Асен Василев: Промяната започна, оставаме и ще си отвоюваме държавата

Хората с кюлчета били в дълбока криза
Обновена: 16 юни 2022 12:08 | 16 юни 2022 12:08, Камелия Цветанова
396
Асен Василев: Промяната започна, оставаме и ще си отвоюваме държавата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Финансовият министър Асен Василев отрече премиерът Кирил Петков да е призовавал за етническо противопоставяне, както твърди лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Още по темата

„Нашият призив е за противопоставяне на фирмите и хората, които грабят тази държава независимо от тяхната етническа принадлежност. 32 години ДПС е в политиката и най- бедните краища на държавата са там, където са избирателите на ДПС, но за сметка на това едни от най-богатите хора в държавата са членове на ДПС. Ние не се борим срещу хората, които гласуват за вас, а срещу хората, чийто банкови сметки вие пълните с начините си на управление, със задкулисните сделки и с диалог, който проповядвате и който е за това как да се краде, този диалог няма да продължи, ние в такъв диалог няма да влезем с никой“, отсече Василев.

„Говорите с надеждата, че ние сме нещо временно, което ще отмине, няма да отмине, това е началото на една промяна, която българското общество поиска и която ще иска по площадите всеки ден, докато тя не се случи независимо от опитите да се сформират безпринципни мнозинства, които имат за цел само едно – да продължат всички схеми, които ние започнахме да спираме. Това е в основата на вашето мнозинство и знам, че много ви пречим, ще продължим да ви пречим. Ще останем тук и ще си отвоюваме държавата обратно с всички съседства на парламентаризма“, настоя Василев.

„Казвате, че най- добрата антикризисна мярка ще е оставката на правителството, но ще най-добрата мярка за кюлчетата,  защото са в криза, толкова дълбока криза, че вие сте готови да се прегърнете с „Възраждане“, че да свалите това правителство. Толкова е дълбока кризата за хората, които ви дърпат конците и си седят в Сараите и оттам се опитват да управляват държавата“, обърна се министърът към Карадайъ.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
337 Стават грешки. В този случай грешката е вярна.
314
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О, бейби, толкова си патетичен! Коя държава, вие сте политически трупове. Държавата не е ваша. Купонът свърши. Не забравяйте да си вземете Нинова, Рашков, Гечев с руската БСП. Вратата е там.
313
0
 
2
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Единият *** вдига юмруче,а пълния удря с юмруче,и тия ще оправят България? И към тях като прибавим Киро ***,любовницата му,баджанака,кумо и кумецо и тия празноглавци дето ги подкрепят?Жална и маика на България
312
1
 
2
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
До БОЕЦ Не са виновни Кирчо и Кокорчо виновен е оня убавец дето ги докара, ама то от военен какво може да очакваш,когато господ е раздавъл акъл те били под моста.
311
0
 
7
 
! Отговори
СУХКИУ преди 1 година
Неговата държава я познаваме вече. Държава на лъжливите министри начело с Кирето.
310
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз изкокорен и истеричен човечец още ли е тука.Ако остане ще фалира държавата.
309
0
 
12
 
! Отговори
БОЕЦ преди 1 година
ДЪРЖАВАТА Е НА НАРОДА А НЕ ВАША СОБСТВЕНОСТ СДАВАЙТЕ БАГАЖА И --В ЗАТВОРА ЗА НАНЕСЕНИ ФИНАНСОВИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ---ПП И ВСИЧКИ УПРАВНИЦИ ОТ1989 --ДО СЕГА В ЗАТВОРА И ПОСЛЕ СЪД
308
1
 
2
 
! Отговори
присмехулник преди 1 година
Какъвто народът, такова и управлението. Всички управляващи са хора от народа, затова ще се оправим, когато си внесем правителство от по- цивилизовани държави. Стана ясно, че и българи от чужбина - юпита, харвардци и други не стават, защото са си българи!
307
2
 
12
 
! Отговори
Не искам преди 1 година
Аз държава на пърформанси,прайдове и жендъри ... не искам.
306
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Силно се надявам да бъдете пратени в битието и да се намери някой който да позакрепи държавата в тея трудни дни
305
3
 
25
 
! Отговори
АЗ преди 1 година
А ТЯ ДЪРЖАВАТА ВАШАЛИ Е..!?!?
304
3
 
28
 
! Отговори
анонимем преди 1 година
Тези си присвоиха и държавата
303
4
 
33
 
! Отговори
Крас преди 1 година
ПП упрявляват безцеремонно! Зад думите мафия и мутри очернят всичко след себе си! ко не си с тях си мафия и мутра. Хората са лековерни, чакат лесни пари , само това чакат.БСП са им лика прилика ,да не говорим за ДБ дето са като ветрило. СЪИДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА се обезличи,смачкаха демокрацията. След тях няма да остане читава партия, а само помия. УПРАВЛЯВАТ НИ ПРОСТИ ХОРА УВАЖАЕМИ И БЕЗКРУПОЛНИ.ТЕПЪРВА ЩЕ ГО УСЕТИМ ПО ЦЕНИТЕ И ДОХОДИТЕ.
302
2
 
18
 
! Отговори
митев преди 1 година
Ще направят партизански отряд в Софийският централен с клон в Сливен и ще си "върнат държавата"!
301
5
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Искам избори . Предишния път не отидох защото не за кого да гласувам. Този път ще ида за да гласувам против ПП. Това управление прилича на студенстки кръжок. Да е обучават в друга държава.
300
1
 
37
 
! Отговори
анономен преди 1 година
Цяла година държавата беше ваша, а я съсипахте. Просто сте некадърни- това е!
299
1
 
21
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Комунист, власт не пуска. Да казват. че има протест да изкараме по някой лев да викаме... кирчо и кокорчо падат и с некадърността си връщат боко на бял кон, за съжаления. Ония у Банкя вече мие джипката и чака... Пълна пародия сме на държава. Считам за проклятие, че за 33 години не се появи един читав политик поне малко от малко да направи живота на хората по-добър. То ясно. че са бандити и крадат, ама поне хората да живеем нормално. На запад всички крадат. но хората живеят що годе нормално.
298
0
 
25
 
! Отговори
ED преди 1 година
Промяната ЗАПОЧНА? Аз мислех, че я продължавате, а тя сега започнала.
297
3
 
42
 
! Отговори
Reo преди 1 година
Точно затова си отивате, защото никаква промяна не почнахте дори. Само кадрувахте и се оплаквахте от предното управление. Оказа се, че сте не по-малко крадливи, а по отношение на управлението сте още по-некадърни. Не виждам едно хубаво нещо, ковто да се е случило след като взехте властта. Явно повечето хора го виждат така.
296
22
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
продължение от предходният ми коментар-който изиграха и по този начин увеличиха симпатиите към всички ,които в момента са в управлението ,макар и да нямат все още власт ,защото ГЕРБ ,ДПС управляват държавата с престъпната клика ,около тях с всякакви зависимости ,а "Троянския кон" на "сивите кардинали" с "бели якички" има опасност изобщо да не влязат при нови избори,но всъщност те повече и не им трябват ,изпълниха това ,за което бяха създадени ...промяната към правова държава да не настъпи.