Бойко Борисов: ГЕРБ дава зелена светлина на РСМ за ЕС

По-добро от френското предложение нямало
Обновена: 22 юни 2022 11:34 | 22 юни 2022 11:34, Камелия Цветанова
777
Бойко Борисов: ГЕРБ дава зелена светлина на РСМ за ЕС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ категорично подкрепя френското предложение за РМС. Той призова премиера Кирил Петков да се престраши и да го внесе в Народното събрание за обсъждане.

„Ако все пак се осмели този страхливец и лъжец, ще има подкрепата на депутатите от ГЕРБ да дадем зелена светлина на Северна Македония и Албания за ЕС“, отсече Борисов.

Още по темата

„Вярвам в президента Макрон и в ЕК. До този момент всичко добро, което се е случило в България е благодарение на ЕС. Наслушах се вчера на смелчаци как не ги е било страх. От какво? От мечки“, коментира той.  

Според него премиерът и управляващо мнозинство взимат тежки и непопулярни решения, а сега след като ЕС иска разширяване, как така може министър-председателят да казва, че не е чел френското предложение.

„Петков разчита на това, че ние сме истинска евроатлантическа партия, а за разлика от него ние не сме толкова смели, но знаем да си вършим работата. Френското председателство е дало най-добрата рамка, по-добра не може да се направи“, настоя Борисов.

Той смята, че за последните 6 месеца българското правителство и това на РМС не са свършили нищо.

„Евтин пиар, че литкат на самолетче, нула, всичко е нула, а председателството на Франция дава прекрасно предложение. Кирил Петков си позволява да лъже в Брюксел, че на Слави Трифонов министърката му пречи, че ГЕРБ му пречат на честното, лъжливо момче“, каза лидерът на ГЕРБ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


777
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
467
2
 
0
 
! Отговори
Ицо преди 1 година
*** естествено че ще даде, отдавна Албания, Сърбия, т.н. Македония /РСМ/ и прочее бивши сръбски провиции и сателити на Рашка трабваше да влезнат в ЕС.
466
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Значи вота на недоверие не е заради македония а защото ПП натисна яко ДПС и Герб" - Това пък как ти хрумна? Днес стана ясно кой е в коалиция с ПП, но задкулисно - ГЕРБ. Покрай тях и ДПС, а ти си повтаряй, че ПП ги натискали хахаха Есента като го обявят официално сигурно ще обясняваш, че така е най-добре, за да не управляват Възраждане, а последните как ще управляват, като едвам влязоха в парламента не е ясно, но важното е да се повтарят опорките и да има плашило, за да може пилетата да бягат...
465
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
буцо може да дава зелена светлина само на катериците из двора в банкя, като семафорджия
464
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да идва Копейкин и ако и той се oceре, да палим територията от четирите края и да се свършва.
463
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я ЗАПЕЙ БУДА С ГЛАС МЕДЕН ЗАДМОРСКИ КАК КОМУНИСТИТЕ МРЪСНИ ДЯДОТО УБИЛИ, А СЛЕД ТОВА НАПРАВИЛИ ТАТИ ПОЛКОВНИК А СИНЧЕТО ПОЖАРНИКАР И ОЩЕ ЗАПЕЙ С ГЛАС МЕДЕН ЗАДМОРСКИ ЗА ПРАДЯДОТО ВЕХТА ВОЙВОДА ЩО РЕКЪЛ ЩЕ НИ ОСВОБОДИ ФРАНСЕТО И В СЪЮЗ КЕ ВЛЕЗЕМ!!!...
462
0
 
19
 
! Отговори
лизач преди 1 година
Боко е готов да продаде всичко за да оцелее.
461
1
 
4
 
! Отговори
сс преди 1 година
Ахахах Капанчето е сложено. Чака балами.
460
0
 
8
 
! Отговори
боки преди 1 година
Бoko си е една просто и обикновенна mastiq на Козяк - едно говори а реално друго върши! Национален Предател като ПростКиро!
459
2
 
16
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 1 година
Този *** си направи публично харакири с това изказване. Още тук изгуби следващите избори. Предател!
458
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Георги - Бойко е платена кукла на конци, дърпани от Брюксел и Козяк. - ___ - абе Герге, нали Борисов го клеймихте като аверче на путин, сега какво направи ти уе...
457
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Говорит Масква___"ПАТРИОТ Е ДУША ДАВА ЗА НАУКА ЗА СВОБОДА НО НЕ СВОЙТА ДУША БРАТЯ А ДУШАТА НА НАРОДА" Христо БотйовА ДАЛИ Е ДОБЪР ХРИСТИЯНИН ДЕМЕК МОРАЛЕН ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ПО ТОВА, ЧЕ НЕИСТОВО КРЕЩИ ЗА КГБ/ДС!!!
456
1
 
12
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Значи вота на недоверие не е заради македония а защото ПП натисна яко ДПС и Герб
455
1
 
2
 
! Отговори
До МАКЕ преди 1 година
Не се кефи толкова, ще видиш ти ефектот. Тепърва ще ти покажем кон боб яде ли ?
454
1
 
10
 
! Отговори
Бау преди 1 година
Не му е за 1 път да говори както му изнася! До заранта френската мода бе лоша и Кирил предател, сега пирует! И с Белене бе така - един път е гьол слдващия е супер начинание!
453
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво Борисов, само така! Гласуваме за ГЕРБ, най- сериозната партия!
452
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Край боко се самоуби с тази простотия
451
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Маке - Ефект има при Боко, ама да видим какъв генератор ще пращате на вашите ДПМНЕ ... :)
450
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Вьзмутен - Струва ми се, че нямаш буквата "ъ" на клавиатурата. Откъде пишеш? Сърбия? Русия? ... :) ...
449
3
 
12
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Ама нали уж си голем демократ бе, Бойко, защо не дадеш да се направи референдум по темата за Република Северна Македония? Защо народът Български да не вземе това решение, а ти, еднозначно да го взимаш? За теб са гласували по-малко от 10% от българите, защо си мислиш, че твоят глас е глас народен? Все риторични въпроси, защото Бойко е платена кукла на конци, дърпани от Брюксел и Козяк.
448
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последното нещо, което клета България имаше - историята й, днеска беше погребано от един национален предател - Бойко Борисов! Пишете много глупости днес!!! И в Европа има историци, и отлично знаят как стоят нещата. По-добре крачка заден заради историята, отколкото с размах да се хвърляш с отворени ръце в обятията на Копейкин и Кремъл. Те само това чакат !