Василев потвърди: България е блокирала $890 хил. за посолството на Русия

Няма наложени запори
Обновена: 6 юли 2022 14:06 | 6 юли 2022 13:22, Нели Христова
293
Василев потвърди: България е блокирала $890 хил. за посолството на Русия
Снимка: БГНЕС

България наистина е блокирала 890 хил. долара от превод към посолството на Русия у нас.

Още по темата

Това потвърди вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев, след като по-рано днес зам.-шефът на "Има такъв народ" Тошко Йорданов обяви, че финансовото министерство е наложило запори на сметките на руското посолство.

Запори няма наложени, но има блокиран превод от 890 хил. долара, заяви Асен Василев. Парите са спрени по силата на европейските санкции. Руснаците твърдят, че сумата е предназначена за заплати на служителите на посолството на Русия в София. Заради това българското правителство се е допитало до Европейската комисия дали този превод може да бъде изваден от санкциите. Ако бъде получено положително становище от ЕК парите ще бъдат разблокирани веднага, заяви Василев.

Все още продължава търсенето на 121 депутати, които да подкрепят евентуално правителство с премиер Василев, обясни още той.

„Към този момент нямаме 121 гласа подкрепа за нов кабинет в това правителство“, каза министърът на финансите и кандидат за премиер Асен Василев пред журналисти. „Управленската програма върви на финални консултации с депутатите. Очакваме по-късно следобед да я направим публична. Той коментира, че най-важните задачи на депутатите преди да излязат в лятна ваканция е да се извършат структурните реформи по коалиционното споразумение и да се приеме закона за КПКОНПИ, както и назначаването на Бойко Рашков за шеф на комисията.

Василев припомни, че ако нямат подкрепа за нов кабинет, мандатът ще бъде върнат неизпълнен на Румен Радев. По-рано през деня Тошко Йорданов от ИТН заяви в Народното събрание, че сметките на руското посолство са запорирани. Асен Василев отрече това твърдение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПроСоТо "ЯЗЪК за сичкия НАПЪН на човечеството към "Демокрация,ред,справедливост и свобода"" За пръв път чувам терористи да се съобразяват с такива напъни.
180
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо все драпат рашките към нас ? :)) Ние ги плюем, те си мислят че дъжд вали :))))
179
3
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
да,големо "ГЕРОЙСТВО",нема що!!!!!..Блокирали ЧУЖДИ авоари !...В кой век живеем бе?..Та знаете ли,"Така бавно и полека,маймуняците ни върнаха с няколко века"....ЯЗЪК за сичкия НАПЪН на човечеството към "Демокрация,ред,справедливост и свобода" !..Язък !..И знаете ли кои "Сили" спукаха балона?...Е,огледайте се кои са "носители на съвременната демонокрация" !..Айде успех!
178
3
 
23
 
! Отговори
без вяра преди 1 година
Тези такава криза ще ни докарат,че ше загинем в невиждана мизерия.Втора Сомалия ще станем.Само да се молим да не ни спрат руснаците доставките.че ще играе дървото.Бижте колко умно постъпва Ердоган.но е ясно.че от всяко дърво *** не става.Проблема е.че и Герб да се върне по-добре няма да стане.Може и по-лощо.
177
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти мазохист ли си, че те кефи или по скоро си полиран в мозъка? Нали се сещаш, че България ще го отнесе икономически а от там и ти лично? Или ти си в друго измерение...и на друга планета?
176
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 185 "Кокорчо .... Спецов .... знаете как е с тези жени, като си наумят нещо, могат да те побъркат!" Ти с какви жени си имаш работа бе? :))))
175
36
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все повече ме кефи Василев, сипва им го обилно на рашките, отряза й парите на Митрофанова :)))
174
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кокорчо се обадил на съпруга си и го помолил да блокира сметката на рускато посолство. Спецата отказал с мотива, че е незаконно. Тогава Кокорчо започнал да се цупи, мрънка, да го боли главата и Спецата от немай къде го направил. Абе знаете как е с тези жени, като си наумят нещо, могат да те побъркат!
173
15
 
5
 
! Отговори
... преди 1 година
До SS - прав си братле, с теб съм - нека да изчистим още путински шпиони и комунистически бокл*ци!
172
13
 
8
 
! Отговори
void преди 1 година
И понеже руснаците постоянно говорят за реципрочност, преводите на заплати да се разрешат (ако се разрешат) само в български лева, така както те ни караха да им плащаме за газ в рубли...
171
19
 
7
 
! Отговори
hah преди 1 година
Съмнява ме Руснаците да ни направят ча такова добро и да скъсат с дипломатически отношения... Все ще се оправдаят с "показване на добра воля" или тем подобни. Ако скъсат тези отношения и си изтеглят КГБ шпионите, България може и да тръгне нагоре...
170
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЙДЕ БЕ, ЗАКРИЙТЕ СИ ПОСОЛСТВОТО БЕЕЕЕ! ТОВА ИСКАМЕ! И СИ ПРИБЕРЕТЕ СЪС САМАЛЕТИТЕ ДРУГИЯ ПЪТ И СЛУГИТЕ БЪЛГАРИ!
169
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин Нямаме, обаче като се каже НАТО да разположи и "българи" като теб скачат, че така не можело :)))))) Румънците вече разположиха Пейтриъти, ама те са истинска НАТОвска държава а не прикрит руски троянски кон в организацията като нас. :)))))
168
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДАВАЙ АСЕНЧО, РАЗМАЖИ МУЖИЦИТЕ! ОВО Е ХАРВАРД!
167
3
 
4
 
! Отговори
Цар Вирус преди 1 година
До Анонимен$890000 за заплати на 43 руски дипломати за втората половина на годината6 месеца- прави средна месечна заплата от $3450 на човек или по 17250 рубли по курса от края на миналата седмица. Така че са изгонени чистачки готвачи градинари секретарки и уги е бош-лаф работа.
166
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин БАНовска заплата вземат само пълни некадърници, защото е смешна. То по принцип в БАН са некадърници, тъй че нищо чудно, че един некадърнике отишъл при други некадърници в пРосия. Иначе спомена, че им давали пари "да не бягат". Ама защо така "бягат" от тоя "рай" там тия хора бе? Русия не беше ли някаква голяма работа? Дават им пари да не "бягат"? Впрочем, каква е УСПЕВАЕМОСТТА на предоложението, знаеш ли? :)))))
165
7
 
9
 
! Отговори
SS преди 1 година
Някой или много с кръв ще заплатят за предателството си ! Само въпрос на време е !
164
9
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
@170 Колко ракети за нападение имаш - примерно тип Скъд? А колко ядрени заряда за ракетите? Онези отвъд Черно море само от такива работи се впечатляват. Чакай да се отнасят, като равни с нас, дето една подводница нямаме, самолетите ни са на чертеж в завода, а бойните ни хеликоптери стават само заснемане на филми, защото нямат оръжие. Ама за тия работи руслямистанците не са ни виновни, виновни са Царя и последващите апаши.
163
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо и Кокорчо спряха пенсиите на всички пенсионери с руски произход сключили бракове с български граждани. Ето с този геноцид се гордеят. Всеки Руски гражданин който има минимум 5 години трудов стаж в Русия получава пенсия в България но вече е открадната от власт имащите.
162
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
@167 имам познат дето отиде да работи в Дубна за 4 (четири) пъти БАН-овската заплата. Недей да се разправяш, като не са ти ясни разни работи. В момента на всеки дето е ИТ там му вдигат заплатата двойно, да не бяга.