ГЕРБ: Тревожим се за държавата, задава се и политическа криза

Имало два вота на доверие към кабинета, единият - смяната на министрите
121
ГЕРБ: Тревожим се за държавата, задава се и политическа криза
Снимка: БГНЕС

Според председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова коалицията се разпада не поради дълбоки политически противоречия, каквито има от създаването си, а поради взаимни обвинения за корупция и некомпетентност.

"Тези, които дойдоха със заявката за нулева толерантност към корупцията, вече достигнаха до ниво нулева толерантност и помежду си. От вчера сме свидетели на грубо погазване на елементарни етични норми между политици и това не е полезно за обществото ни като цяло. Те говориха за промяна, за различно политическо поведение, а виждаме език на омразата и взаимно обвинение. Това не ни радва, а напротив - тревожи ни, защото ние сме загрижени за държавата, че след серия от кризи вероятно ще настъпи и политическа", коментира тя.

Още по темата
Според нея предстои да се вземат решения и изцяло от правителството зависи какъв ще е ходът на този процес.

Тома Биков коментира, че ако е на мястото на премиера Кирил Петков би поискал вот на доверие в тази ситуация и чак тогава би говорил за правителство на малцинството.

"Има два вота на доверие, които ще влязат следващите дни – единият е актуализацията на бюджета, а другият е персоналните промени в кабинета", добави той.

Според него работата на Народното събрание е блокирана, а това правителство с този мандат и с този персонален състав не може да продължи да работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие ако се тревожете за държавата, щяхте поне една реформа да направите за 12 години, а вместо това България намаля с 800000 души за вашия управление. Мошеници некадърни.
54
1
 
9
 
! Отговори
БРУТАЛЕН РЕАЛИСТ преди 1 година
До МММBG-то има спешна нужда от национален протест. Но не пред парламента.... а пред луксозните имения на всички бивши министър прецедатели и министри на финанси, министри на правосъдие, министри на регионално развитие и др. Имам впредвид ЛИНЧОВЕ, конфискация на имущество, запор на сметки. Време е народа да покаже че чашата отдавна е преляла. Едно служебно правителство което да се следи от европейска комисия ще върши много повече работа отколкото това в момента. ГЕРБ, ДПС, БСП да се забранят
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ти дреме за държавата как ще изглежда.За теб е важна ***...а ти да е винаги готова сеанси.
52
0
 
8
 
! Отговори
МММ преди 1 година
До баба мара - въобще не е сигурно! Предвид възхода на Копейкин в когото всеки интелигентен човек разпознава продажника на Путин, много хора ще изберат по малкото зло. Или ти мислиш друго?
51
3
 
14
 
! Отговори
Боаааа! преди 1 година
Тая като и видя наглата физиономия и ми идва да и набия една тупаница.
50
0
 
7
 
! Отговори
МММ преди 1 година
До БРУТАЛЕН РЕАЛИСТ - а ти какво предлагаш? Посочи изхода и да видим - дали да те последваме. Да критикуваме и описваме с черни краски можем всички! Как да излезем от тая ситуация, по твоему?
49
8
 
10
 
! Отговори
Кирчо преди 1 година
Искаме да знаем истината, кой финансира протестите, колко пари се откраднаха за няколко месеца, кой ги предложи тези и ги постави на власт. Г-н Божков или е основния заподозрян, защото тези правеха точно каквото им каже. Каква промяна, кви 5 леа??!!??? Пълни глупости за наивници! Този филм го гледахме с юпитата 2000 г. и после 5 г. не можа да се стабилизира държавата. Ония бяха корумпирани, но не знаете какво ни надробиха тия и то само за година!
48
4
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
не се тревожете за нищо за 12 години си уредихте нещата така че споко властповече няма да видите
47
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да не се поболеете от тревожност! Че сте ни много ценни!
46
3
 
9
 
! Отговори
Слави = герб преди 1 година
Сега игра със другите под прикритие и чакаше удобния момент , сега сваля правителството и на следващите избори е със ГЕРБ .
45
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Десислава Атанасова и Тома Биков за нищо не стават. Абсолютни клоyни. Толкова са нискоинтелигентни, че не съзнават колко се излагат! Такива като тях унищожиха герб.
44
9
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Е, все ГЕРБ са виновни за всичко! Искахте промяна, получихте я! Заслужихте си протестите преди две години, ковчезите на Бабикян и Хаджигенов, кряканията на Мая Манолова, юмрукът на Радев, измамниците Киро и Асен, добрали се до държавната хазна, източили милиарди, а за хората оставиха инфлация и мизерия! Какво повече искате от ГЕРБ?!
43
5
 
18
 
! Отговори
Бай Ментор преди 1 година
Ай гиди лъжливи тарикати , тревожели се за държавата!Очевадно е , че тоя милиционерско - учиндолски сценарий е ваше дело , но е сигурно че няма да ви огрее!
42
5
 
11
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
Голям виц, ОПГ герПдпс се загрижили за държавата и народа :) :) :) Грижат се те, за далаверите, лошото е, че наистина се задава нова политическа криза ... Но с такъв *** народ, дето гласува за предателите от вАзраждане и ОПГ герПдпс нищо добро не ни чака !!!
41
0
 
8
 
! Отговори
СЕГА ИДВАМ ОТ СЕЛО. преди 1 година
Браво, сега пуснете и един гей-парад за разкош
40
0
 
5
 
! Отговори
Какво си позволявате преди 1 година
Кен Мъртън сега ще ви натегне гайките....
39
9
 
11
 
! Отговори
ПП - не са ПАРТИЯ.. преди 1 година
Нямат членове.... Нямат структури....... Нямат програма................... ШАРЛАТАНИ СА....!!...... СВИДЕТЕЛИ на Черепа.............отряд на БСП/БКП /ДС/РАШКОВ /РАДЕВ.......
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Империята отвръща на удара ! Тези които плюеха , те си знаят ..........
37
2
 
17
 
! Отговори
БРУТАЛЕН РЕАЛИСТ преди 1 година
БГ-то. 6,6 милиона население което намалява и застарява с най-високите темпове в света. Цяла северна България е пустош. Икономиката е съсредоточена 40% в София и остналото в Пловдив и морето. 80% от фирмите са в сивата икономика, експоатация на работещия българин за жълти стотинки. Корупция навсякъде, незаконни строежи, безнаказаност и какво ли не др. А българина позволява на тези 240 охранени крадци в парламента да си играят политически игрички докато държавата загива.
36
4
 
10
 
! Отговори
Република в България преди 1 година
ГЕРБ направи паралелна държава върху държавата.