Първан Симеонов: Трифонов се надценява политически

От предсрочни избори биха спечелили русофилските партии
Обновена: 9 юни 2022 10:59 | 9 юни 2022 10:33, Нели Христова
95
Първан Симеонов: Трифонов се надценява политически
Снимка: БГНЕС

Русофилските партии в България ще бъдат основните печеливши от едни бързи и нови избори, прогнозира пред Би Ти Ви политологът Първан Симеонов от агенция „Галъп“.

Още по темата

„България застава абсолютно на ръба на пързалката. Това означава, ако се тръгне към тази нестабилност насред войната, което не е ясно дали няма да стане съвсем война, насред инфлацията, която ние очевидно няма как да повлияем, след пандемията, след месеци на улични протести и след година на 3 поредни избора, от тази пързалка трудно ще има връщане“, отбеляза политологът.

Според него Слави Трифонов е направил грешка, защото се надценява чисто политически и надценява желанието на българите за резки промени.

„В главите на българите не е изградена чакаща алтернатива, хората започват да искат резки промени нови избори, когато виждат готова алтернатива. Част тях ще видят във „Възраждане“, а част от тях ще си кажат при ГЕРБ беше по-добре, но още не са го казали и Борисов го знае“, коментира Първан Симеонов.

ИТН са влезли в правителството с мисълта, че в един момент ще го напусне с искане на преструктуриране на съотношенията на силите, от самото начало те играят и в тази посока, заяви и политологът проф. Румяна Коларова – преподавател в Софийския университет.

От самото начало там се аргументира някакъв вид алтернативна позиция, смята тя. „По отношение на финансите в това правителство диалог няма. В това правителство министърът на финансите е този, който не само окончателно последна сметка, така без активен диалог разпределя средствата. Тук не става дума за корупция, а за приоритизиране на определени ресори“, посочи проф. Коралова. Според нея обаче не са там причините за разпада на коалицията.

Според политолога Даниел Смилов поведението на ИТН е последователно от миналата година. „Те в крайна сметка разтуриха два парламента и сега са на път да направят същото. В това виждам някаква последователност“, посочи той.

Въпросът, който трябва да си задаваме според него, е защо го правят.

„Един, от големите проблеми, които излязоха, бяха тези ин хаус поръчки, предварително дадени пари на определени фирми, а сега всъщност ИТН става едва ли не брокер от името на тези фирми пред правителството и пред финансовия министър. Това е парадоксът, който аз не мога да си обясня. Защо се случва това нещо, дали е случайно, дали е страничен ефект на някакви други дълбоки замисли?“, запита той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
3
 
! Отговори
User преди 1 година
Трифонов е кафяв изходен продукт! Лигавеше се с мутрите едно време, сега на друга *** играе!
76
5
 
0
 
! Отговори
Дааа преди 1 година
А Първан Симеонов се надценява политологически. От десет-петнайсет години насам
75
3
 
5
 
! Отговори
ъъъ преди 1 година
На мен ми е много чудно как на Славчо изведнъж му домиля за Македония?!.. /това трябва да се каже по-сериозно/ и най-вече как всички забравиха, че само преди месец-два същият Славчо предлагаше да изтъргуваме ветото срещу падане на американските визи.. Ама нищо чудно - щом и самият той е забравил и така смело я изтъкна като едната от двете основни причини за последните му действия.
74
5
 
11
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 1 година
Ние знаем че Трифонов за пари и майка си Златка може да продаде , знаем че е селскоинтелегентен еснаф , знаем че не е много умен , но той разбра че с власт и влияние може да си набави и по-големи облаги!Я как му доставиха навремето диплома след 14 години , как направи палати с брат уж Сиромахов , всичко това го тласка неудържимо към мафията и властта!Скоро ще разберем тоя несретник къде се гръмна в крака или ....в главата!
73
0
 
15
 
! Отговори
Грозната истина преди 1 година
До История. Историята показва, че когато се пролива кръв най много страдат обикновените хора. След което, "гаргите" пак се дореждат по един или друг начин, а народа живее още по зле. Пример за това е че в скандинавските страни не е имало революции и проливане на кръв и живеят най добре. В станите с много насилствени смени на властта , хората живеят в мизерия. Има и излючения, но те по скоро потвърждават правилото.
72
4
 
5
 
! Отговори
История преди 1 година
До когато не започне да се пролива кръв, до тогава гаргите ще си сменят местата на клона( разбирайте партиите ще се въртят да управляват). Парадокса- явна партия, поддържаща руските интереси, дава оръжие на укрите ?!?!?! Това означава- интересът клати феса. Другото всичко е бля-бля-бля.
71
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЛАВИ ЧАЛГРАРА и ИТН действали като опозиция в тази коалиция отколкото като партньори, и то защото зад тях стои ДПС които им казват да противоречат на всички решения. Защо ДПС от един месец и повече правят предизборни кампании и подготовки за нови избори?! Защо ИТН бяха първи които вдигнаха въпросът за бюджета? Защото ДПС искаха да знаят дали ще получат тези милиарди от пътищата или да теглят картата си!
70
2
 
16
 
! Отговори
До УЧИНДОЛЕЦА Е .. преди 1 година
С огромен мерак за пари, пари, пари, да е зарит с пари...да се оттегли (т.е. да се пенсионира) богат, пребогат, щото не знам кой гледа (плаща) за кирливата му телевизийка? Ще даде по някой лев на верните си пажове, тия дето сега са отпред, но парсата ще е в него, сделката е сключена от него (и Тошко). На тия и гербавите вече няма да вярват...
69
5
 
30
 
! Отговори
До Анонимен 73 преди 1 година
Всъщност Сл.Трифонов и сянката му Тошко Африкански ми заприличват все повече на Барековчето- плювни по поръчка! Нищо градивно, ама нищо досега! И не знам Панев защо им се подмазваше и благодареше...май и той не знаеше. ИТН като партия са по-отвратителни и от Възраждане.Че няма да влязат в следващия парламент, няма- яко им е платено за непрекъснатото саботиране.Жал ми е за булонката, щеше да става конст. съдия!И гласчето й станало хистерично, променило се...
68
3
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
С други думи - вади го голям, но мек. Казвам го за да разбере баба Гинка от Куртово Конаре.
67
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави не се надценява политически изобщо.Дори функционира на българската политическа арена на 100%. Неговата функция е да сваля правителства,а не да изгражда такива.Той за това не пожела да оглави държавата и се скри.Защото той е винаги в опозиция,и ролята на отговорен лидер му е била винаги чужда.Манталитетът му е такъв.Винаги да плюе срещу някой срещу заплащане и изгода.Вие от къде мислите че са му плащали за да оцелее толкова време във ефир? Като разказва плоски и изтъркани вицове ли?
66
6
 
40
 
! Отговори
УЧИНДОЛЕЦА Е .. преди 1 година
..САМО ЕДНА ПРОСТА ПРЪЧКА --С ОГРОМЕН МЕРАК ЗА ВЛАСТ! СЕГА ЩЕ САБОТИРА ЦЯЛАТА РАБОТА НА НС --ЗА ДА ПОКАЖЕ КАКЪВ ФАКТОР Е В ПОЛИТИКАТА И КАК ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ НЕГО!--РЕЙТИНГА МУ НА ПАРТИЯТА И НА САМИЯ НЕГО , ГЛАВОЛОМНО ПАДА ---ЗАТОВА СА ТИЯ ИЗЦЕПКИ , С ОПИТ ДА ВЪРНЕ ПРЕДИШНАТА СИ ПОПУЛЯРНОСТ!
65
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХОЧЕШ НЕ ХОЧЕШ ТЪРПИ КРАСАВИЦЕ))))
64
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политолозите сега масово ще изпъчат гърди на амбразурата, за да защитят идеята, че избори не са необходими. Мобилизирани са заради това, което е големия страх на тези зад кулисите - страха от русофилската вълна в България. Първанов изплю камъчето.
63
15
 
21
 
! Отговори
И какво от това преди 1 година
Първане, тя и шефката ти Корнелия се надценява политически!
62
32
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не би да ни обясняват, че ИТН трябва да стоят в правителство, което провежда политика зад гърба им, харчи финанси зад гърба им и без обяснения, води преговори извън рамките на коалиционния договор. И какво трябва да направят ИТН - да стоят като фигурант в тая коалиция, за да крепят едно управление, което откровено се подиграва с тях. Аз се чудя как досега издържаха, още преди време трябваше да затръшнат вратата. Без значение дали това ще им навреди.
61
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това правителство управлява на принципа проба, грешка. Не виждам защо и народа да не ходи на избори, докато не уцели печелившата комбинация. Така, че не се плашим от избори. Радваме се, че след три избора има правителство, а виж какво стана.
60
9
 
45
 
! Отговори
негласуващ преди 1 година
По избори не ходя ама Главата на дългия дето се появява изневиделица два пъти в годината да измучи нещо много ме дразни!Все едно от космоса или от някое подземие се обажда!
59
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави за приятел и не ти трябва враг.Участва ,за да провали нещата,хем не може хем иска и другите да се провалят...Турци!
58
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изобщо не се е надценил. Друга чалга партия в парламента няма ,така че електоратът му е сигурен.