Сменят Херо Мустафа с нов посланик на САЩ в България

Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за поста
Обновена: 9 юни 2022 08:39 | 9 юни 2022 07:36, Елка Василева
334
Сменят Херо Мустафа с нов посланик на САЩ в България
Снимка: архив, БГНЕС

Американският президент Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за нов посланик на САЩ в България на мястото на Херо Мустафа, която е в България от 2019 г., съобщи Белият дом.

Сега номинацията на Байдън трябва бъде одобрена от Сената.

Кенет Мъртън, който е роден през 1961 г., е член на висшата дипломатическа служба, клас "Кариерен министър". Доскоро е бил временно управляващ посолството на САЩ в Хаити. Преди това е бил главен заместник помощник секретар в Бюрото за глобално управление на талантите, а преди това  заместник помощник секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо.

Мъртън е бил и посланик в Хърватия, посланик в Хаити и заместник изпълнителен секретар на Държавния департамент. Наред с други свои назначения Мъртън е бил икономически съветник в посолството на САЩ в Париж, Франция, изпълнителен асистент в Бюрото по икономически и бизнес въпроси на Държавния департамент и старши наблюдател в Оперативния център на Държавния департамент.

Мъртън получава бакалавърската си степен в Университета Маями в Оксфорд, Охайо, и магистърската си степен в Американския университет във Вашингтон, окръг Колумбия. Носител е на множество награди, включително Grande Croix of Honor от правителството на Хаити за подкрепа при земетресение, наградата Ryan Crocker за изключителни лидерски качества в експедиционната дипломация, и хуманитарната награда CORE Shandling. Владее хаитянски креолски, френски, немски и испански език.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
2
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НЕ Е САМО В БЪЛГАРИЯ! ВСИЧКИ ПОСЛАНИЦИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ТРЪМП СИ ЗАМИНАВАТ :D КАТО ДОЙДАТ НОВИ УПРАВНИЦИ СЛЕДВА ЧИСТКА ВИНАГИ :D
227
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 250!-Защо ще рИвем за Херото? Да не е пукнала?А дано.
226
1
 
13
 
! Отговори
Лисана преди 2 години
Лисици в лисичарник, лакомо гледат, хитро се облизват.
225
2
 
9
 
! Отговори
Бай Х преди 2 години
това е лошо...не се бъзикам
224
8
 
2
 
! Отговори
много правилно преди 2 години
До Офф ,да се омитат И посрещаме милите на всяко русофилско сърце братушки с радостни сълзи и надписи "Здраствуйте другари таваришчи!"
223
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХЕРО ДА ВЗЕМЕ И ДВАМАТА ХАРВАРДЦИ ЯВНО НЕ СА УСПЕЛИ ДА ЗАВЪРШАТ ЧЕ ТЕ НАШИТЕ ВИШИСТИ ПО УМНИ ОТ ТЯХ
222
0
 
4
 
! Отговори
до тиквеника преди 2 години
До МУСТАФАТА не МОЖА България е продала оръжие за над 200 млн бе,мушмурок!Казаха го официално!
221
5
 
28
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 2 години
Гадните кравари трябва да бъдат позорно изгонени от хубавата ни страна.Световните агресори навсякъде сеят войни и конфликти.Дъртото Херо привикваше нашите прислужници и ги унижаваше публично.България стана краварска колония.Ако можехте да видите как се държат чер.но.ликите от базата в Ново село ,просто ще се отвратите от тези вонящи навлеци.1.-Да върнат парите за Ф-16 ВЕДНАГА!2.Да върнат златните мини!3.Да върнат Мариците, от които точат по 2млд. годишно!Да се омитат от военните бази.!Вън!!!
220
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То България е явно, че доста прилича на Хаити... Ние промишлените ни предприятия демокрацията ги направи да изглеждат като след хаитянското земетресение... Човека е подготвен за гледките у нас.
219
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Байдън БГ е руска кърпа за трибуквие и не струва дори и колкото хаитянска реструм В момента в който всички пешки бъдат подредени за общо балканска война БГ ще бъде изгорена с парите на ислямофобски саудитски и катарски фондации наливащи от 35г в ислямски екстремизъм от бг ще остане само София а всичко останало до Варна ще говори на турски език без изгледи някога отново някой- още по малко Русия да си мръдне пръста да да освободи племето.Барутният погреб е пред експлозия пари трябват на САЩ
218
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха-ха, Костадинов и Възраждане уволниха Херо Мустафа. Въпреки тоталната антируска политика и бясната русофобия и огомните средства за телевизии, вестници и сайтове, тия българи не искат да се бият с руснаците и да стават за пушечно месо като укрите. Само за сведение - Хаити е официално най-бедната държава в западното полукълбо. Такъв е опита на посланика. С най-бедните колонии.
217
2
 
23
 
! Отговори
Див Петел преди 2 години
Щом маха Херо Мустафа, значи и нейния харвардски проект пада. Прецедента пък си има нов политически проект, който е свързан с руските интереси, така че сега новия няма да се налага да се съюзява с прецедента, за да си състави правителство. Този хаитянски "човеколюбец" ще трябва да напазарува партия. Предполагам че ще е от зоната на градската десница или най-популярните сред народа - Герб. Който посочи хаитянина, той ще управлява в условия на криза след крадците с харвардски дипломи.
216
7
 
36
 
! Отговори
сина преди 2 години
пращат по-зъл, щото Хера се издъни с Киро и Кокорчо. С тази про-про-американска политика няма да стане в България! И Киро, и Хера /както викаше Буци/ отиват в киреча! Трябва ни по-умен, по-сговорлив, по-интелигентен, по-ОПИТЕН, по-УРАВНОВЕСЕН, по-НЕпродажен на сащ политик от Киро! Дано го намерим!
215
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко лаборатории ще сътворят в България , след като загубиха тези в Украйна , сега ние ли ще бъдем новите опитни зайчета , или мишки !?
214
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С голям опит в колониалните страни!Срам - най - старата цивилизация в Европа - българската, да бъде командвана от един плешив колонизатор от страна с 200 годишна история!Самосипомислете как свиквате с това, че сме протекторат и ни се сменя губернатора.Лошото е, че никой не мисли за българите.Наследствената къща от дядо ми е на възраст колкото американската държава.Вие приемате с удоволствие новия губернатор, който ще ни казва какво да слушаме, гледаме, мислим, вярваме?Ние сме виновни!!!
213
5
 
51
 
! Отговори
Брадвата преди 2 години
А най-добре ще е изобщо никой да не пращат. И дано този новият да кара хеликоптер, за да може да избегат с Кирето двамата до Косово, when sh*t hit the fan
212
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сменят Херо Мустафа ........... помогна да преизберат мурзилката Радев, докара тъпунгеритe от подмяната, по медиите руска пропаганда, пълен провал.
211
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 226 - е, сега вече ще се съгласим за севернамакедония - този е експерт, но дано не ни докара война, щото баш това му е "специалността"
210
12
 
59
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Нов губернатор ни изпращат гледат ,че колониата не слушка нещо милиони за пропаганда и промивка изляха и българите все още отказваме да мразим Русия и обичаме ФАЩ!
209
5
 
43
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
това назначение на посланник Мъртън след Хаити си е направо понижение за него.