Стефан Янев клъвна Петков, нямал му вяра

Може да има предсрочни избори до края на 2022 г., смята той
28 май 2022 10:34, Александър Попов
85
Стефан Янев клъвна Петков, нямал му вяра
Снимка: БГНЕС

Управляващата коалиция не е способна да издържи на ударите на времето и проблемите, които се задават на хоризонта. До края на годината има вероятност от предсрочни избори, каза бившият служебен премиер и лидер на „Български възход“ Стефан Янев пред bTV.

"Управляващата коалиция не само, че не създава условия за решаване на кризите, в които живеем, и проблемите, които ни заобикалят почти на ежедневна база, но ги задълбочава, създава нови проблеми, смята той.

"Ако погледнете дневния ред, включително от тази седмица, най-малко два проблематични въпроси или теми се зададоха със сериозна конотация. Първата е националният план за въвеждането на еврото, който някак си между другото беше приет в тишина и спокойствие, без обществено обсъждане. Беше приет с едностранно поведение на коалиционните партньори, които казват: "Ние гласувахме против, ама виждате ли то трябва да върви". Българският лев следващата седмица ще чества 142 години от появяването си като национална валута, а ние закриваме и този елемент", заяви Стефан Янев.

Той коментира и така наречения български вариант на закона „Магнитски“, който според него напомня за най-мракобесните години.

Изненадващо Янев заяви, че не е вярвал на Кирил Петков като икономически министър в служебния кабинет, но успявал да държи "отбора" в кондиция.

"Спомнете си историята с електромобилите и тези инвеститори, които трябваше да дойдат в Ловеч. До къде стигнаха и как се развива тази история?", попита бившият служебен премиер.

Той отново отговори и за прослувата си реплика за операцията и войната в Украйна.

"Операцията на Русия в Украйна е война. Това е операция от война, която продължава от 2014 г. в Източна Украйна. Рано или късно всеки военен конфликт свършва на масата за преговори. Ако и двете страни са в състояние да обявят някакъв вид победа, така че обществото да бъде убедено в правилността на решенията, тогава може да има преговори. Не мога да кажа кога, но дипломацията предстои“, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
6
 
! Отговори
Не съм эабравил преди 1 година
Тоэи екземпляр въведе фашистките сертификати.
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КИРИЛ ПЕТКОВ ЩЕ НАПРАВИ ТОВА КОЕТО МУ КАЖАТ ОТ ЗАПАД. В БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ ПРЕДИ НЕГО ПРЕМИЕРИ КОИТО ОПИТАХА ДА ПРАВЯТ КАКВОТО ТЕ РЕШАТ, КОЕТО ЗВУЧЕШЕ ДОБРЕ, ОБАЧЕ В ЕДИН МОМЕНТ ВСЕ НЕЩАТА СЕ ИЗВЪРТАХА КЪМ ШУРОБАДЖАНАЩИНА И КЛИЕНТЕЛИЗЪМ И ТОВА БЕШЕ ВОДЕЩА АКО НЕ ЕДИНСТВЕНАТА ИМ ИДЕЯ ЗА УПРАВЛЕНИЕ. И ТЯ НЕ БЕ ДОСТАТЪЧНА, ЕСТЕСТВЕНО.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Кирко, не вземе еврото няма кредити. За да го дава мазен демократ трябват пари. Но нашенеца обича да е клатен. Ще му пуснат пак снимки за хубав живот, ще вземем еврото и след това ще дойде момента парите да се връщат...
11
1
 
15
 
! Отговори
д преди 1 година
дайте да говорим само за глупости, не да говорим за истинските проблеми - огромна администрация, слабо образование, слабо здравеопазване. Ей такива като този пишман политик се опитват да вкарват като главни теми баламосвания, за да не се говори за истинските теми.
10
3
 
11
 
! Отговори
Тогава или сега? преди 1 година
"Това е операция от война, която продължава от 2014 г. в Източна Украйна." Хахахаха. Е как така преди няколко месеца по собствените ти думи това не беше война бе Янев, щом казваш, че това е война от 2014 година? Кога ни лъга, тогава или сега?
9
4
 
10
 
! Отговори
msm преди 1 година
Мрънкач! Айде стига толкова пагони в политиката! *** и неуки са!
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аууууу АУУУУУУУ ПЕНСИОНЕР НЕВЕРНИ! БРЕ
7
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н РублоЯнев има вяра само на рублата и другаря ***.ЛЕр
6
7
 
9
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Стефчо като надуши мириса на рубли, изпълзя от дупката в която беше хвърлен и започна да ни говори за проблеми и хоризонт. Човек с хоризонт който не стига по-далеч от русия с малка буква.
5
1
 
6
 
! Отговори
Путин преди 1 година
"Това е операция от война, която продължава от 2014 г. в Източна Украйна." Кви ги говориш бе? Ще ме издадеш, че съм вкарал армията в чужда държава още през 2014!
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сега последно по 1 или по 2 раб.заплати трябва да превеждаме заради инфлацията.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
канадският лъжец какво казва,има или няма,или първо трябва да попита какво трябва да отговори,и то пак ще е лъжа!
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оооох, руското *** Янев вече "кълве". Сега Расссия чака да види дали русофилчетата ще "клъвнат" на поредния им проект. Хайде, другарЕ, започвайте да пишете как само Янев ще ви "оправи".
1
3
 
14
 
! Отговори
Д преди 1 година
Има ли война Янев???? Хаха