Василев потвърди: България е блокирала $890 хил. за посолството на Русия

Няма наложени запори
Обновена: 6 юли 2022 14:06 | 6 юли 2022 13:22, Нели Христова
293
Василев потвърди: България е блокирала $890 хил. за посолството на Русия
Снимка: БГНЕС

България наистина е блокирала 890 хил. долара от превод към посолството на Русия у нас.

Още по темата

Това потвърди вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев, след като по-рано днес зам.-шефът на "Има такъв народ" Тошко Йорданов обяви, че финансовото министерство е наложило запори на сметките на руското посолство.

Запори няма наложени, но има блокиран превод от 890 хил. долара, заяви Асен Василев. Парите са спрени по силата на европейските санкции. Руснаците твърдят, че сумата е предназначена за заплати на служителите на посолството на Русия в София. Заради това българското правителство се е допитало до Европейската комисия дали този превод може да бъде изваден от санкциите. Ако бъде получено положително становище от ЕК парите ще бъдат разблокирани веднага, заяви Василев.

Все още продължава търсенето на 121 депутати, които да подкрепят евентуално правителство с премиер Василев, обясни още той.

„Към този момент нямаме 121 гласа подкрепа за нов кабинет в това правителство“, каза министърът на финансите и кандидат за премиер Асен Василев пред журналисти. „Управленската програма върви на финални консултации с депутатите. Очакваме по-късно следобед да я направим публична. Той коментира, че най-важните задачи на депутатите преди да излязат в лятна ваканция е да се извършат структурните реформи по коалиционното споразумение и да се приеме закона за КПКОНПИ, както и назначаването на Бойко Рашков за шеф на комисията.

Василев припомни, че ако нямат подкрепа за нов кабинет, мандатът ще бъде върнат неизпълнен на Румен Радев. По-рано през деня Тошко Йорданов от ИТН заяви в Народното събрание, че сметките на руското посолство са запорирани. Асен Василев отрече това твърдение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
12
 
6
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Щирлицняма гърне беден духом,има Български Народ манипулиран от вземащи по 4 х. като теб от путин,журналисти,политолози,анализатори,социолози,агенции...манипулиращи хората...сеете ...идва апокалипсиса...но запътили се за мАсква няма..и вие вземащите от путин сте тук и бягат децата ви на запад...факти,та кого лъжете?путиновото гърне е на огъня...и обслужващите го като теб го подклаждат...цивилизационна грешка!!!
220
6
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Българското гърне е на огъня,други го подклаждат обаче.
219
4
 
8
 
! Отговори
ББ преди 1 година
и как африканският пръв разбрал за спирането на парите за посолството...ами нямало е превод...с шефа му отчаяно чакаха,приятели,това са кървави пари,с тях плащат на подобни слави и тошко,журналисти,социолози,политолози,антрополози дори имат,правят ви на *** с цел...грабежа ви,те със сарай,къщи в барса,пачки евра и кюлчета злато...докато Народа ни обеднява и остава зависим на путин...за него бачкат доган,борисов,президентО...обслужват ги славчувци и тошета,жертви...ивета и децата им
218
4
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонимени ква стана с тошко и балабана оставате без пари...и ревнахте,чак "атомни бомбандировачи" взехте да използвата,свърши се,това са руски пари,има наложени санкций ...ЕС ако позволи да им ги дадат ще си плюят в лицата!!!да ти напомня,че Свободният Свят има по зли,модерни,бързи, и точни ядрени...и ви уверяваме,че няма да се замислим да ги използваме,нежно със "плашилата" и "обещанията"...ако не ви се мре!!!
217
3
 
19
 
! Отговори
C2H5OH преди 1 година
За всичко ли ще питат еврогейците? България собствено мнение няма ли?
216
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердоган как действа: свали руски МИГ пилота го застреляха .Застреляха и руския посланик.Продава и подарява байрактари на Украйна.Вчера арестува руски кораб с крадено украинско зърно.И Путин го прегръща и целува.
215
1
 
12
 
! Отговори
АМИ.. преди 1 година
А къде са ковидните пари от ЕС? Кюлчетата,пари за магистрали?Тишина?
214
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Театър на абсурдите!
213
3
 
18
 
! Отговори
Кирчо и Кокорчо преди 1 година
Тези двамата когато и да ги вкараш в затвора доживот,ще е късно!
212
2
 
3
 
! Отговори
Реджеп Ердоган преди 1 година
Машалах, този по-дащен и от Бойко паша. С нетърпение очаквам първата ни среща!
211
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ти да видиш.., к.216 В ръцете на Просто Киро и Асен Кокорчо разлика между спрени и блокирани пари НЯМА. Канада блокира авоарите на Русия в нейната търговска банка и вече ги прилапа. На това се казва пладнешка кражба, характерна за англосаксонските държави. Предполагам, че руските атомни бомбардировачи, патрулиращи край западния бряг на Канада, вече имат координатите на определени цели. Така ли ще я караме: с блокирани авоари около 320 млрд.$, предназначени за официални грабежи?!
210
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не България е блокирала тези 890 хил.$, а вие безскрупулни и алчни харвардски възпитаници! Отивайте си там, откъдето дойдохте! Няма и за 6 месеци вдигнахте цените 2-3 пъти и ни осигурихте студена, без отопление зима! И се натискате да грабите още!
209
10
 
6
 
! Отговори
111 преди 1 година
059Това да не е месечната заплата за Възраждане ?
208
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво!
207
4
 
4
 
! Отговори
Ъъъъъъ преди 1 година
Кара Асан този път получава една червена точка от мен.
206
6
 
27
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Не злоупотребявайте с името България . Киро Простото гони руски дипломати,а пишете България гони.... Асен Кокорчов блокира заплатите на руснаците - пишете България . Не отъждествявайте няколко прос_таци с името на родината ни.
205
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рублите са с златно покритие вече, всичко рубли, докато и евро не са. Реално с рубли имате стойност в злато. Факт.
204
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и това го пише рус новини горко ми е на вас българите чехите бяха настроени агрисивно бяха против рус но бързо клекнаха и бг агресори ще клекнете ще плачете рус е могъща страна а вие сте развиваща недоразвита сте в бг
203
5
 
13
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Сметките не са запорирани , а са спрени. Има ли разлика ?
202
4
 
18
 
! Отговори
БПФ преди 1 година
НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС: (1) Който подбужда чужда държава или обществена група в чужбина към война или друго враждебно действие против Републиката, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.(2) Същото наказание се налага и на онзи, който извърши действие с цел да предизвика война или друго враждебно действие против Републиката.ЗАЩО КИРО И ОКОКОРЕНОТО ОЩЕ НЕ СА АРЕСТУВАНИ ???