Гечев: Без БСП едва ли ще има нова коалиция

Процесите в България са свързани с разместванията в света, не са лични, допълни той
27 юни 2022 09:32, Петя Славова
29
Гечев: Без БСП едва ли ще има нова коалиция
Снимка: БГНЕС

БСП е в управляващата коалиция и без партията едва ли ще има нова коалиция. Това коментира Румен Гечев от БСП.

"В България протичат процеси, които са свързани с геополитическите конфликти и размествания в света и те не са лични. Тук става за сериозна политическа битка", допълни той.

По думите му, БСП е проблем за някои хора. "Това е единствената бивша соц.-комунистическа партия, която участва във властта и е на политическия терен в Източна Европа", уточни още Гечев.

Според него, да се подновят преговорите с "Газпром" не може да бъде условие за това да се подкрепи нов кабинет. "Ние имаме решение на Националния съвет и аз казах, че настояваме да се водят преговори, тъй като е в интерес на бизнеса и българите. Това обаче не може да бъде условие, тъй като БСП не е търговски представител на никоя фирма от Русия, Щатите или Пакистан. Трябва да водим преговори с всички доставчици, които могат да бъдат от полза на българския бизнес", заяви Гечев.

Още по темата

Той обясни, че на този етап няма как да поставят предварителни условия на мандатоносителя. "Ще си позволя да кажа следното, че ако ние работим доста добре в икономическата сфера с колегите от ПП, виждате, че имаме външнополитическите различия. Някои от тях имат силно икономическо въздействие. Ние бихме настоявали при преговорите да сме внимателни с външнополитическите оценки, особено тези, които имат икономически последици. Приветстваме диверсификацията. Не два, нека да дойдат 20 кораба от САЩ. Това би било чудесно. Нека се конкурират, за да може българският бизнес да получи най-достъпни цени", каза още Гечев.

По думите му без БСП трудно ще може да бъде направена нова коалиция и поясни, че от левицата са против износа на оръжия както за Украйна, така и за Русия.

"Не искаме да участваме в този конфликт. Износът на оръжие не е в противоречие на международното право. Страните членки на НАТО изнасят оръжие за Украйна. Възниква въпросът - този, който атакува износа на евентуално оръжие, какво иска да внуши - че България нарушава  международното право? Ако страната ни изнасяше оръжия, тя не би нарушавала правото. Тогава атаката не е срещу Корнелия Нинова, а срещу БСП. Нинова като вицепремиер и министър на икономиката отговоря за износа на оръжия, но тя подписва последна. В комисията влизат Министерство на отбраната, военното контраразузнаване – там влиза ДАНС. Шефовете на Агенция "Национална сигурност" се назначават от Президентството. Чак накрая се подписва вицепремиер", обясни Гечев.

"От БСП смятаме, че трябва да се постигне правителство, но не на всяка цена. Трябва да постигнем съгласие", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и с БСП едва ли ще има коалиция
26
3
 
8
 
! Отговори
44 преди 1 година
Човек, който фалира цяла държава с банковата и система, продължава да управлява и да ръси мозък. Ето в каква държава живеем.......
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен Гечев е професор по фалити на България. Два пъти България фалира с любезното съдействие на Гечев. БСП трябва да се отърват от него. Той е вреден за БСП.
24
1
 
11
 
! Отговори
и те така преди 1 година
най добре е бсп извън власта , а още по добре извън НС .
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП имат само 26 депутата. Отиват в киреча при нови избори. Когато БСП са във властта, България влиза в инфлация Който се е събрал с БСП бял ден не е видял.
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За бсп не знам, но този трябва да бъде държан далече от коалиции и власт, защото е пълен некадърник и ще досъсипе България.
21
1
 
1
 
! Отговори
fact преди 1 година
убивай
20
4
 
2
 
! Отговори
други няма преди 1 година
Като няма нова коалиция остава старата БСП и ДПС.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП изиграха мръснишката си роля на обезболяващо в един овълчващ се свят. Но въпреки напъните им, идеите на социализма няма как да се изчегъртат, ще дойдат отново от "международното положение". Идеите за справедливост и равенство във ценността на всяко човешко същество са в основата на човешкото. Всичко останало е временна глупост, която обаче ще заплатим скъпо.
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОЛКО БАНКИ ФАЛИРАХА ПРЕЗ 1997-*** И ЗАРАДИ ТЕБ?
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Този И тоя и Р.0вч.
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От пропаднали политици като Гечев който срина държавата през 1997год. с хиперинфлация и фалити на банки и хората изгубиха всичките си спестявания акъл не искаме.
15
3
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Тоя 1997г. избяга в ЮАР от народната любов. Сега къде ще бяга? Трябваше още 1997г. да увисне на въжето пред парламента
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само бившото БКП да не е в управлението(най добре въобще да не са в парламента) след предстоящите избори , друго не искам
13
4
 
15
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Трябва да се говори вече за следващият парламн където БСП ще ума най много 10 депутати . Ако въобще влезе. Чао другари
12
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гечев: Без БСП едва ли ще има нова коалиция ........ то бсп няма да има, тоя се закахърил за коалиция :)
11
19
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
БСП е била и ще бъде в парламента! По страшното е ,че ГЕРП мутрите започнаха да раздават ,обещават ,купува *** и мързеливи ! За ДПС това е патент ,тях наблюдавайте , ще стане страшно !
10
4
 
17
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Този да не се готви за вицепремиер и министър на икономическото развитие,какъвто бе при Жан Виденов?
9
4
 
17
 
! Отговори
Инж. Гонзич преди 1 година
Уважаемият г-н велик икономист и капацитет, веднъж при Жан Виденов ни оправи, сега също е напът.
8
3
 
12
 
! Отговори
Отец Нафърфорий преди 1 година
Ми....и с БСП няма да има.