Кирил Петков внесе оставката на кабинета в Народното събрание

Правителството падна при първия си вот на недоверие
Обновена: 27 юни 2022 10:38 | 27 юни 2022 10:37, Камелия Цветанова
126
Кирил Петков внесе оставката на кабинета в Народното събрание
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Кирил Петков е внесъл оставката на правителството в Народното събрание.

Това става, след като кабинетът падна при първия си вот на недоверие през миналата седмица.

Още по темата


Вотът беше внесен от ГЕРБ и беше подкрепен от ДПС, „Възраждане“ и ИТН.

Депутатите на Слави Трифонов гласуваха за свалянето  на МС следразцеплението в управляващата коалиция .

Очаква се в следващите дни президентът да даде проучвателен мандат на първата политическа сила - "Продължаваме промяната".

Кабинетът "Петков" бе на власт малко повече от половин година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес е празник
91
2
 
21
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Разгеле. Откога чакахме този миг :)Най-накрая Просто Киро да направи нещо умно.
90
0
 
3
 
! Отговори
Вчера се навършиха преди 1 година
1341 години от създаването на България
89
0
 
22
 
! Отговори
До до 86 преди 1 година
Даааа точно така! Костов приватизира летище София за 150 000лв щото имаше задължения от 8 млн долара! Продаде го на 2-*** братя евреи - Зееви, които не изпълниха задълженията си по договора за приватизация, обявиха го във фалит и го продадоха за 180 млн долара! И сега въпроса е защо аджеба Костов не го продаде за 180млн а за 150 ХИЛЯДИ ЛЕВА! Това е само един пример от всичките БРИЛИАНТНИ ПОЛИТИЧЕСКИ УМОТВОРЕНИЯ НА КОСТОВ! Никой не казва да не се приватизира, ама не така! Костов е предател!
88
11
 
4
 
! Отговори
До пп преди 1 година
Някой вярва ли ,че крадливияр дебел Боко, комплексираният дребен Тошко , неграмотният турчляк Карадайъ и психопата Копейкин ще се справят по-добре от ПП?Вярвам , че всеки от тях ще се справи в пьти по добре
87
9
 
4
 
! Отговори
КОКЛМНЕ преди 1 година
Лош ден за БГ-демокрацията, в който Радев стана президент на държавата.Слевдващият път трябва да внимаваме и да изберем човек, защитаващ ЕС и НАТО.Този е руски поклонник на Путин.
86
3
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 82 Продъ преди 1 година
продължение - Действието се развива 2013г с подкрепата на хора назначени от Трайчо Трайков - министър на икономиката на Бойко, по време на служебния кабинет на Янев, в който Асен Василев беше министър на финансите. За 1 месец фирмата на татето на Кирчо взема сертификат, който трябва да отнема 6 месеца, за 8ч подават и получават разрешително за строеж, което трябва да отнеме 2 седмици! Кирчо и Бойко крадат заедно от 2011-а когато Бойко беше само кмет на София! Ако ще чегърта да започне от себе си
85
10
 
1
 
! Отговори
някой вярва ли.. преди 1 година
Някой вярва ли ,че крадливияр дебел Боко, комплексираният дребен Тошко , неграмотният турчляк Карадайъ и психопата Копейкин ще се справят по-добре от ПП?
84
9
 
2
 
! Отговори
до 86 преди 1 година
Костов е най-големие български държавник в ново време. Той спасси България, която през 97ма беше банкрутирала за втори път през 90те години. Българската завист и ДС по някакъв начин успяха да *** в главите ви негативния му образ. Вече такъв шанс няма да имаме с държавник в обозримо бъдеще.
83
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 82 преди 1 година
ДБ = Костов - това го помним по-старите там България няма само разграбване и опоскване! ПП = Бойко ама прикрит. Ако не вярваш питай Кирчо за фирмата на баща му - ВОЛАКОМ АД или как се правят 27 млн за 58 дни с основаване на фирма с капитал 2000лв. Може да питаш как фирма с 2000лв получава сертификация за "крупен инвеститор" по времето на Бойко, как купуват 14дка строителни площи в София Тех Парк дето по оценка струват 19млн за 108 хил. ЛЕВА! И защо за неизпълнение и забавяне 3г неустойки няма!
82
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костадинов има доста добри попадения, има дар-слово, дори харизма, но е краен, залита и е малко като кон с капаци. Опасно ще е да управлява. Малко по-широко скроен да беше. Може би му трябва повече време в политиката.
81
0
 
6
 
! Отговори
Давай, давай! преди 1 година
Айде сега започвайте да ни изкарвате от кризите, ГЕРБ-ИТН-ДПС-Възраждане. Управлявайте, давайте! Действайте!
80
4
 
10
 
! Отговори
Борисчо преди 1 година
Запънал се е на вратата на МС като магаре и не му се излиза
79
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДБ + ПП = Там е България! За съжаление хората гласуват сякаш играят на бинго. Не става така.
78
3
 
12
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 1 година
БАВНО КИРЕТО И АСЕНЧО ДА ТРЪГВАТ КЪМ ЦСЗ!
77
1
 
21
 
! Отговори
До въпреки преди 1 година
Ти си ненормален. Как е намалил дълга с 2 млрд? Изплати 2 млрд от дълга и техли 20! Това намаляване ли е ? В крайна сметка за 7-те месеца власт увеличиха външния дълг с 18 млрд., които не се видя къде се похарчиха. Били дали 300 млн за пенсии и 600 млн за подкрепа на бизнеса. Браво останалите 17.1 млрд къде отидоха? Отделно получиха 1.3 млрд за украинците от ЕС, 3.4 млрд за КОВИД и още 7.2 млрд ще получат. С толкова пари инфлацията трябваше да е отрицателна, а не 25%! Некадърни отвсякъде!
76
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До въпреки - пич, правиш реклама на Боко... цитираните от теб неща не стават за 6 месеца... това са процеси, при които и аз да бях на власт, пак щяха да се случат... така че Киро няма никаква заслуга...
75
18
 
5
 
! Отговори
въпреки преди 1 година
Въпреки всичките му кусури беше в пъти по-умен и добър премиер от Боко. Свали дълга с 2 милиарда, увеличи чуждите инвестиции 6 пъти , разреши донякъде спора с Македония, довърши интерконектора, успя да намери газ по време на войанта...
74
3
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Дали и вьзраждане ще се изложат то май не остана вече друг за който да се гласува
73
14
 
3
 
! Отговори
Оптимист преди 1 година
България ще загуби много, ако ПП се оттеглят, дано късмета да е с тях и да останат..... Какво ще стане, пак служебно правителство ли, и спирала от избори?