Ракшиев: Инфлацията може да расте до края на годината

Има стабилизиране на международните пазари
27 юни 2022 16:52, Росен Стойчев
11
Ракшиев: Инфлацията може да расте до края на годината
Снимка: БГНЕС

Инфлацията може да продължи да расте до края на годината. Това обяви народният представител от ПП Александър Рашкиев пред Нова Нюз.

„Тя се движи основно от цените на енергоносителите, а ние вече имаме стабилизиране на международните пазари. Хората трябва да са спокойни, че по-лошо няма да стане от гледна точка на инфлацията.

Още по темата
Със сигурност в момента страната ни изживява едни тежки икономически времена”, обясни  представителят на ПП.

„По бюджета, съгласен съм, че не успяхме да „огреем” навсякъде. Самият приоритет беше изцяло насочен към антикризисните мерки, които дискутираме през последния месец. Смисълът на актуализацията е тези мерки да стигнат до обществото”, добави той.

„В този смисъл, въпреки че хората, които работят в сектор „Култура”, няма да бъдат подпомогнати чрез повишение на техните заплати, защото бюджетната рамка не го позволява, подкрепа ще получат чрез мерките, които са налични за всички граждани”, поясни той. И допълни, че разбира исканията на синдикатите.

„Трябва да се отбележи, че синдикатите правят това, за което са създадени. Радвам се да видя, че те застават на страната на хората, които представляват. На синдикатите бих казал, че ги чувам и ги разбирам”, каза още Александър Ракшиев.

На въпрос с кого ще преговарят от ПП, той каза следното:

„Тази седмица целим да съберем необходимото мнозинство, което да застане от правилната страна на битката с корупцията. В този смисъл може или да преговаряме централизирано с партиите, или да потърсим конкретна подкрепа от депутати”.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
ай стиа бе преди 1 месец
е как ше расте бе , нали асенчо каза че инфлацията няма да е двуцифрена :)
8
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Аз като по *** и неикономист да питам. След като всички държави в Еврозоната са с десетки пъти по висок външен дълг не е ли по логично те да се стремят към лева а не ние към еврото ?
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Продължавайте да купувате руска газ от американци и гърци с 30% надценка. Продължавайте да давате млрд. за хартиени самолети. Продължавайте да давате помощи на сервитутки. Продължавайте да разпродавате зърното ни Гърция, а за нас - дръжки. Продължавайте да внасяте всякакви *** и да убивате българските производители. После кой ви докара маймунска шарка на оня прайд, дето бяхте контактно лице.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искат да преговарят с конкретни депутати, т.е. да ги купят? Ама те тия депутати са в парламента заради партиите към които принадлежат, аз не знам да има независими депутати. *** скапаняците, повдига ми се вече! Щом те го правят е страхотно, ако е някой друг е корупция, мафия или измяна?
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много отекчено гледа тоя "специалист"? А иначе инфлацията ще расте и то само как ...
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е па направете нещо та да не расте. Какво само повттарят расте, расте, международно положоние война....Дрън дрън. Аз ли управлявам или те вече повече от 6 месеца.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чака ни втора Виденова зима.
2
0
 
9
 
! Отговори
Ще преди 1 месец
Ще расте ще расте, спор няма. Познахте!
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До края на коя година хаха няма да е само на тая