Сменят Херо Мустафа с нов посланик на САЩ в България

Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за поста
Обновена: 9 юни 2022 08:39 | 9 юни 2022 07:36, Елка Василева
334
Сменят Херо Мустафа с нов посланик на САЩ в България
Снимка: архив, БГНЕС

Американският президент Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за нов посланик на САЩ в България на мястото на Херо Мустафа, която е в България от 2019 г., съобщи Белият дом.

Сега номинацията на Байдън трябва бъде одобрена от Сената.

Кенет Мъртън, който е роден през 1961 г., е член на висшата дипломатическа служба, клас "Кариерен министър". Доскоро е бил временно управляващ посолството на САЩ в Хаити. Преди това е бил главен заместник помощник секретар в Бюрото за глобално управление на талантите, а преди това  заместник помощник секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо.

Мъртън е бил и посланик в Хърватия, посланик в Хаити и заместник изпълнителен секретар на Държавния департамент. Наред с други свои назначения Мъртън е бил икономически съветник в посолството на САЩ в Париж, Франция, изпълнителен асистент в Бюрото по икономически и бизнес въпроси на Държавния департамент и старши наблюдател в Оперативния център на Държавния департамент.

Мъртън получава бакалавърската си степен в Университета Маями в Оксфорд, Охайо, и магистърската си степен в Американския университет във Вашингтон, окръг Колумбия. Носител е на множество награди, включително Grande Croix of Honor от правителството на Хаити за подкрепа при земетресение, наградата Ryan Crocker за изключителни лидерски качества в експедиционната дипломация, и хуманитарната награда CORE Shandling. Владее хаитянски креолски, френски, немски и испански език.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
4
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бил е посланник в Хайти, когато е убит хаитянския президент, след нападение на "неизвестни" лица! Интересно, нали!
207
7
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мустафата ще се изнася, а? С лека стъпка или кючек? А новия, май, е предвиден да прави "цветна" революция. Това му е амплоато!
206
6
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ПРОСТОТО КОГА ЩЕ СИ ГО ВЗЕМЕТЕ?
205
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ко ша праим без Мустафата сега?
204
39
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, изберете копейкатаи Янев, които директно се отчитат на Митрофанова.А иначе 4г. е нормален период за ротация на посланици. Нищо не е станало.И забележете Херо научи български, новият знае креолски и още езици.САЩските посланици полагат усилия да научат местните езици.Руски посланик да научи български-никога. Това показва отношението им. Ние сме длъжни да им знаем езика като преди 1989
203
6
 
33
 
! Отговори
Соломаймун Паси преди 2 години
Кога ще дойде да му оближа нещо
202
11
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки неплатен, нормален човек вижда, че провала на това правителство е провал на САЩ и за това и те правят рокади. Управлявани сме от вън, то е очевидно. На следващите избори мислете.
201
57
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко путинкофили, човека е свестен, факта, че е научил хаитянски е повече от достътачен. Можете да сте сигурни, че ще научи и български, а това несериозен дипломат не би го направил. Така, че пийте си боряищника и не се косете, САЩ засилват сътрудничеството с Бълтария и първата стъпка е сериозен дипломат. Който не го кефи - вакзала за масква чака.
200
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брях... Сега Тиkвyн като се върне на власт, няма да има кого да пляска по долната част на гърба и кого да мляска...
199
11
 
16
 
! Отговори
До 210 Лош Пророк преди 2 години
За разлика от теб преди 2 месеца писах: "Откривам залаганията кой първи ще бъде сменен Херо Мустафа ИЛИ Просто Киро".Няма КАК да пристигне МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА НА САЩ да иска ОРЪЖИЕ и БОЕПРИПАСИ ЗА УКРАЙНА и Киро *** да го изпрати по живо и здраво ОБРАТНО В САЩ. Още като се хвана за полата на Кака си Корни БЕШЕ ЯСНО ЧЕ ЩЕ ЗАГРОБИ КАРИЕРАТА НА ХЕРО МУСТАФА. САЩ не закъсняха и след 2 месеца си ПРИБИРАТ ХЕРО като Просто Киро ще ползва самолета ДА СИ ЗАМИНЕ ДО КАНАДА. САЩ ОТЛАГАТ НО НЕ ЗАБРАВЯТ!
198
4
 
45
 
! Отговори
+++ преди 2 години
Що така издънихте Мустафато? Киреее и в Канада няма дате искат вече.Тия бледоликите нещо са ни замислили,няма да е нищо хубаво, защото американец където е пипнал,на война е.
197
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има един филм - "Наказателят" .............
196
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Херо ще ми липсва. Такава готина мадама. Къде ли ще я пратят сега? Може би в Занзибар.
195
2
 
55
 
! Отговори
истината преди 2 години
Този новия сега, ще има за задача да ни разкаже играта и да ни вкара в правия път! Усетиха краварите, че ТЯХНОТО ПРАВИТЕЛСТВО В БЪЛГАРИЯ е на път да пада и пращат подкрепление. Идея си нямат как се танцува с българи - 200 годишно гето, НЕ МОЖЕ ДА СИ ИГРАЕ С 3000 ГОДИШНА ДЪРЖАВА! ХАЙДЕ БЕ, ЧАКАМЕ ВИ! ЕЛАТЕ ДА НИ ОБЯСНИТЕ КАК ДА ЖИВЕЕМ, КАКВО ДА МИСЛИМ...
194
3
 
0
 
! Отговори
ПСИХОЛОГ преди 2 години
До АнонименОчевидно имаш сериозно личностно разстройство, Индия спирала износа на жито, пий си по редовно хапчетата
193
9
 
6
 
! Отговори
Крундел преди 2 години
Неуважаеми консуматори на биоотпадъци... вие си знаете от къде, чета ви тъпотиите и май наистина ви трябва коцето и един губернатор от инстинската ви родина за да видите колко добре ще сте, само няколко неща:1. няма Гърция всяка събота и неделя и празници(щото няма напускане на "рая");2. няма ЕС(поради същите причини);3. кат се счупи колата - няма части;4. най-видните от вас бързо ще получат "заплащане" за труда си, вижте какво стана с такива като вас в Украйна из окупираните територии.
192
3
 
39
 
! Отговори
интересно преди 2 години
С каква ли мисия ще идва новия губернатор в колонията ? За какво ли ще ни изнудват ?
191
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ли ще ни сменя А отбора с Беее от обора?
190
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слагат го , за да вкара еврото
189
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжецо и Крадецо скоро и те ще си ходат.