Румен Гечев: Хората да мислят като избират

Депутатът от БСП призова за целенасочени компенсации
Обновена: 2 юни 2022 21:39 | 2 юни 2022 21:00, Росен Стойчев
52
Румен Гечев: Хората да мислят като избират

"В парламента има много добри професионалисти, но и случайно попаднали хора. Затова избирателите трябва да си отварят очите, когато избират, защото има хора, на които мястото им не е там.
Още по темата
Парламентарист, който и да е той, да прави такъв жест и то точно на 2 юни, не е редно. Разни хора, разни идеали", коментира депутатът от БСП проф. Румен Гечев пред Bulgaria ON AIR.

Народният представител подчерта, че целта на антикризисните мерки е да се помогне на най-бедните, така че техният жизнен стандарт и покупателната им способност да не паднат много. И определи като неоснователни исканията на работодателите и готовността им за протести.

Когато протестират, трябва да сравним какво правят нашите работодатели и какво в другите страни членки на ЕС. Българските работят с най-нисък данък върху печалбата от 10%, с най-евтиния ток, най-евтината работна ръка, най-евтините горива. Въпреки това не са конкурентоспособни", подчерта депутатът от БСП.

Според него 0% ДДС на хляба е добра мярка, която ще бъде усетена от потребителите.

"Би било по-добре да са по-целенасочени компенсациите, никой не може да тропне на масата и да налага на другите три партньори в коалицията какво да стане. В икономиката има един принцип - не бива да се прави нещо, за което ще има по-големи разходи за контрол, отколкото, ако няма контрол", коментира народният представител.

Той уточни, че оставка на парламентарист не може да се иска, освен ако сам не я подаде. Но изрази съмнение, че Ицо Хазарта би го направил.

Депутатът от левицата е оптимист, че актуализацията на бюджета може да бъде приета до края на юни."Имаме лоша практика, когато бюджет е приеман в 3-4 часа сутринта и се е работило по 2-3 дни денонощно. Ако се внесе в началото на следващата седмица, има време да мине през всички комисии, да влезе на първо четене в НС, след това да има поправки, и да бъде приет до края на юни. Така хората ще усетят социалния пакет", заяви Гечев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
До Пенчо преди 1 година
Ама Пенчо, ти не знаеш ли, професора вече беше министър и знаеш ли какво бяха резултатите, фалит на държавата и 5$ заплата само за месец работа. Добре, че после дойде "лошия" Костов, та ни закрепи и даде посока на държавата.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, навремето като ви избраха вас, ни направихте милионери.
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пенчо, ама разбира се ПенчоКаскета гласува за отпадъка който фалира БГ и позволи на червените милионери да си върнат кредитите към банките. Ако можеше да възкресим и топ. траша Луканов, щяха да видат младите интересни времена, Жан, Р.Овч. ***, щяха да ни "оправят" пак защото пенчовците помнят по-малко и от мамунките в джунглата.
39
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
аз това го пиша от години че българите се подвеждат по дребни работи и гласуватбез да мислят после виждат какво се получава и почват да реват по форумите аманищо не става аз не гласувам защото нямам доверие на никои и не могат да меизлъжат те затова си вдигната тавана на пенсиите да се осигурят за последно
38
0
 
0
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
Така е, махнаха ДДС-то на хляба и то стана на цената си от 27/04 - преди Газпром да ни спрат газа.
37
5
 
3
 
! Отговори
Пенчо преди 1 година
Уважавам професор Гечев- ясен ,точен ,говори адекватно . Той е за финансов министър !
36
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
ддс на хляба...нищо...пари за търгашите,г-на е злобен...разбираемо..."затъналият" ЕС и САЩ печатащи пари...а виж раша не печати...ама копейките който ви плаща са скрап с копейкин,а и сина ти не е зам министър,като беше какво направи за България?колкото теб...само вреди!объркал си Народа "професоре",да си ен.ч.р по нашите земи не е ценност...от време виденово вредиш и продаваше Народа ни!!!гешев ще падне!!! и ще си платите всички!!! и съм обикновен,ограбен...не съм т.ол...не съм партиен
35
3
 
6
 
! Отговори
Наистина преди 1 година
някой спомня ли си тогава , преди нежната революция, да е виждал наркомани на тълпи да се разхождат по улиците.Кой беше чувал за отвлечени хора, освен по *** сватби. Защо си кривите душите , бе ? Ненаситни ! Искахте и постигнахте своето - ограбихте държавата, доведохте честните хора до просешка мизерия. Плюете по БСП и не си давате сметка, че е единствената социална и справедлива партия. Не можете да завлечете ограбеното на онзи свят. Катафалки с ремаркета няма. Така че мислете !
34
0
 
2
 
! Отговори
тъпомер преди 1 година
Ако хората мислеха да ама проблем тарикатите мислят а стадото блее.
33
2
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 година
от десетилетия с чужда пита помен правите...за власт и пари бсп,ок станиШеф имаше цялата...ама ни продаде...за служба и пари,в земеделието вършите простотии...ще ни оставите и гладни както сте я подкарали,обслужващ персонал сте ...путин..той ви създаде "конкуренцията" ***...за да ви държи...от десетилетия е така "професоре"за ценности иде реч...не за сметки и пари,чакате парите на запада...да си купите "лИбовта"на путин..той е умиращ и презрян..и водите България на там...презряна и умираща
32
1
 
5
 
! Отговори
Наистина преди 1 година
Безпаметни дни и години настанаха, вярно е. Някои забравиха, други не знаят, трети четат сега новите учебници по история , на други така им оттърва , някои просто нехаят. А защо не се върнем още малко назад във времето , преди седесарските години. Не беше ли хлябът 20 ст., а не бяха ли кошниците пълни , а не ходехме ли при лекар с доверие , че няма да ни мушне с накой стенд, байпас...На кого му е минавало през ум, че ще дойде време да си плаща консумативите и да мята мъчени пари за операции ...
31
1
 
7
 
! Отговори
Edin преди 1 година
Хората Щели да усетят социалния пакет. Да, колкото се усети твоя пакет и ни прекара 96-та.
30
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
От голяма величина е госин Гечев!..И не ме интересува дали е "от левицата","от десницата",или от.."център-дясно",както се плюнчеше Ахмет Доган ага..
29
2
 
5
 
! Отговори
Ученика преди 1 година
Този да пътува в ада...
28
2
 
13
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Много гнусен тип.
27
2
 
14
 
! Отговори
Pepe преди 1 година
Този фалира България 1997 и дава акъл?!?!?
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лесно е да казваш как да се харчат парите . Гечев кажи как да се съберат парите
25
2
 
12
 
! Отговори
Край преди 1 година
С избиратлените закони и този за референдумите практически тези са лишили народа от глас. Ама народа да мислел кого избира. Ми теб бе Гечев кой, кога и за какво те е избирал. Що не се явите на едни мажоритарни избори да се видите колко струвате - 98% от вас няма да помиришат парламент.Народа е виновен че не ви бие а не че грешно бил гласувал.
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гечев и твоето място не е в парламента, а в затвора с доживотна присъда.
23
2
 
10
 
! Отговори
4epa преди 1 година
КАТО ГЛАСУВАТ ЗА ИЗМЯНАТА ПОЛУ4АВАТ ЗАМЯНАТА БСП !!!!!!!!!!!!!!