Карадайъ: За пръв път премиер зове за етническо противопоставяне

Това било най-лошото правителство за последните 32 години
95
Карадайъ: За пръв път премиер зове за етническо противопоставяне
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се изказа остро за думите на премиера Кирил Петков, който попита как „Възраждане“ ще гласува заедно с депутатите от движението, след като говорят за патриотизъм и българщина.

Той обвини Петков, че призовава към етническо противопоставяне.

Още по темата

По време на дебата за искането на опозицията за предсрочно освобождаване на шефа на НС, Карадайъ призова депутатите да аплодират Никола Минчев, защото въпросът не бил в неговите лични качества, а въпросът е политическа.

„В тази ситуация Минчев става жертва на - цитирам  - мафията, корупцията, задкулисето и всичките лъжи, които ги слушаме в последните месеци и дори от тази трибуна министър - председател на моята родина да призовава за етническо противопоставяне, надявам се всички българи да направят оценка на тези призиви на премиера“, каза Карадайъ.

„ДПС 32 години води национално отговорна политика. Различни хора минаха през терена на политиката, но ДПС остана последователно и не изневери на нашата мисия- да сме пазители на мира, на сигурността, да я опазим дори от такива като тези тук, които призовават за противопоставяне. До тези прийоми се прибягва от онези участници в политиката, които са политически импотентни, но имат мерак да пребивават на политическия терен и търсят противопоставянето, омразата, разделението“, обвини лидерът на ДПС.

Според него с разделение просперитет няма как да има, отговорната политика е да се обединява нацията и да се води към по-добро.

„Има криза вследствие на коронавируса, на война в Украйна, има криза в следствие на тези които се опитват да противопоставят обществото. Това е най-лошото правителство за последните 32 години“, оцени той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той никъде не споменава етноси нали дпс не е етническа партия ти си признаваш дефакто *** сте етническа партия
67
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 1 година
До питащия га..н..ь..о,родината на карадайъ е България,но твоята е доста на далеко от Бтлгария,чувал ли си за волжска българия,там е твоята родина,чети малко история.
66
0
 
5
 
! Отговори
Избори преди 1 година
Гласуваш за итънъ получаваш също дпс
65
0
 
1
 
! Отговори
Не бе преди 1 година
Не е "било", а Е !
64
0
 
9
 
! Отговори
избори преди 1 година
Гласуваш за възраждане , получаваш дпс
63
3
 
6
 
! Отговори
истина преди 1 година
И КАКВО Е ИЗЛЪГАЛ КИРО? ВЪЗРАЖДАНЕ И ДПС ПЪ.ДЯТ В ЕДНА КРАТУНА,ФАКТ
62
4
 
8
 
! Отговори
питащ преди 1 година
Ало Карадая, вие сте една противоконституционна партия и нямата право да съществувате. Но не е ясно защо компетентните институции мълчат толкова години. Първо се научи да говориш български и тогава давай акъл. Най добре си заминавай в родината си Турция.
61
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
когато някой натисне интересите на ДПС, те мобилизират електората си с тезата за етническо противопоставяне. Тоя сериал вече го повтарят десетки пъти
60
3
 
3
 
! Отговори
дойде време преди 1 година
Турция да ни спасява от московците!
59
2
 
1
 
! Отговори
братя турци! преди 1 година
На помощ!
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голямата загадка е дали Карадайъ се е родил толкова антиостър или е ходил на следдипломна квалификация да му изправят последните две гънки в черепната кухина.
57
3
 
3
 
! Отговори
руската агресия преди 1 година
на българска територия през руско-турската война. Турците ни бранеха и храниха
56
6
 
2
 
! Отговори
рай за предатели сме преди 1 година
Такива ще си останем! В това ни е силата! Жени и деца ни управляват...
55
3
 
4
 
! Отговори
роби сме били преди 1 година
...и роби ще си останем
54
2
 
1
 
! Отговори
майка Турция ни зове преди 1 година
Без нея ще се мре!
53
2
 
3
 
! Отговори
да идва султана преди 1 година
и да си спасява раята! Сами не можем! Ще се изтрепем помежду си българите.
52
1
 
0
 
! Отговори
Бенито преди 1 година
50 на 50 от прочетено. Робите да се стягат да работят, а не да чакат на социала. По добре да се обърнат към общините да им дадат апартаменти с повече стаи, когато се карат да са далеч от децата им, да не попиват, поне за мен е така, каквото са правили моите родители и ние сме това, което сме. И дай боже да настъпи затишие. И не бъркайте, мили политици, помаци, турци, българи. Имащите се събират от дс и си говорят, а кой няма, го подминават, като в турските гробища. Ето, това му викам мафия аз.
51
2
 
8
 
! Отговори
тя преди 1 година
"Най-лошото правителство за 32 години "! Пров си , нито едно досегашно правителство не говореше за корупцията по високите етажи и вие си крадяхте на воля и живеете бейски !
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-на от ДПС ,моля Ви научете български език. Моля Ви видимо е, че няма много голяма важност за Вас България, но ако имате претенция, че имате български паспорт то поне си го заслужете.
49
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-жалкото е когато човек сам НЕ знае кой е и какъв е - Ти съществуваш единствено от това да раздухваш ИЗКУСТВЕНО една етническа омраза , която всъщност НЕ съществува ! Религията и вярата са лични неща и Българският народ никога не е имал никакви проблеми с това кой какъв е - Живяли сме така от векове и пак ще бъде така ! ВСИЧКИ СМЕ и ОБИЧАМЕ България независимо от това какви глупости и празни приказки приказват такива КОМПЛЕКСИРАНИ недоносчета като теб , от които нищо друго не става !