Петков от Брюксел: Аз съм премиер и когато кажа нещо, си спазвам думата

Решението за Северна Македония ще се вземе от парламента, заяви Петков
23 юни 2022 11:20, Елка Василева
312
Петков от Брюксел: Аз съм премиер и когато кажа нещо, си спазвам думата
Снимка: архив, БГНЕС

Часове преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел премиерът в оставка Кирил Петков увери, че ще си спази думата и ще остави решението за Северна Македония на парламента.

Още по темата
"Това решение трябва да се вземе от българския парламент. Аз си държа на думата, независимо кой какво иска от мен. Няма хипотетична възможност за друго. Аз съм премиер на България и когато кажа нещо, си спазвам думата. Това, на което се надявам обаче, е че следващите дни ще имаме решение на Народното събрание", заяви Петков, цитиран от БНТ.

Премиерът в оставка изтъкна, че лично той харесва френското предложение и смята, че в приемането му би било историческа възможност за България, но това трябва да стане по правилния начин.

Премиерът в оставка отправи критики към президента Румен Радев, че не заема категорична позиция по въпроса.

"Ако си президент на място, викаш КСНС, сядаме всички заедно, обсъждаме и излизаме! Но маските паднаха - аз ще си спазя обещанието, омръзна ми от страхливци. Предложението е исторически момент за България, който не трябва да изпускаме. Въпросът е, че трябва да се направи по правилния начин", изтъкна Петков.

Той отправи критики и към поведението на опозицията.

"Не може да се биеш в гърдите, че имаш позиция и да проваляш заседанието на външната комисия. И днес няма кворум в Народното събрание. Тези хора са страхливци и мислят само как да манипулират. Ако имат наистина позиция, днес комисията заседава", каза министър-председателят в оставка.

Преди заседанието на Европейския съвет Петков ще участва и в срещата на върха ЕС - Западни Балкани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
0
 
0
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Кирето не е гепил нищо,има няма почти два месеца вече,та затова Линда сладкарката е вдигнала цената на тортичките и пастите с 35%,при инфлация от 17%, все пак трябва да има и печалба
262
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умен,красив,гелосанте това е Кире,канадска ливада
261
0
 
0
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Абе Кире,защо се вземаш насериозно,голяма работа че си изкарал един семестър в Харвард,не си хванал дядо господ за шлифера,айде кротни се ,че си много ,ама много смешен
260
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мизерният Борисов предаде българските национални интереси за да го потупат по тъпата глава! Най големия национален предател и *** отгоре на това .Кирил Петков не падна в капана и защити България и ветото .хахаааая Всъщност капана щракна за Герб
259
2
 
11
 
! Отговори
МИРО преди 1 година
РАДЕВ ОБЪРКА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!!! ТОЙ ЗА КАКВО НИ Е???САМО ДА НИ ПРЕДАВА И ПРОДАВА ЛИ??ПЪЛЕН СРАМ И ПОЗОР ЗА НЕГО!!!ТОЙ И НИКАКВА ПРАВИЛНА ПОЛИТИКА НЕ МОЖЕ ДА ВОДИ!!!!
258
2
 
12
 
! Отговори
Киро, не те искаме в преди 1 година
Киро, не те искаме вече - НАЙ-НЕАДЕКВАТНИЯ НА ТАЗИ ПОЗИЦИЯ от Жан Виденов. Румен Гечев беше тогава министър на ИКОНОМИКАТА!!Киро, не те искаме вече - НАЙ-НЕАДЕКВАТНИЯ НА ТАЗИ ПОЗИЦИЯ от Жан Виденов. Румен Гечев беше тогава министър на ИКОНОМИКАТА!!Киро, не те искаме вече - НАЙ-НЕАДЕКВАТНИЯ НА ТАЗИ ПОЗИЦИЯ от Жан Виденов. Румен Гечев беше тогава министър на ИКОНОМИКАТА!!
257
0
 
12
 
! Отговори
Исо преди 1 година
Надявам се Кире да изчезне кат НДСВ и РЗП и БББ, т.е. на следващите избори!
256
0
 
11
 
! Отговори
Бареков преди 1 година
Четворната коалиция победи тройната на Станишката по неудачни решения с 6:0
255
1
 
5
 
! Отговори
Протеста преди 1 година
Искаме Кирооооооооо. *** на лешникккк. И бензина 4.2000000000.И Корни министъррррр.И на Костов хоратааа.
254
0
 
9
 
! Отговори
ЦРУ преди 1 година
Може ли некви харвадски възпитаници да са по зле от БОКО. *** падението За управленски кадри търсете школата. Абе, защо ББ никога не е споменавал за докторантурата си по психология? Да знаете - не е случаен!
253
0
 
14
 
! Отговори
Найденов преди 1 година
Киро е най-простия премиер до сега. Само се хили като гламав. Асан и той. Спрямо тия Бойко е професор.
252
1
 
21
 
! Отговори
До 268 преди 1 година
Май и покрай оградата не е минал! Не може да са обучавали такъв ид*иот, че и диплома да му дадат!
251
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
я да проверят в Харвард,само покрай оградата ли е минавал...,че редовно послъгва.
250
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире, вратата е там. Не забравяй на изпроводяк, освен пъстрата си свита, да си вземеш БСП и ченгетата, начело с Рашков, Гечев...
249
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
262 Мислиш, първата съпруга на Саркози? Сесилия Саркози изигра доста голяма роля, за освобождаване на медиците ни. Силна, очарователна и смела жена, която не познава прегради, щом е за справедлива кауза. Лично се срещтна с диктатора Кадафи и срещата имаше позитивен ефект.
248
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро просто е пшшман премиер, вече го свалиха. Още от първата СТЪПКА.
247
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще е интересно ,ако бокйко дойде на власт ПП къде песен криете
246
1
 
19
 
! Отговори
Някой си преди 1 година
Грешка,бях премиер!Айде Кире кой откъдето дошъл да си ходи!
245
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спазването на българските национални интереси е МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА за болшинството депутати и политици. Защо -- разсъждавайте си сами. Би трябвало в София да се кръсти една улица на бившия френски президент Саркози, отиде в либия при кадафи и за един ден освободи медиците, които бяха затворени там с години и никаква българска дипломация не можеше да ги освободи. В момента Саркози има някакви проблеми с френското правосъдие, но това не променя факта.
244
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Аз съм премиер и когато кажа нещо, си спазвам думата" -- вече не си премиер, просто един измамник, къде са ти изпълнените предизборни обещания, дал си обещание на чужди посланици? И ние си спазихме думата, бяхме казали, че до 15 август трябва да бъдеш свален, имаме преизпълнение. Чети и се радвай, ха-ха хи-хи!