Първан Симеонов: Кабинет на малцинството може да зависи пак от Слави

Според него Трифонов улеснява вдигането на ветото за РСМ
Обновена: 8 юни 2022 21:25 | 8 юни 2022 20:10, Нели Христова
55
Първан Симеонов: Кабинет на малцинството може да зависи пак от Слави
Снимка: БГНЕС

Първан Симеонов от "Галъп" коментира напускането на "Има такъв народ". Пред Нова той заяви, че напускането на Трифонов улеснява вдигането на ветото за Македония.

"Струва ми се, че обществото не е готово за нови избори. Не ги иска. Вероятно оставащите в управлението партии ще се опитат да се позоват точно на това - да кажат "последното, от което имаме нужда сега, е ново завъртане в парламента или нови избори. Затова нека се опитаме да караме така", заяви Първан Симеонов в ефира на NOVA, след като стана ясно, че ИТН напуска управляващата коалиция.

"Ходът на Трифонов постига точно обратното на онова, което той казва. Той казва "Те се канеха да предадат Северна Македония". Ако Слави Трифонов напусне и неговият министър Генчовска напусне, това улеснява едно евентуално вдигане на ветото за РСМ. Второ, той казва, че страната влиза в агония. Истината е, че по-голяма агония ще бъде, ако страната се остави на правителството на малцинството, когато има глобални инфлационни процеси и война", допълни Симеонов.

Според него правителство на малцинството може да зависи пак от Трифонов.

"Тоест, може да се съгласи да подкрепя ключови негови решения, без да има министри. Българските политици трябва час по-скоро да спрат с тези неща. Три години България живее в аналогични действия. Страната ни се нуждае от ясен план за стабилизация. И без друго наесен може да влезем в инфлационна спирала", заключи Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
22
 
! Отговори
Венелин преди 1 година
Стига глупости! Като имаме правителство инфлацията е най-високата в ЕС. Щели сме да влезем в спирала. А с това правителство ще влезем в свредел. Киро като скъса договора с Газпром кой е виновен? Сега газ на тройна цена. Ами ще има инфлация, и още как! И такива примери клкото щеш. Уж сме демокрация, а ни обясняват колко лошо е да има избори...
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителството щяло да зависи от Славчо, но ги бил улеснявал да вдичгнат ветото, добре.
1
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, брадат мазниико, как грозно извърташ истината, не е готово обществото за избори?!? Ти от, ' де си сигурен бе, пита ли хората или тъй ти наредиха плащачите? Много гнусни експерти се навъдихте!