Утре ГЕРБ внася вот на недоверие към правителството

Нашата цел е България да излезе от тази неловка ситуация, каза Тома Биков
Обновена: 14 юни 2022 19:29 | 14 юни 2022 19:21, Нели Христова
414
Утре ГЕРБ внася вот на недоверие към правителството
Снимка: БГНЕС

Внасяме вот на недоверие на МС с премиер Петков заради провала в сферата на публичните финанси и икономическата политика. Това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ на извънредна пресконференция.

Още по темата

Говорим за коалиция, в която отношенията видимо се регулират със заплахи, изнудване, натиск, а подкрепата доколкото разбрахме се осигурява чрез пазарлъци, добави Дончев. Най-важният аргумент - на тази мъка трябва да се сложи край. Това е мъка за всички, за партньори, депутати, в отчаяните си опити да измислят аргумент защо това правителство трябва да съществува, каза Дончев.

Имаме галопираща инфлация в България, каза Делян Добрев, като тази през 1997 г., а тази инфлация днес не се дължи на войната. Ако при нас инфлацията е 15%, в Европа тя е 8%. В държави далеч по-засегнати от България, инфлацията е два пъти по-ниска, категоричен е Добрев. Това правителство трябва да си подаде оставката, това правителство ще бъде запомнено като некадърно и лобистко, подчерта Добрев.

Хората губят своето благосъстояние и покупателна способност, каза Деница Сачева. Инфлацията изяде над 15 млрд. от спестяванията на българите. За 2020 линията на бедност беше 451 лева, в края на 2021 – 504 лева, а сега тя вече гони 550 лева.

"Ние вярваме, че в това НС има хора, които са господари на себе си и ще застанат на страната на народа", заяви Десислава Атанасова.

"Нашата цел е България да излезе от тази неловка ситуация. Това, което виждаме през последните дни, е недопустимо и пагубно за българския политически живот", каза Това Биков.

"За нас е важно това правителство да подаде оставка възможно най-скоро, то е пагубно. Ние имаме само една държава, нямаме друга", каза още Десислава Атанасова.

Томислав Дончев заяви, че не вижда логика в това опозицията да подкрепя бюджета.

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
6
 
4
 
! Отговори
Съвет преди 1 година
Като видите ГЕРБ-аджия не се снимайте с него за спомен. Няма да ви липсва, защото ще се върне като тумор или ако щете като НДСВ.
278
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОПГ Гроб са шайка бандити, но канадският парапет също не е за подценяване! Очевидно е отличник на випуска в училище за бързо изоставащи деца!
277
3
 
5
 
! Отговори
Пребиваваща в Канада преди 1 година
До БРАВО !!!И ние в Канада не го искаме. Да ходи да оправя африкански държави ако му стиска.
276
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямам търпение да видя лицата на Асен, Киро и Ленчето. Преди дни Киро гледаше точно както гледаше Тодор Живков когато неговите хора го предадоха, а устата му в дясно просто увисна.
275
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
ядреният конфлитк вече зрее здраво,ковид,бедност,инфлация рашистка заради зависимостите които ни натресе точно гроб,война...и те бутат България...Петков не е роден министър-председател,влезе да разбие мафията дпс-гроб...и ей го слави обслужващият персонал,изборите да плашат вас...няма начин програмно устройващо дпс-гроб,Народа ни узря...подценявате го...та Избори Братя...никога дпс-гроб!!!
274
2
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ СА МАФИЯ преди 1 година
Време е ГЕРБ получат това което заслужават! Няма да казвам защото всеки знае какво заслужават
273
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клетите мизерни душици, които саботират работата на парламента от поне година насам, представят дипломния си проект. Направо не знам какво да кажа, но все пак, какво очаквате да се случи?! Закопайте се някъде по-добре, защото най-вероятно и децата ви вече ви презират, неандерталци гнусни
272
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нов шанс за селяните, алкохолиците, неграмотните *** и депутатите, блъскащи по скамейките като зрителите на супершоу "Невада". Страхотен виц. Хайде, внесете го тоя вот, и после отиваме на избори, несретници.
271
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече е както се казва утре. Нов ден-нов късмет! Успех!
270
4
 
5
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Никога повече герб!
269
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, като не пращате и последния ни танк на Украйна, Фичката ще ви спретне преврат на края на мандата си.
268
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек, Киро и Ококорения са вече политически мъртавци. Викнете утре поп да опее ПП и да я кремират.
267
4
 
9
 
! Отговори
Е хаайде бе преди 1 година
Отдавна трябваше !
266
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Утре ПП поемат за Украйна на гости при Путин
265
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Славун не влезе да чагърта корупционния модел герб? А сега ще правят с тях експертен кабинет? Само незнам кой ще е мин предстедател, Пацо Шнорхела или Караджов?
264
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съвсем случайно, като се спря далаверата за милиарди на турската граница, чалгаря си събра сценаристите, а Буци ще внася вот на недоверие........ Ама не бе то сигурно е заради Македония........
263
3
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
В БГ гъмжи от про-руски партии с хора на ДС. И после чакайте някога да се замогнем...
262
2
 
6
 
! Отговори
Стани Беден преди 1 година
Кой от следните е бил кмет на София, а после министър председател на България? А)Тодор Живков Б)Бойко Борисов Ц) И двамата
261
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко си изигра пак акртите най-добре. Разбира се със гениалния ум на сър Доган !
260
5
 
5
 
! Отговори
Цуни Гъзето преди 1 година
Падне ли кака данче.. с ГЕРБ е свършено.