Бойко Борисов: ГЕРБ дава зелена светлина на РСМ за ЕС

По-добро от френското предложение нямало
Обновена: 22 юни 2022 11:34 | 22 юни 2022 11:34, Камелия Цветанова
777
Бойко Борисов: ГЕРБ дава зелена светлина на РСМ за ЕС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ категорично подкрепя френското предложение за РМС. Той призова премиера Кирил Петков да се престраши и да го внесе в Народното събрание за обсъждане.

„Ако все пак се осмели този страхливец и лъжец, ще има подкрепата на депутатите от ГЕРБ да дадем зелена светлина на Северна Македония и Албания за ЕС“, отсече Борисов.

Още по темата

„Вярвам в президента Макрон и в ЕК. До този момент всичко добро, което се е случило в България е благодарение на ЕС. Наслушах се вчера на смелчаци как не ги е било страх. От какво? От мечки“, коментира той.  

Според него премиерът и управляващо мнозинство взимат тежки и непопулярни решения, а сега след като ЕС иска разширяване, как така може министър-председателят да казва, че не е чел френското предложение.

„Петков разчита на това, че ние сме истинска евроатлантическа партия, а за разлика от него ние не сме толкова смели, но знаем да си вършим работата. Френското председателство е дало най-добрата рамка, по-добра не може да се направи“, настоя Борисов.

Той смята, че за последните 6 месеца българското правителство и това на РМС не са свършили нищо.

„Евтин пиар, че литкат на самолетче, нула, всичко е нула, а председателството на Франция дава прекрасно предложение. Кирил Петков си позволява да лъже в Брюксел, че на Слави Трифонов министърката му пречи, че ГЕРБ му пречат на честното, лъжливо момче“, каза лидерът на ГЕРБ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


777
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
447
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко се върти като пиле в кълчища ,само и само да се докопа до властта и да отърве бай Ставри.
446
4
 
10
 
! Отговори
Кайзер Созе преди 1 година
Агент Буда просто му падна маската. На изборите - всички за Възраждане! Не ни трябва ЕС, не ни трябват хомосексуализацията и педофилията им, не ни трябват отровните им храни и веригите им, убиващи малкия бизнес, не ни трябват Американски бази, превръщащи ни в пушечно месо за Путин, не ни трябва еврото - искаме си лева, нашият символ! Не ни трябва македонската им нация, чрез която да отчупят Пиринска Македония! Само референдум и народа да решава всички важни въпроси!
445
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сега и без това глу.павите или забл.удени хора, които биха гласували за Боко, ще идат при Копейкин и ще стане още по-зле положението. Явно такава сценка ви играят и вие се вързвате. Той затова преди няколко дена си каза, че ще спечелят мнозинство в парламента. Готвят ви и вие си се варите.
444
0
 
13
 
! Отговори
Алоо преди 1 година
Борисов да не си слънчасал.
443
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предател, продажник! Със сигурност няма да гласувам за теб на следващите избори.
442
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха, каква изненадааааа
441
0
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
Баце, ти си купен мач.
440
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много предатели, много
439
2
 
20
 
! Отговори
ЕХА преди 1 година
БОКО С ТОВА ЗАГУБИ ПОЛУВИНАТА СИ ИЗБИРАТЕЛИ НАЛИВАШ БЕНЗИН В МОТОРА НА ВЪЖРАЖДАНЕ НИКОЙ НЯМА ДА ГЛАСУВА ЗА ТЕБ С ТОВА ПРЕДАТЕЛСТВО
438
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Националните ПРЕДАТЕЛИ вън от парламента! Съединението прави силата!
437
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Учудвам се, че повечето хора са "изненадани", че толу.п.а от Банкя бил предател. "Добро утро снахо". А, само той ли? Има ли въобще непродали се политици в тази губерния? Положителното е, че макетата ще плачат на глас, след известно малко време от тяхното присъединяване към ЕС. Е, тогава ще разберат кон боб яде ли.....!
436
5
 
12
 
! Отговори
Крум преди 1 година
Ако и сега тоянарод не излезе по улиците, направо да правим литургия за България! Бог да я прости!
435
4
 
9
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Кога закривате бьлгария офицялно какво име ще и дадете с петков
434
4
 
20
 
! Отговори
Предателят от банкя преди 1 година
На сикаджията и това няма да му помогне на следващите избори. Мръсен продажник!
433
13
 
8
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
БОРИСОВ ИЗЛЕЗЕ СМЕЛО И ЗАЯВИ СВОЯТА ПОЗИЦИЯ ЗА МАКЕДОНИЯ ВЕЧЕ ОНЕЗИ ОТ ВМРО ДЕТО ПРЕДИ ГО ЗАПЛАШВАХА ГИ НЯМА БЪЛГАРИЯ Е ЕВРОПА ДЕМОКРАЦИЯ ЗА РАЗБИРАТЕЛСТВО И ДОБРОСЪСЕДСТВО С МАКЕДОНИЯ ИСТОРИЯТА Е МИНАЛОВСИЧКО Е ТУК И СЕГА ЕВРОПА ДЕМОКРАЦИЯ РАЗВИТИЕ УСПЕХ БОРИСОВ ТАКА СЕ ПРАВИ
432
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колония на Америка сме, срам ме е вече. За това ли дядо ми е загинал, за да живеят такива тенииии? *** долни. ... Вярно уста им е голяма, но и те са в Европа. Предпочитате България да е губерния на Путин ? По морето вече има достатъчно руски симпатизанти за защитаване. Искате да сме обкръжени от Вова и от "задния двор" ? Споко, ЕС ще им приложи подходящи механизми.
431
9
 
18
 
! Отговори
Силвия преди 1 година
Последното нещо, което клета България имаше - историята й, днеска беше погребано от един национален предател - Бойко Борисов! Дано гори в Ада за вечни времена!
430
3
 
18
 
! Отговори
Пфу преди 1 година
Истина е дпс излязоха по големи патриоти от нашите бьлгари по паспорт
429
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАЦИОНАЛНИЯТ ПРЕДАТЕЛ БУДА БОРИСОВ СЕ ПРИСЪЕДИНИ НАГЛО КЪМ ФРЕНСКОТО КЛАНЕ НА БЪЛГАРИЯ!!! МАКРОН БЪЛ-ГА-РО-УБИЕЦЪТ!!!
428
7
 
6
 
! Отговори
гост преди 1 година
ВЪЗРАЖДАНЕ . ТОВА Е . БЪЛГАРИЯ УМИРА ЗАРАДИ БОКО *** , КИРЧО *** , ИЦО *** , ***-НЕЛА МАЗНАТА ЛИСИЦА . ДПС ИЗЛЯЗОХА ПО ГОЛЕМИ ПАТРИОТИ ОТ НАС . МНОГО ОТ ПРОЕКТО ЗАКОНИТЕ ОТ ТЯХ СА ДОБРИ ЗА РАЗЛИКАОТ ДРУГИТЕ . РЕФЕРЕНДУМ ТРЯБВА . ДА РЕШИМ ВЪПРОСА ЗА МАКЕДОНИЯ , НАТО , ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ И СЗО . БЪЛГАРСКИ ЛЕВ Е СИМВОЛА НА БГ .