И с нулево ДДС хлябът едва ли ще поевтинее

Не се очаква цената да се промени заради другите разноски
26 юни 2022 14:00, Йоана Цонева
21
И с нулево ДДС хлябът едва ли ще поевтинее
Снимка: БГНЕС

Най-вероятно няма да има понижение в цената на хляба, въпреки предложението да бъде въведена нулева ставка на ДДС за типов, бял хляб и Добруджа..

Това е едно от предложенията, които депутатите ще обсъдят актуализацията на бюджета тази седмица, съобщи bTV.

В пекарна от добричко село обаче казаха, че не се очаква и драстично поскъпване на хляба, като добавиха, че най-евтиният хлаб, заводският, е най-търсен.

Още по темата

Очаква се обаче повишение на цената още от понеделник. С 0,10 ст. ще поскъпне именно най-масовият хляб. Това се случва заради цените на горивата и покачването на брашното от миналата седмица. Това обясни Теодора Добрева, технолог в хлебопекарна.

"В един хляб няма само брашно и вода, има и логистика, има разнос, има фонд "работна заплата", абсолютно всичко", заяви тя
.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
ПРЕМАХВАНЕТО НА ДДС преди 1 месец
...ЗА ХЛЯБА -----Е ЕДНА ОГРОМНА И ОПАШАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ЛЪЖА ОТ БСП И НИНОВА!.....САМИ ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ В МАГАЗИНА !!!!!!!!!!
16
0
 
3
 
! Отговори
Хех преди 1 месец
Как в другите държави контролират цените а тука мафията си играе с хората ,няма държава няма нищо едни крадци самою
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През 2000 година минимална заплата 100 лева, хляб - 0,30 лева. 333 хляба с една заплата...............2022 година минимална заплата 720 лева, хляб - 2 лева. 360 хляба с една заплата.....................Никой не е забогатял за 22 години. Промяната на заплатите и цените се дължи на инфлацията в икономиката от растежа.
14
0
 
1
 
! Отговори
258 преди 1 месец
Ние ще си вземем колкото си искаме.
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нови мерцедеси за хлебарите!
12
0
 
15
 
! Отговори
Тъпанар преди 1 месец
Практиката показва, че стигне ли цената на нещо в България до някаква стойност, никога повече не слиза надолу
11
3
 
3
 
! Отговори
Грийн преди 1 месец
Абе иконимист, какво не ти е ясно. Като купуваш хляб в бележката ще пише 0лв ДДС, не е важно как, важно е че държавата няма да иска да се внася това ДДС.
10
1
 
15
 
! Отговори
икономист преди 1 месец
Лъжа е че цената на хляба ще се намали ако няма ДДС. ДДС има в цената на хляба от ДДС в брашното, превозите, горивата, водата, солта,амбалажа и......Стига лъжи.
9
0
 
14
 
! Отговори
важното е преди 1 месец
прах да се вдига и в очите на народа да се сипе!
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как няма да поевтинее нали Корнелка обеща
7
6
 
4
 
! Отговори
Аз-бабата преди 1 месец
Бабите вече и хляб не могат да правят, а едно време са правели всичко по двора и в къщата. Сега мислят само за клюките. Но и то е до едно време като ги хване деменцията. Ще плащам аз логистика и фонд работна заплата на някой Сульо и Пульо че не мога да си купя пекарна. Хаха. Хората грухат само пици по 10лв за 330гр с доставка в днешно време, кой ти яде хляб.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен123 преди 1 месец
Производител-хляб слага 20% ДДС,, шофьор снабдител 20% ДДС,, магазинер 20% ДДС,, И от къде ще дойде това намаление...?????
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Незабавно излизане на България от борсата за електроенергия и зелената сделка! Незабавно и едностранно премахване на санкциите към Русия!
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми налагайте още санкции да ви имам и кухите лейки.
3
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Канадския бклук Кирил Петков и неговото корумпирано млоумно правителство доведоха България до пълна катастрофа и нечувана инфлация от времето на Жан Виденов. Благодарение на техните решения и санкции към Русия горивата достигнаха космически нива и всички цени скочиха до небето. Единствените виновници за кризата и цените са Кирил Петков и неговите съучастници. Тези които подписаха зелената сделка също трябва да се наритат и изхвърлят от държавата. Това са тези заради които не можем да живеем норм
2
1
 
15
 
! Отговори
Ко преди 1 месец
Не може да бъде!!!!В Харвард друго ни учиха!
1
1
 
19
 
! Отговори
777 преди 1 месец
Не думайййй.......