Ракшиев от ПП: Неподкрепата на бюджета би било политическо самоубийство

Според него всички партии осъзнават това
Обновена: 27 юни 2022 16:31 | 27 юни 2022 09:16, Петя Славова
0
Ракшиев от ПП: Неподкрепата на бюджета би било политическо самоубийство
Снимка: БГНЕС

Абсолютно безотговорно е бюджетът да не бъде подкрепен и всички партии осъзнават, че това в кратък срок би било политическо самоубийство. Такова мнение изрази пред БНТ депутатът от "Продължаваме промяната" Александър Ракшиев.

В петък се проведе извънредно заседание на бюджетна комисия, на което двата малки бюджета бяха приети успешно. Вариантът, който е приет е този на ПП. Нито едно от предложенията на опозицията не беше прието, отбеляза Ракшиев. Днес на друго извънредно заседание бюджетната комисия ще разгледа големия бюджет.

Ракшиев заяви, че хората, които са ги обвинили, че харчат много, са се опитали да вкарат един милиард допълнителни разходи между двете четения на бюджета. Това обаче не е минало. Ракшиев се надява утре в зала да се приемат двата малки бюджета, а в сряда - големият бюджет.

Още по темата

Според него крайният вариант на бюджета ще е този, който е сега.

"Съмнявам се, че ще бъде нещо променено. В момента, това, което е важно да се каже, е че той е добре балансиран, всички разходи са обезпечени с необходимите приходи", каза депутатът.

Ракшиев се надява да се намери мнозинство в парламента, което застава зад основната идея на ПП - а именно "борбата с корупцията и справедливото харчене на държавни пари". Надява се такова мнозинство да има в този парламент, ако ли не - в следващия.

Ракшиев е на мнение, че истинската причина за вота не недоверие е политическа.

"Истинската причина не е нещо, с което кабинетът Петков не се е справил, а заради нещо, с което се е справил много добре - с основната борба, която поведохме и обещанието, което дадохме на нашите избиратели, че ще провеждаме борба с корупцията", каза той.

По отношение на темата с износа на оръжие, Ракшиев каза: "България не прави директни доставки на оръжия в Украйна. Това, което правим, е да развиваме военно промишлен комплекс, който трябва да реализира продукцията си някъде. Имаме търговски партньори, но търгуваме с държави от ЕС".

За отношенията с президента каза, че преди две години Радев е избрал да застане на страната на гражданите в борбата в мафията и би искал и сега да покаже, че е на тази страна в тази битка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари