В създалата се ситуация печелят тези, които не говорят - като Борисов

Според Краевски, ИТН излезе от коалицията не за да си вдигне рейтинга
20 юни 2022 11:23, Петя Славова
80
В създалата се ситуация печелят тези, които не говорят - като Борисов
Снимка: БГНЕС

Неясно бъдеще за политическия живот у нас след разпадането на четворната коалиция.

"Очевидно е, че "Има такъв народ" излезе не за да вдигне рейтинга си за едни предстоящи избори. Това е трудно да се прогнозира, както не можеше да се предвиди обществената реакция, че поддръжниците на "Продължаваме промяната" ще се съберат за подкрепа пред парламента. Съпартийците на Слави Трифонов просто следват политическата логика след неспазване на ангажиментите в коалицията." Това коментира пред Радио София политологът Тончо Краевски.

Още по темата

Според него, ангажиментите между партньорите трябва да се спазват, независимо от електоралните щети, които може да се понесат в краткосрочен план. Не можеш да останеш в управление, в което е невъзможно да се реализират обещания към избирателите. Тогава още по-сигурно няма да влезеш в следващия парламент.

Когато се заговори постоянно и натрапчиво за морал, значи е настъпила ерозия в политическия и обществен живот. Това е симптом, че моралът е започнал да отсъства. Заложеното в четворната коалиция "гръмна" бързо, защото обединяващата линия за различните по идеология нейни членове, беше отстраняването на ГЕРБ. Събития в международен план промениха рязко конюнктурата и създадоха нови деления.

В създалата се ситуация печелят повече тези, които много не говорят - например Бойко Борисов.

Краевски допусна, че "Демократична България" дебне провала на "Продължаваме промяната" с надеждата да си върне част от електората. БСП има интерес да остане във властта и лоялността ѝ е най-искрена.

Доколко е станала екстремна политическата ситуация, ще видим днес и утре по демонстрациите и протестите на привържениците на различните политически формации, кама още политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Рашков преди 1 година
Купуването и ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ ,вече е РАЗРЕШЕНО....Ха-ха-ха....АПЕЛ към ГЕРБ,ДПС, ИТН и Възраждане- КУПУВАЙТЕ РЕЦИПРОЧНО гласове от ПП"ПП" нали според Просто Киро това е демократично ....С техните камъни по техните глави....
67
2
 
3
 
! Отговори
Факти преди 1 година
по време на властта на ГЕРБ хората живееха по-добре.Не така бе положението с тези,които искаха да се намесват във властта за своя полза-олигарсите,които подкрепяни от чужди НПО-та,създадоха щурмови команди за протести,разрушили реда в държавата.Те свалиха ББ и ГЕРБ,но доведоха до некадърно управление. Оправданията за скока на инфлацията,която генерираха,с наследството от ББ и външни фактори,са несъстоятелни-при ББ се живееше по-добре,а външните фактори са общи за ЕС,дето инфл.е по-ниска
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не печели, сега трепери като лист, дали вота ще мине, защото залогът е голям, а май няма да мине.
65
1
 
3
 
! Отговори
дабе22 преди 1 година
До ПроСоТо -- Ех, горките червени наследници, все ББ им е виновен и не могат и да спят от завист (т.е. от злоба). Много е далече сегашното червено правителство от предишните червени правителства, само в лъжите- е по-напред!.
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бойко какъв е точно?
63
1
 
3
 
! Отговори
поправка преди 1 година
Не които не говорят-като Борисов,а които не говорят като Борисов.Има разлика..
62
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Охххх. Буда ще се върне и ще се хили пак. Най добрият ученик на държавна сигурност. Добър агент и послушен комунист на партията. Такива са хвалбите на Бойко агент Буда от държавна сигурност и БКП. Отивате да гласувате за същите червени от 1945 насам. Те останалите ще се правят на стреснати и засрамени. Както Веждичко беше направил една УЛТРА софра в центъра на София през 1997 на фона на целият гладува П Р О С Т народ в България. Та така,театър до дупка на п а л я ч о в ц и т. е в държавата
61
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко има мнниого да ги трепе!
60
5
 
6
 
! Отговори
питане ! преди 1 година
С какво ИТН допринесе ДО СЕГА , за развитието на България , в който и да е аспект ???Слави не знае какво иска ---КОНКРЕТНО !
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е нормално , тавана на пенсии да е ПО-ГОЛЯМ , от най-ниската РАБОТНА ЗАПЛАТА !Не може най-ниската работна заплата да е по-ниска от най-високата пенсия !
58
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце каза : ''Тия по крадат и от нас '' . А аз си мислех че Баце и герб никога не са крадяли !Това признание ме хвърля ФЪФ недоумение !
57
1
 
7
 
! Отговори
нтсгсщкщщк преди 1 година
петков направи голяма грешка говори за максималната пенсия че веднъж ще се увеличи с 500 лв а втори път с1400лв и максималната пенсия ще стане 3400 лв. а за минималната пенсия казва че ще се увеличи на 467 но не говори че минималната пенсия ще има второ увеличение и не говори и за размера на увеличението ако има такова това означава че петков не работи за българия не може максималната пенсия да се вдигне с 2000лв. на два пъти а минималната пенсия да се вдигне с97 лв. само веднъж
56
2
 
4
 
! Отговори
Истина преди 1 година
Най-добре е 10 партии с по 10% всяка и избори докато има депутати които не мислят за себе си а за народа, и за тях и семействата им като част от народа!
55
1
 
5
 
! Отговори
ввнвнвтнв преди 1 година
петков се озори само на първото увеличение на максималната пенсия с 500 лева а минималната с 97 лв. грешката на петков е че той каза че максималната пенсия ще стигне 3400 лв това са 2000лв. над сегашната максимална пенсия а не казва за минималната пенсия до колко ще бъде увеличина втори път това е грешка на петков
54
12
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
отново ни манипулират да гласуваме за Борисов - хитреци
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя, дето сте го цитирали в заглавието, че не говори, оня ден му пускахте интервю. Айде по-сериозно със склерозата - или си пийте гинко билобата, или помнете какво точно сте писали миналата седмица.
52
1
 
4
 
! Отговори
Don Borisone преди 1 година
Омертата, омертата!!!
51
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не разбрахте ли че изтеглените кредити за наша сметка отидоха за войната в Украйна.
50
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП като говорят...само лъжи и кредити.
49
5
 
19
 
! Отговори
пщшиши преди 1 година
правителството трябва да падне и да има нови избори не може да увеличаваш максималната пенсия с 500 лв. винималната с 97 лв и в същото време да теглиш заем от 9 милиарда