Гьоков: Избори и нов кабинет в това НС са еднакво вероятни

Логиката не предполага третият мандат да е за БСП
23 юни 2022 14:31, Красимир Ангелов
17
Гьоков: Избори и нов кабинет в това НС са еднакво вероятни
Снимка: БГНЕС

Логиката, която би трябвало да следва президентската институция при връчването на мандатите, не би трябвало да предполага третият мандат да бъде връчван на БСП, защото все пак е пета политическа сила. Това мнение изрази министърът на труда и социалната политика в оставка Георги Гьоков.

Той все пак посочи, че ако евентуален трети мандат бъде връчен на БСП,  левицата ще вземе  своето решение дали да работи в посока съставяне на правителство или да върне веднага мандата.

Още по темата
Според Гьоков вариантите предсрочни избори и ново правителство в рамките на настоящето НС са еднакво вероятни.

"Ще ми се в този парламент „мнозинството на промяната“ да може да излъчи ново правителство без значение какви са лицата и фигурите", допълни той. Според него нови избори трудно биха променили ситуацията в парламента.

По отношение на социологически проучвания, които предвещават осем партии или коалиции в следващия парламент, Гьоков каза, че колкото повече са партиите или коалициите в едно бъдещо Народно събрания, толкова по-големи ще бъдат „пазарлъците“ и по-трудно ще се състави правителство.

На въпрос дали би застанал отново на този пост министърът каза, че не е правил анализи на желанията си.

"За мен не е важно кой ще бъде начело на социалното министерство, въпросът е да се продължи тази политика“, допълни Гьоков, цитиран от БТА. „Вървим в една изключително правилна посока и се надявам без значение кое е правителството или министър на труда и социалната политика, политиките в социалната сфера да продължат в тази реформаторска посока. Пътят е този и трябва да продължим".

Относно вчерашния вот на недоверие, министър посочи, че не се е случило нещо „нормално“. Мнозинството беше формирано около желанието да бъде следвана промяна от политиките от управлението на държавата, което се случваше 12 години, и изведнъж част от тази коалиция се отдели и напусна „мнозинството на промяната“ и се обърна към статуквото, добави Гьоков.
 


17
Още от Политика
Георги Михайлов: България няма нужда от предсрочни избори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
fake news. tea miserables out for ever.
12
1
 
2
 
! Отговори
Избори преди 1 седмица
няма как. Няма и кой в този парламент. В следващия ще е различно. Другаря Янев ще работи яко за благото на България. В неговата персона виждам втори ОРБАН. Ае със здраве партийки.
11
0
 
5
 
! Отговори
мъка преди 1 седмица
Корни направо ви затри като партия .
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нов правителство при това народна събрание нема вече как да стане, така, че предсрочни избори на есен. Къде ли ще се класира БСП - сега на пето есента на 7 - 8 место.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гьоков, няма как крадливите комунисти да се върнете на власт. Никога повече
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен, ВгзРодените и БКП не могат да оправят нищо, могат да фалират държавата до 30 дни след напускане на ЕС. Друго не могат.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гьоков ти и другарката Техноимпексова само ще се надявате, но дотук бяхте. На следващите избори БСП ще са под 4% най вероятно 2%. Вече сте история и престанете да се надявате ти, Корни, Гечев, Рашков и сие. До тук бяхте но мечтите са безплатни.
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нови избори и Възраждане с някоя нова БКП. Ще извадят бг от ЕС и НАТО и страната ще се оправи.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И как го исчисли че са равни. Вероятно Ванга от оня свет ти го потсказа.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ааа, нека новото мнозинство Ориент експрес, поеме отговорност и управлява държавата, да видим тогава дали ще падне бензина, хляба и златото на килчета ще полетят от небето!
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гладна мечка просо сънува.
2
2
 
10
 
! Отговори
?!? преди 1 седмица
Нагълл не си тръгва и това е
1
3
 
15
 
! Отговори
www преди 1 седмица
И най-важното е другаря Гьоков и другарката Нинова пак да са министри!