ГЕРБ ще търси разговори за бъдещо управление, базирано на конкретни принципи

Борисов: Бях против вот на недоверие, не че не го заслужават
18 юни 2022 09:39, Елка Василева
309
 ГЕРБ ще търси разговори за бъдещо управление, базирано на конкретни принципи
Кадър: Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще търси разговори с други политически сили за бъдещо управление на държавата. Преговорите ще са базирани на конкретни принципи.

Борисов посочи като потенциален съюзник всяка партия, която има в програмата си приемането на еврото, разширяването на Западните Балкани, пълното диференциране на доставките на газ.

Още по темата

"Ще поставим друг репер - нашите разделителни линии ще са принципи, а не дали харесва Христо Иванов. Нека да не определяме лидерът какъв е, а да видим - по дейността на партиите ще ги познаете." заяви Борисов.

По думите му Кирил Петков е подвел евроатлантическите ни партньори, демонстриайки сила. А днес отново е блокирал процеса, като е хвърлил темата за Северна Македония на парламента.

"Виждате ли подлостта - той се опитва да договори нещо, но после да каже у нас, че парламента го е решил. И да ходи в Брюксел да се хвали какво е направил. Петков показа, че не може да направи нищо за Северна Македония и Албания. Те счупиха държавата и сега, ако ние продължим в техния дух, ще дочупим нещата. И нашите деца къде ще живеят? Те ще си тръгнат, а нашите деца?", заяви той.

„От всичко, което се случи вчера, мога да коментирам заклинанията на политическите партии. Без този, без, с онзи – това веднъж ни вкара три пъти в цикъл на избори. Ще ни вкара непоправимо и занапред“, коментира още лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той заяви, че е бил против да се иска вот на недоверие на кабинета „Петков“.

„Не че не го заслужават. Не че не трябва да си отидат веднага, защото кражбите и корупцията в момента са в небивали размери“, каза Борисов.

Защо се разпадна тази коалиция – защото е абсолютно безпринципна. На уж десните с уж левите. Затова се разпадна. Когато Слави Трифонов говореше срещу ГЕРБ, те бяха любимците. Дори завчера това беше парадокс – четирите партии си гласуваха бюджета, а пред парламента обясняваха как ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ сме нова коалиция. Това е шизофренизъм“, коментира още бившият премиер.

Той призова колегите си от другите политически партии да проявят разум, защото „Радев ще продължи да ни хвърля вината, че всичко виновно се намира в парламента“.

Бойко Борисов е във Варна за среща на Жени-ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
0
 
2
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
Този веднага трябва да влезе в затвора.
268
1
 
1
 
! Отговори
До 292 преди 1 година
Ако не си рабрал връзката с Гърция я строят гърци! Самата Гърция при преговорите го е поставила като условие! Та ако искаш да държиш сметка на някой за бавното и строителство звънни на гръцкото посолство!
267
0
 
2
 
! Отговори
РазБойко преди 1 година
За каква газова независимост говори Борисов, като 12 години не искаше и не построй връзката с Гърция....Отделно за строенето, ремонтирането на магистрали, къщи за гости, кюлчета, пачки, записи и тн..... Не мога да му изброя всичките корупционни схеми, обидно поведение спрямо журналисти. За съжаление много хора му вярват, но не искам никога повече ГЕРБ на управлява България.
266
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 287: разликата е, че депутатите не са собственост на партията, защото не са избрани от партията, а от народа. Затова е нормално да се преговаря с депутати за да ги убедиш да гласуват по съвест, а не по партия. А Бойко купува ромите гласоподаватели и манипулира избора по този начин. Ето там е разликата драга.
265
1
 
1
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Уморих се да възхвалявам Бойко кадъна. Нея по цял ден я клатят момци от Ориента, а мен ме кара кадъната да работя и да го възхвалявам и даже немога да участвам в Герб парада в София където другите обратни като мен щяха да ме направят да се чувствам жена в мъжко тяло. Аз и затова съм влюбен в Бойко, защото той е олицетворението на успеха на един обратен. Как *** гард с любовни ласки към силните на деня може да се издигне до ръководител на държавата.
264
0
 
3
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Ей малки ттттт уморихте се айде стига вече драсканици излезте на чист въздух
263
6
 
2
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Писачите на лъжи Киро може да купува а Бойко не може така ли а вие дето се дерете тук шепа драскачи нафиркани да вземете малко да поспите че много се оляхте Ай сиктир Лъжци бедни
262
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мразещия да дава на народа!Нито увеличи чувствително минималната заплата и пенсия,не вдигна доходите,не падна тавана на пенсиите!Добре че Станишев вдигна доходите преди да падне и този орева върталъка!А държавата тогава можеше,но много се крадеше!
261
2
 
5
 
! Отговори
Баце преди 1 година
Водещия ми принцип е да делим съдържанието на чекмеджетата с бъдещите ни партньори, и да не закачат Шиши и Гешев. Те са душици!
260
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя пак се гласи да ви клати.Сус беее,марш на село в зайчарника да си пазиш милиардите.
259
3
 
11
 
! Отговори
Бау преди 1 година
Знам ги тези ,,принции"! Да съхраним откраднатото, да не попаднем при бай Ставраки и да няма по едри тикви от нас!
258
4
 
12
 
! Отговори
Умен преди 1 година
Толуп, има една съществена подробност. Твоята крадлива партия, както и троловете във форумите, които си впрегнал, след това, което сътвори преди дни никога няма да спечели избори. Набий си го в т-та тиква.
257
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алоууу,мразещия пенсионерите,никой вече не те иска,беее!Младите ще гласуват за младите,възрастните за БСП,а само лелки ГЕРБ още точат лиги по теб и калинките от обслужващия те персонал.
256
6
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Бойко Борисов знае, че изборите не се печелят, а се купуват, особено в неговата партия с тези безхарактерни карикатури на хора. Повече от 10 процента, не може да купи Бойко. Заровил е парите и златото за внуците. Най важните думи на Борисов ще са пред новия главен прокурор. От тях зависи колко ще плащат внуците на престъпника Борисов. Заповедта за арест на Гешев е на път от Люксембург....
255
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя докога ще е на свобода??
254
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще управляват килиите на втория етаж. Сийките и каскетите по стъпките на Иванчева на третия. ДПС ще са в мазето, където е мястото на противоконституционните елементи. Ако още веднъж някой турчин си отвори устата за да каже, че ДПС държи мира в страната, предлагам да бъде незабавно арестуван за подклаждане на расова омраза.
253
4
 
18
 
! Отговори
реалист преди 1 година
На Мутрата шкафчето не е празно, а иска да се опази от затвора, че да може да си харчи кюлчетата, Затова е целия напън да управлява. Но имам новина за Толупа, няма да стане неговата.
252
2
 
7
 
! Отговори
Сега преди 1 година
Във Варна при Копейкин ли
251
1
 
11
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Крадлива и страхлива Мутра.
250
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тикво простовата,не разбра ли,че никой не иска да управлява с теб?Кого ще търсиш и за какво ще го търсиш,освен за кражби и продажби,заради което те катурнахме от власт.Край!Баста!Никога повече ГЕРБ!