Атанасова: ГЕРБ ще влезе в зала за бюджета и РСМ

Нашата парламентарна група направи своите предложения по законопроектите, допълни тя
Обновена: 23 юни 2022 14:13 | 23 юни 2022 14:09, Нели Христова
45
Атанасова: ГЕРБ ще влезе в зала за бюджета и РСМ
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще присъстват в зала, за да се гласуват законите, които са от дневния ред на българското общество. Това са Законът за държавния бюджет, законите свързани с Националния план за възстановяване и френското предложение за отпушване на европейската интеграция на РС Македония. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, предаде репортер на БГНЕС.

Още по темата

„На проведения тази сутрин председателски съвет беше представена програма за седмичните заседания на парламента, която е извън обществения дневен ред. На председателския съвет заявих, че дневният ред на обществото е предложенията по Закона на държавния бюджет, съответно бюджетите на ДОО и НЗОК. Нашата парламентарна група направи своите предложения по законопроектите“, каза Атанасова.

ГЕРБ са предложили на председателския съвет да се изработи дневен, ред, който отговаря на обществените очаквания. „А именно – всички законопроекти, които касаят средствата от Плана за възстановяване и устойчивост. Вече няколко дни се спекулира с тази тема. Този законопроект е внесен от МС на 2 юни. Нищо друго по темата План за възстановяване няма постъпило в деловодството на НС. Нашата парламентарна група винаги ще бъде в зала, когато се обсъжда Планът за устойчивост и средствата от ЕС“, заяви Атанасова.

Втората тема, по която ГЕРБ ще бъдат в зала е Законът за държавния бюджет. „Ще защитаваме направените от нас предложения за парите, свързани с доходите на български пенсионери, на най-уязвимите групи от нашето общество ще бъдат подкрепени“, заяви председателят на парламентарната група.

Третата тема излиза извън рамките на българския парламент и от дневния ред на Европа. Това е темата за РС Македония.

„Отново подчертавам, че МС не е внесъл проект за решение в НС, това направиха две от ПГ. С една трета от членовете на Външната комисия предложихме да има извънредно заседание, на което да се обсъдят тези два проекта за решение и колкото е нужно да се дебатира в комисия и в зала, но тези проекти да станат част от дневния ред на парламента. Такова заседание не е свикано и до този момент“, заяви Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12 год.показахте че никога не ви е пукало, нито за пенсионерите , нито за работещите бедни! Сега се правите на загрижени!
28
0
 
5
 
! Отговори
питащ преди 1 година
Това, че си адски не...компетентна си го доказала безброй пъти с недомислиците които твърдиш. С какво лице се явяваш в родното Дулово въобще не е ясно. Но когато се пада от високо много боли, това те чака и го помни. Не забравяй обикновенните хора и не се поставяй над тях, ти си нико...я.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо, че не ходиш на работа, нали си взимаш заплатата и правиш нещо с устнички на ББ.
26
2
 
5
 
! Отговори
крум преди 1 година
До ГЕПИНе са намерили *** за ***
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще защитаваме направените от нас предложения за парите, свързани с доходите на български пенсионери, на най-уязвимите групи от нашето общество/Борисов и каскета /- КАКТО ГО ПРАВЕХМЕ 13 Години
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Определение за гробарите: В България народа ДГД а в дипломацията пак народа ДГД на макс. Партията на опропастената перспектива от еврочленството...
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ааа, видяхте ли от къде духа вятръа вече? Ще има да му се мазните сега на Трифонов....
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствената антисистемна партия, знаете ли коя е? Тая дето свалиБаце. И сега свали ПП.
21
2
 
12
 
! Отговори
ГЕПИ преди 1 година
Госпожата да не е чула нещо за духане, че се юрна...Много неприятно, че началника и каза да отиде на работа. Какво се правят на ощипани от ГЕРБ да си изберат Цвета Караянчева за председател на парламента и да почват отнов със схемите, ДПС, Възраждане и ИТН са зад тях...
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е да разберем, че всички политици и партии са продажни. Такава е системата. Трябват нови лица с прозрачни банкови сметки, които да се отчитат пред народа какво са свършили и за колко пари.
19
3
 
8
 
! Отговори
От Сливенския преди 1 година
Бай Ставри ми я препоръча.Керанка.
18
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ, не разбирам защо на тези ще им правите кворум. Те не го заслужават. ГЕРБ ПОБЕДА!!!!
17
7
 
17
 
! Отговори
За затвора сте вие преди 1 година
Всички от ГЕРБ сте за затвора! Искрено се надявам да влизате "в зала" за последен път. От утре - в килия! Долни червеи...
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е как да не влезнат - ще си поделят едни милярди, ще кажат че българският е македонски диалект и всичко ще се нареди...
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атанасова нарушава червенната линия гласувана от ГЕРБ за СМ. Нинова ще гласува против Франция и СМ.
14
5
 
12
 
! Отговори
Нали свалихте Петков преди 1 година
Защо цените са пак същите, че и повече?!А,ААА......
13
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази рускодепесарска патерица наречена ГЕРБ докато е в парламента няма да се оправим.
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е ДА ДЕ , ама пък другите няма да влезнат в залаТЪ !Най-доре е да се рзпуска ПарАламента-мента - мента , за да спестим някой леФ от техните маааАалки заплатенца !
11
8
 
21
 
! Отговори
Гербавите преди 1 година
Не се правете на невинни! Вие сте руски мекерета, но не и българи
10
5
 
23
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Деса общата ръси мозък пак. "Госпожо Атанасова вие сте парламентарист с опит. Не може когато чуете за духане и веднага да излизате на трибуната".