Петков до Митрофанова: София има 12 дипломати в Москва, вие оставате с 43

Българо-руските отношения могат да продължат да се развиват
329
Петков до Митрофанова: София има 12 дипломати в Москва, вие оставате с 43
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отношенията между България и Руската федерация са дългогодишни, многопластови и от голямо значение за съдбата на страната ни в исторически план. Ние уважаваме руския народ и ценим нашите културни, исторически, социални и търговско-икономически връзки. Заради това, въпреки че българското присъствие в нашето посолство в Русия наброява едва 12 души, Руското посолство в България ще има възможността да запази 43-ма свои служители, съгласно решението, взето от българското правителство вчера. Това се казва в изявление на премиера в оставка Кирил Петков по повод коментара на посланика на Русия Елеонора Митрофанова, че Москва обмисля скъсване на дипломатическите отношения.

Още по темата

Вярваме в необходимостта от диалог, за който дипломатическите канали са от ключово значение. Убедени сме, че българо-руските отношения могат да продължат да се развиват в сферите от взаимен интерес, уважавайки важните за всяка от нашите държави ценности. Заради това се обръщаме към посолството на Руската федерация да оттегли подадената днес нота, каза Петков.

Заради миналото и бъдещето трябва да можем да правим крачки напред при взаимно зачитане на националните интереси, сигурността и суверенитета и на двете страни.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
7
 
! Отговори
Къде са..? преди 1 година
д-р Гълъбова ..... д-р Михайлов....??
151
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя никаквец сто пъти обясни, че решението не е било негово еднолично решение. Да ние добре знаем, това решение е на САЩ, съгласувано с Англия и му е подадено от съответните посолства за изпълнение. Обаче защо нещастникът, който е в оставка, прави този жест, който ни поставя почти на ръба на войната с Русия? Толкова ли сме цъфнали и вързали??? Тоя не бива да се допуска до власт повече, защото явно е недееспособен и може да ни вкара във война.
150
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гиб Мелсън Каква война с руснаците. Русоробите изтрущьхте. Мислиш ли, че на русия и стиска да нападне страна от НАТО. Видяхме военната сила на азиатскта ***. Всичката и работа на рашистан е такава. Само заплахи, шантаж, задкулисни номера. Тя не иска нормални отношения, а подчинение и послушание. Това е азиатска средновековна диващина и диктатура. Рашизма не предлага развитие, прогрес, свобода и избор.
149
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този , колкото по-скоро се махне от управлението на държавата, толкова по-добре. Единствената велика сила, която гледаше с добро око на нас, я превърна в наш враг. В момента България остава сама срещу агресивна Турция и грабителските структури на САЩ. Взел да се пъне на Русия?!? Самозабравил се глу пак! Дано поне да не свършим като Украйна, ако султана тръгне да заграбва и нашите земи. НАТО ще ни защити точно толкова, колкото защити Кипър.
148
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на правителството. и 43 са много даже
147
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обаче ,АЕЦ-Козлодуй е Руска както е Лукойл. Резервни части, материали и консумативи сме зависими от Русия. За да имаме независимост с енергосистемите не може да постъпваме като индианци.
146
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонците нещо ликуват и казват, че новото предложение на френското предложение било много по добро. Тоест и там ни предадоха. Първо показаха едно, а накрая се оказва, че пак ни изпързаляха.
145
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире киреее ! Аз пак ще им пращам информация Кирееее ! Лабав си кире лабав
144
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дедо Байдън се е обадил в последния момент на Киро и му е казал да изгони веднага 70 човека.Киро не е виновен.Той изпълнява нареждания.Иначе той е НИКОЙ.
143
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са новите художници-передвижники на Русия!
142
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо кирчо няма ли да каже какво става с корабите с газ от щатите, че днес в парламента казаха, че преговорите са пропаднали и оставаме без газ зимата с полупразно газохранилище в Чирен
141
7
 
13
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Въвличането на България във война с Русия устройва напълно американците. Така ще се отвори втори фронт срещу руснаците. НАТО ще ни снабдява със всякакви оръжия за да се бием срещу руснаците, тъй като сме членове на НАТО а в Украйна не смеят да го правят. Ние ще сме пушечното месо като украинците. САЩ накрая големия победител от конфликта.
140
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков е хубав човек.
139
2
 
8
 
! Отговори
1ви СЛУЧАЙ В ИСТОРИЯ преди 1 година
КИРЧЕ ИЗБЯГА ОТ КАНАДА В БЪЛГАРИЯ...... ХВЪРЛИ СИ КАНАДСКИЯ ПАСПОРТ И ЕМИГРИРА В ПОДРЕДЕНАТА ОТ БОЙКО БОРИСОВ/ГЕРБ СТАБИЛНА БЪЛГАРИЯ............... ХИЛЯДИ ГЛАСУВАЛИ ЗА ПП--ЕМИГРИРАТ ОТ ЗАПАД в "КОРУМПИРАНА БЪЛГАРИЯ" ......... ЗА 6 МЕСЕЦА НИ ОГРАБИХА И НАПРАВИХА БЕДНИ, КАТО МАНАСТИРСКИ МИШКИ...
138
9
 
14
 
! Отговори
смешници преди 1 година
Русия ако се изкашля от България няма да остане и помен.Но видяла жабата че подковават коня и тя навирила крак.
137
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше приказка за цивилизацията и Русия из форумите...
136
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо знае ли , че американскито посолство е с над 500 човека , да вземе да изравни и тяхната бройка с нашите в щатите
135
7
 
13
 
! Отговори
45 години стигат преди 1 година
Какво ще постигнем като изгоним Рус Иван.Мисля нищо.Корупция и най бедна страна в ЕС.Крадливи политици и безброй крадливи партии.Но все пак някой трябва да е виновен, и това е Русия.
134
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е Боко "атлантикът"...
133
6
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Петковия е побеснял нещо!!.."Сичко Мара фтасала,само са не сресала"..Та така и тоя:-Оправи държавата,дереджето ни е супер и остава само с руските дипломати да са справим...Или е изключителнаГАД това момче,или дъската му хлопа..