Експерти: Румен Радев бърза за изборите

Коментар на Асен Агов и Александър Христов
28 юни 2022 21:52, Росен Стойчев
3
Експерти: Румен Радев бърза за изборите

"Въпреки амбициите виждаме, че е невъзможно ново правителство в рамките на този парламент да бъде сглобено. Едни нови избори биха могли да бъдат с ефект на катарзис. "Продължаваме промяната", ако сега минат през нови избори с тези грешки, които признаха при подаването на оставката, могат и да спечелят, но засега перспективата е слаба. Те трябва да са отворени към хората извън големите градове".
Още по темата
Това обяви пред Bulgaria ON AIR Александър Христов.

"Обществото не иска избори. Едно следващо правителство ще агонизира по същия начин както сегашното. Не за друго, а защото няма да има онова солидно мнозинство в парламента, което би му гарантирало изпълнението на всички онези искания на обществото. А те са справедливост през дълбока съдебна реформа, повишаване на доходите. Прави впечатление, че "Продължаваме промяната" се консолидираха и се превърнаха от управители на едно политическо предприятие, каквито бяха доскоро, в едни истински политици и лидери", заяви журналистът Асен Агов в студиото.

България отзовава 70 руски дипломати, които са уличени в шпионаж. Всички тези дипломати са работили в руското посолство, заяви премиерът Петков.

"В руското посолство над 100 души се занимават с шпионаж в България под прикритие на дипломати. Руснаците в своето посолство създават само проблеми за нашите служби, с които те невинаги успяват да се справят. Сега е моментът да се махне паметникът на Съветската армия от центъра на София, защото той е на окупатор", посочи Агов.

Мнението на доц. Христов е, че всичко от миналата седмица насам е предизборна кампания.

"Вижда се как президентът бърза за избори, може би, за да не оттеглят гласовете от партията на Стефан Янев", допълни той.

Агов изтъкна, че винаги изборите носят нова надежда, но щом преминахме през толкова много избори, защо ни е толкова дълбока кризата.

"Без да хваля правителството, бяха извършени неща, които не са правени в последните 20 години", каза журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари