Кирил Петков: Темата РСМ ще бъде изцяло решена от депутатите

Така щели да се избегнат спекулациите за двойна политика
15 юни 2022 10:41, Нели Христова
127
Кирил Петков: Темата РСМ ще бъде изцяло решена от депутатите
Снимка: БГНЕС

Ще предложа на Министерски съвет да вземе решение във връзка с Република Северна Македония, съобщи премиерът Кирил Петков в началото на днешното заседание на кабинета, предаде репортер на БГНЕС.

Още по темата

Точка 1: Всяко предложение от страна на Френското председателство на Европейския съюз от държава членка или от Европейската комисия, свързано с одобряване на началото на преговорите на членството в ЕС на РСМ и Албания, направена в рамките на подготовката или при провеждане на заседанието на комитета на постоянните представители, или на Съвета Общи въпроси, което се отклонява от Рамковата позицията на Министерски съвет от 2019 година, да се изпраща незабавно от постоянното представителство на Р България към ЕС на Комисията по външна политика на Народното събрание.

Точка 2: Представители на РБ в Комитета на постоянните представители и в Съвета Общи въпроси да не изразяват съгласие с предложението на Точка 1 до обсъждането им в Народното събрание, а при отхвърлянето им от НС, да изразяват отрицателна позиция по тях.

С други думи, продължи Петков, след като изчете предложението, което днес МС ще гласува: Да бъде ясно – всяко едно предложение, което се разграничава от рамковата позиция да бъде изпращано веднага в Народното събрание и да не се дава съгласие докато се обсъжда в НС и ако има отрицателно решение – автоматично да се дава отрицателен отговор.

По този начин избягваме всякакви спекулации, че това правителство ще направи каквото и да било по темата РСМ и тази тема трябва да бъде изцяло решена от народните представители в Народното събрание. Това вече е решение на Министерски съвет, заяви Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
1
 
! Отговори
ОТ МАРС? преди 1 година
Петков, ти не знаеш ли, че НС на РБ вече има решение относно започване на преговорите с РСМ? Защо ще искаш ново такова? Или нашето НС е просто една куха черупка за приятелите ти от ЕС и САЩ? Ти си там, за да показваш обратното на колегите ти в ЕС. Не си там, за да служиш като тяхна пощенска кутия.
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе Гърците като им бяха наложили ВЕТЕО макетата 20 години мрънкаха и накрая си смениха Името на държавата .... МОГЛО значи а България е със във пъти по малки претенци
99
0
 
3
 
! Отговори
Ей момче преди 1 година
Говориш едно, а вършиш друго, на теб никой не трябва да ти има вяра !
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 105- Много правилно! Има си решение много отдавна! Кирил продължава да шикалкави,да прехвърля неговите тайни обещания на НС,мислейки,че ще се измъкне! Отговорността за това,което е сътворил си е негова! Какво търсеше в РСМ,защо ходеше там неканен??? РСМ има нужда от нас,те трябва да напират и да ни търсят,но се намери това недоразумение КП и забърка тайно кашите ,пък сега друг да се оправя....СРАМ,ПОЗОР,ПРЕДАТЕЛСТВО-такива,каквито никога не сме виждали и изживявали!!!!
97
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Теб да те няма -канада те зове ...нас не ни мисли г-н всезнайко-тУпоушко .Разбра ли !
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодаря ви майко и татко, че не ми позволихте да уча в Харвард. Сега нагледно разбрах колко сте били прави.
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно тоя мухъл прави всичко възможно да ни плюе по интересите. Решение по въпроса е взето отдавна и е прието единодушно. Промяна на това решение означава само предателство.
94
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали вече има позиция, вкл единодушно решение на националния съвет при президента. за рсм. Какво още рови и иска мистър кирчо?
93
1
 
0
 
! Отговори
МММ преди 1 година
До сина - ей, голем зор от сутрин до вечер да смучете руски п-ишоци! Толкова комплексирано семе откъде се родихте, бе? Нямате и грам национално достойнство.
92
1
 
8
 
! Отговори
Некъф преди 1 година
Тоя как се надява на предателството на ДПС по въпроса с РСМ за да махнат ветото. Долен родоотстъпник си Кирчо!!!
91
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
когато нямаш кураж да поемеш отговорност за решения, прехвърляш всичко на парламента. Ти защо министър председател???
90
0
 
7
 
! Отговори
МУТРО ВЪН преди 1 година
БЯГАЙ КИРЕ ЧЕ ИЗТОЧИ ЯЗОВИРА ДА СЕ СНИМАШ А ГУГЪЛ ПОКАЗВА ДЕН ПРЕДИ СНИМКИТЕ ЧЕ Е БИЛ ПЪЛЕН- ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ТА ДРЪНКА
89
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре бе човек, направи услуга на всички и си заминавай за Канада
88
2
 
10
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ПАК НЕЩО ЛЪЖЕ НАРОДА!!!
87
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оправихме България ,Украйна Русия ,сега е ред на Македония )
86
5
 
9
 
! Отговори
сина преди 1 година
Киро ако не спреш да използваш думите "агресор", "бензиностанция с ракети" и тем подобни по адрес на определени световни сили, ще ядеш як пердах, да знаеш. Къде си ти - там долу в нищото, в малката България, избран като клоуна в украйнините на Русия зеленски, къде е световната сила Русия - мнооо си ***, кире!
85
1
 
15
 
! Отговори
Гз преди 1 година
Какъв педиразин трябва да си да не купуваш руска газ, а нападнатата украйна да транзитира купува и ползва руска газ.
84
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Патологичният лъжец-продажник почна да бяга по тъча,само че е пропуснал,че докато дойде време за гласуване,тоя парламент а и самият той ще са история!
83
1
 
10
 
! Отговори
Гз преди 1 година
От къв зор ще се гласува френско предложение
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е щв се купят двама трима депутата и готово. Решението ще се приеме