Румен Гечев: Хората да мислят като избират

Депутатът от БСП призова за целенасочени компенсации
Обновена: 2 юни 2022 21:39 | 2 юни 2022 21:00, Росен Стойчев
52
Румен Гечев: Хората да мислят като избират

"В парламента има много добри професионалисти, но и случайно попаднали хора. Затова избирателите трябва да си отварят очите, когато избират, защото има хора, на които мястото им не е там.
Още по темата
Парламентарист, който и да е той, да прави такъв жест и то точно на 2 юни, не е редно. Разни хора, разни идеали", коментира депутатът от БСП проф. Румен Гечев пред Bulgaria ON AIR.

Народният представител подчерта, че целта на антикризисните мерки е да се помогне на най-бедните, така че техният жизнен стандарт и покупателната им способност да не паднат много. И определи като неоснователни исканията на работодателите и готовността им за протести.

Когато протестират, трябва да сравним какво правят нашите работодатели и какво в другите страни членки на ЕС. Българските работят с най-нисък данък върху печалбата от 10%, с най-евтиния ток, най-евтината работна ръка, най-евтините горива. Въпреки това не са конкурентоспособни", подчерта депутатът от БСП.

Според него 0% ДДС на хляба е добра мярка, която ще бъде усетена от потребителите.

"Би било по-добре да са по-целенасочени компенсациите, никой не може да тропне на масата и да налага на другите три партньори в коалицията какво да стане. В икономиката има един принцип - не бива да се прави нещо, за което ще има по-големи разходи за контрол, отколкото, ако няма контрол", коментира народният представител.

Той уточни, че оставка на парламентарист не може да се иска, освен ако сам не я подаде. Но изрази съмнение, че Ицо Хазарта би го направил.

Депутатът от левицата е оптимист, че актуализацията на бюджета може да бъде приета до края на юни."Имаме лоша практика, когато бюджет е приеман в 3-4 часа сутринта и се е работило по 2-3 дни денонощно. Ако се внесе в началото на следващата седмица, има време да мине през всички комисии, да влезе на първо четене в НС, след това да има поправки, и да бъде приет до края на юни. Така хората ще усетят социалния пакет", заяви Гечев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другарю Гечев , помним ви като вицепремиер по икономиката на Жан Виденов . Мисля че не трябва да оценявам каква беше икономиката под вещото ви ръководство , катастрофата беше пълна. Не знам как се добрахте пак до властта , но не разчитайте на късата памет и безкрайното търпение на българския народ . Виждаме , че оставки не давате , каквато и катастрофа да докарате , но се запасете с храна и вода, явно пак ще се барикадирате в парламента
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще мислим, обещаваме.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евалата -на няколко реда се вижда, че тази умна глава разбира от абсолютно всичко и при това супер изотвътре. Това парламентаризъм, антикризисни мерки, данъци, бюджет, коалиции, социални пакети.абе БРАВОС Гечев. Ама Можеш и по-скромно !
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако хората мислеха като избират, Румен Гечев никога нямаше да е депутат и нямаше да е министър в правителството на Виденов (самият Виденов нямаше да е премиер). Та що не вземеш да млъкнеш, бе Гечев? Достатъчно поразии направи.
18
1
 
15
 
! Отговори
Помним преди 1 година
Някои помнят и че при тебе един долар стана 3000 лв и майка ми като директор на училище взимаше три долара заплата. А, и излизаше в 3 ч сутринта да се реди за хляб. Въпросът е, ти какво още правиш в политиката? Че и акъл даваш!
17
0
 
14
 
! Отговори
B2B преди 1 година
Боже, какви времена доживяхме.:( Провален и недостоен индивид като Гечев пак да ни поучава, като че ли страдаме от къса памет. Ама ние сме си виновни като ги търпим тези от БСП .
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С депутати като Гечев , БСП едва ли ще влезе в следващия парламент
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Типичен Гечев - назидава избирателите да си отварят очите, дава оценки на колеги ,дава икономически съвети от последна инстанция. Няма ли да го затворят най-после този , че да се отърве страната от него
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С любезното съдействие на Румен Гечев и БСП България фалира 3 пъти в първите 15г. след 1989г. В следващото НС едва ли БСП ще има повече от 14 депутата. Когато БСП е във властта България влиза в хиперинфлация и фалит. Комунист кръв повръща-власт не връща.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да! Никога повече кому'''няри и русофили!
12
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
интересно:..-УЖ "избираме", .. а ВСЕ на КУЦИ КОНЕ попадаме..Защо става така?..Да ви кажа честно,аз нямам ЛОГИЧНО обяснение..Дори и МАНТРАТА че сме "ПРОСТНАРОД" не действа..Тогава?.."Урочасани" ?...Теглим тежка ориенталска магия?...Човек се чуди какво става с нашего брата..И като нема разумен отговор,просто са фърля в света на "имагинерното"..Всъщност,малко преиграх:..-СМЕНЕТЕ названието на връх "Мусалла" /злобния аллах/на "Връх свети Иван Рилски" и нещата ще се оправят!..Вервате,не вервате,това
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом изкараха икономическото оръжие за масово поразяване Румен Гечев , значи нещата отиват на зле
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 25 години пак ли ще гоним Гечев от парламента . Дали ще отърве кожата и този път. Залагам , че ще успее , достатъчно нагъл и хлъзгав е да го направи
9
0
 
12
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Ей пайляк, хората не избраха. Бяха излъгани от Радев. БСП ще е вън от кошарата.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При този най много банки обраха вложителите си . И той най бързо стана богаташ с народните пари. .
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напълно съм съгласен с агент Економов . Не го избирайте хора - този некадърник доведе страната до най-голямата криза в новата ни история , и докато хората загубиха спестяванията той се уреди с къща в Симеоново от банка на която даде лиценз. Като икономически министър е отговор за фалита на банките, прогони Ровър от България, докара зърнената криза . Този индивид отдавна трябваше да е в затвора
6
0
 
9
 
! Отговори
абе преди 1 година
другарю гечЕФ , хората вече усетиха пакета ви - цени яко на горе . със сигурност след близките избори тоя кабинет-коалиция няма да управлява , щото хората ше мислят !
5
0
 
5
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Гочев каза да Не гласувате за Янев в прав текст.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да сложиш друг (автоматично враг) освен себе си да те владее и притежава е равносилно на немислие. парламентаризма е 240 срещу всички, а тия всички не им се разрешава оръжие докато ония 240 имат цяла армия от полицаи и прочее. природата е разделила хората на такива дето владеят и такива дето се кланят.
3
0
 
18
 
! Отговори
Суверена преди 1 година
Правилно Гечев. Ако "хората" мислеха, нямаше и ти да си депутат.