Корнелия Нинова: Чака ни тежка есен и зима

По-важно е за какво се събираме и кой ще участва, допълни тя
23 юни 2022 18:34, Петя Славова
59
Корнелия Нинова: Чака ни тежка есен и зима
Снимка: БГНЕС

"Ако до утре не бъде приет Законът за ДОО, няма да има увеличение на пенсиите от 1 юли". Това заяви вицепремиерът Корнелия Нинова, лидер на левицата, пред bTV. Тя допълни, че ни чака тежка есен и зима

Нинова коментира: "Математически този вот на недоверие мина, но смислово повечето българи се убедиха, че мотивите за икономическа и финансова политикя бяха абсолютно несъстоятелни".

Още не сме водели разговори с Кирил Петков за нашето участие в нов кабинет. Ако ни поканят, ще отидем на разговори и ще свикам Национален съвет на БСП, който ще реши дали ще участваме като партньори.


Нинова потвърди казаното по-рано днес, че оставката на правителството ще бъде внесена в Народното събрание в понеделник.

Още по темата

"По-важно е за какво ще се събираме с "Продължаваме промяната" и кой ще участва", допълни Нинова.

"Математически вотът мина, смислово гражданите се убедиха, че причините са несъстоятелни. Ние ги оборихме на обсъждане. Имаме два проблема и трябва да си го кажем – цените и доходите. Когато искахме да помогнем на гражданите, ни се поиска оставката. Признали сме проблема, предлагаме решение и те свалят правителството", коментира вота на недоверие Нинова.

"Помощта за бизнеса е помощ за работни места. Подкрепата за тока доведе до 4% ръст в икономиката. Една от грешките ни е, че не им дадохме предсказуемост и предвидимост. Ние решавахме проблемите от месец за месец", коментира още тя.

Според вицепремиерът темата за Северна Македония е била абсолютно изкуствено вдигната и преекспонирана.

"Измислена димка, за да отклони вниманието и да даде на "Има такъв народ" патриотичен символ. Истинската причина са пари и интереси. Статуквото се обедини, за да спре продължаването на промяната. Аз мислех, че ще изкараме по-дълго време, защото имахме добро правителствено споразумение, имахме съгласие по важни политики, уви обаче двама от партньорите не се разбраха", коментира Корнелия Нинова.

"Ние сме удовлетворени от свършеното в това правителство. Доста неща се направиха и се приеха закони. Ние се концентрирахме в социалната политика, но сме ангажирани и с правосъдната реформа", каза още Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо чакахте 6 месеца? Путин ли ви беше виновен?
33
15
 
7
 
! Отговори
Роза преди 1 година
Не харесвам Нинова като политик,но в случая съм съгласна с нея-истинските причини за вота не са патриотични подбуди,а само пари и интереси!
32
0
 
13
 
! Отговори
Нинова:"Аз си м преди 1 година
че ще изкараме по-дълго време..."Две народни поговорки има за тебе Нинова,за твоите мъки и страдания: 1.Гладна кокошка,просо сънува.(знаем коя е кокошката,а просото е властта). 2.На бодлива крава,Бог рога не дава(знаем коя е кравата,а рогата са властта). Осъзнай се Нинова,подай си оставката като партиен лидер преди да закопаеш и партията си.
31
0
 
15
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
Вдовишки рев на чужди гробища.
30
0
 
7
 
! Отговори
bbb преди 1 година
Ще ги увеличите със задна дата, каКто правите с вашите заплати!!! Ако приемете бюджета в началото на юли, ща изплатите ПЕНСИИТЕ през август и с увеличението за юли. Но е възможно новосформираното мнозинство да се надавя, че ще управлява и не желае да се подпомагат бедните българи, а 2 милиарда и нещо лв. да бъдат харчени от ГЕРБ, дпС И РАЗНИ ДРУГИ ПАРТИЙКИ.
29
0
 
4
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
Кой сега е главен прокурор и кой шеф на КП Компир, че вече се обърках.
28
0
 
23
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Корнелио нали щеше да спираш износа на дърва че да има за нас и да сечеш ръцете на дървената мафия!Защо нищо не направи?За тебе есента и зимата никак няма да са тежки,това го знам!
27
0
 
16
 
! Отговори
Диоген преди 1 година
За вас от БСП наистина ще бъде тежка есен и зима! И пролет,и лято,и догодина, до амина...
26
0
 
8
 
! Отговори
до СЕВЕРОМАКЕДОНЕЦ преди 1 година
къв СЕВЕРОМАКЕДОНЕЦ си ти бе ? ти си българин с промит мозък !
25
0
 
8
 
! Отговори
Горан Брегович преди 1 година
какво ли ше говори на бузлуджа , ше МАА ли гюбеци , колко ше струва чашка с неиния лик ?!
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Kрадлата как алчно гледа! Тая ако не лъже ще краде и обратно!
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честита ви ПП във властта!!!!!!!! Тия *** за нищо не стават
22
1
 
16
 
! Отговори
истина преди 1 година
Четворната харвардска коалиция вкара народа сред лято в зимния период. Другарката е повяхнала, и иска народът да прилича на нея. За народа има изход, за нея няма.
21
3
 
4
 
! Отговори
СЕВЕРОМАКЕДОНЕЦ преди 1 година
До пенсионерот другия месец ще видиш и почувстваш, ама мандалото лопна, пък едва ли ще разбереш какво...
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Импекс, ще бъдеш съден един ден, крадлива тетка болшевишкa.
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми ти нали води най-социалната политика, демек краднем пари и хвърляме трохи
18
2
 
13
 
! Отговори
пенсионер преди 1 година
импексова отново с неподготвено изказване изпълнено с тъга от загубения министерски пост , за нея това е важно . и пак с неиния опит да внуши на хората че без нея хляб няма да има , че бсп са загрижени за хората , че ТЯ е свършила много за благото на народа но другите са виновни че не е могла повече . всъщност някой да ми каже какво точно свърши другарката вече не министър импексова .
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е за кой да гласуваме?? Нали всеки път изсипвате за казионните партии. Кога беше последният път партия тотален аутсайдер да се появи с много?? Имаме Бойкикев, Славуца, Корнелия, Бойко, Кирчо.. според тебе кой от тях заслужава глас пак??
16
4
 
17
 
! Отговори
Социаглиcт преди 1 година
Що бе Нинче, ти какво направи в министерството на икономиката за да не е тежка зимата?..... оопс, забравих, ти даже не си икономист че да направиш нещо.
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мене не ми е ясно как Нинова и Борисов въобще си правят сметки за влизане във властта на есен, при все и двамата се самоубиха политически.Ще има ли толкова луди сънародници да гласуват за тях?