3
 
! Отговори
Костя Копейкин преди 1 година
Още когато се разбра, че Стефан Янев ще бъде махнат от поста министър на отбраната, от Възраждане казахме, че той ще бъде следващия американски проект в България. Тогава Янев отрече да прави партия, но вчера вече каза и името - "Американски възход".
29
2
 
18
 
! Отговори
1 преди 1 година
Аз пък нямам вяра на военен, който за месец и половина служба като заместник министър на отбраната успя да назначи и сина и дъщерята на блага държавна службица в холдинга.
28
0
 
8
 
! Отговори
В България убиват преди 1 година
В Демокрацията генералите са на заден план не в управлението, България е Хибриден режим не Демокрация!
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"До Анонимен 23 Чудя се защо русофилите се напинят до скъсване да пробутват хората на Радев за "западни". Някакви предположения?" ......може би, защото самия Чорап е творение на Козяк.
26
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей фуражка корумпирана скрий се някъде и не се показва повече!
25
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 23 Чудя се защо русофилите се напинят до скъсване да пробутват хората на Радев за "западни". Някакви предположения?
24
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че какво зависи от Стефан Митрофанов,че да му има вяра на Петков ?
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е добре когато служителите в две дъщерни фирми се карат. Корпорация "Козяк", вземете отношение!
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При едни предсрочни избори, без значение кой ги спечели, никой няма да събере достачно гласове за да състави правителство. И така пак ще управлява президента Радев, чрез назначения от него скужебен кабинет. Този сценарий го играха миналата година. Тази година Радев пак иска да кара кораба.
21
2
 
13
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Тия генерали цял живот са свикнали да докладват. Все някой да ги командва. Изпатиха си семействата им от комплекси. И като станат политици, нищо в тях не се променя, чакат нови заповеди. Машинки...марионетки....безлични...немогат сами да управляват. Дано греша
20
6
 
15
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Генерали без армия. Да ходят да пазят границите ни.Те се обезличиха..нямат чест и достойнство, къв генерал без чест са тия??? Те. Нямат чест...лъжат, крадат и въшки имат.
19
10
 
8
 
! Отговори
А има ли преди 1 година
Обявена война? Ако Зеления Джойнт смята, че има такава, да обяви официално война на Русия. Ама не му стиска. Така че Янев е прав. Война няма, има ограничена и в този смисъл специална военна операция.
18
7
 
10
 
! Отговори
ЩЩД преди 1 година
......какво ни го пробутвате този болшевишки копой от хунтата на Zеления чорап.....
17
6
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Много сте заблудени.Киро си свърши работата със заемите около 10 млрда евро изтегли. Сега е ред на Янев и после курс към Евразия с референдумите. Затова с машинката вкара възраждане. Всички партии без Герб са на Радев. Те не са скарани. Те ядат и пият заедно, защото крадат заедно. Другото е театър пред вас. Я вижте хладилника си, платихте ли тока? Ето кое е важното.Не тоя нов генерал. Аман от генерали измамници.
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Генерал Янев ,Генерал Радев,Генерал Борисов . Мноооого генерали много нещо.А армия нямаме.
15
6
 
7
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Ама защо не им правят психотест като правят партии?Още едно пенсионерско военно руско *** се появи,копейкин и бсп малко ли са ни.