Славов: Върнат ли хартията, предлагаме гласуване по пощата

ДБ работи активно по управленската програма
Обновена: 7 юли 2022 12:27 | 7 юли 2022 12:26, Росен Стойчев
44
Славов: Върнат ли хартията, предлагаме гласуване по пощата
Снимка: БГНЕС/EPA

"Ако бъде отворен Изборният кодекс и се гласува някаква форма на хартиено гласуване, ние ще предложим българите в чужбина да упражняват дистанционно гласа си по пощата.

Още по темата
И това ще е една крачка напред”, каза в ефира на предаването Нова Нюз народният представител от ДБ Атанас Славов.

Славов коментира и управленската програма на кабинета „Василев”. ДБ се е включила активно в изработването ѝ, а за осигуряване на мнозинство за подкрепа посочи, че това е ангажимент на ПП. „Ние настоявахме за институционална среща с колегите от ИТН, за да се потърси подкрепа от тях, но не знам такава да е проведена”, коментира депутатът.  

„ДБ е последователен защитник на машинното и дистанционното гласуване. В този парламент и в бъдеще няма как да подкрепим връщането на хартиения вот", посочи той. По думите му групата им няма как да подкрепи и затрудняването на процеса с машинното гласуване.

За предложението на „Възраждане” каза, че ДБ не биха го подкрепили, защото „това би обезсмислило машинното гласуване, би затруднило комисиите и би предизвикало недоверие”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По пощата ли ? Ще стане като в Щатите, имаше гласували от набор 1879та!!!
39
0
 
1
 
! Отговори
ха-ха-хаааа преди 1 година
А те от пощите колко са бързииии........
38
0
 
0
 
! Отговори
един друг преди 1 година
До "Да де, да": Да, аз мога да мисля. Проблемът е, че ти нито мислиш, нито можеш да се изразиш. Ползваш само разни клишета, които са ти спуснали от рускорто посолство - "опорки" и т.н.. Гласуването с СМС е перфектно. Както писах всички СИМ карти са поименни и се знаят всички данни на абоната (ЕГН, адрес...). Ако някой има регистрирани половин милион СИМ карти, ще му се отчете само първия пристигнал глас за това ЕГН, а останалите 499 999 се игнорират. Елементарно е.
37
1
 
6
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ВЪРНЕТЕ БЮЛЕТИНИТЕ ЗАБРАНЕТЕ НА ХОРА КОИТО НЕ ЖИВЕЯТ НЕ РАБОТЯТ ТУК ПОВЕЧЕ ОТ 2 ГОД ДА ГЛАСУВАТ НЕ ИСКАМ РАЗНИ ОТ НЕЗНАМ КЪДЕ СИ ДА ОПРЕДЕЛЯТ УПРАВАТА ТУК Е БЪЛГАРИЯ КОЙТО МОЖЕ ИСКА ДА ЗАПОВЯДА ТУК А НЕ ОТДАЛЕЧЕ ДА СЕ ПРИСМИВА КРИТИКУВА ОБИЖДА ЕЛАТЕ ТУК БЪЛГАРИ И ГЛАСУВАЙТЕ ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ЗА ПРОМЯНАТА НАИСТИНА АНЕ ЗА ПОДМЯНАТА ВЕНЕЦУЕЛСКИТЕ МАШИНИ БКП КОМПАНИЯ 12 КЛОЗЕТА РЕПРЕСИИ
36
0
 
4
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Че те пощата не я ли хакнаха преди месец, та още не могат да се справят с пенсиите? Ква поща сънува тоя?!
35
1
 
4
 
! Отговори
Да бе, да преди 1 година
До един друг Всички сенчести структури ще си напазаруват депутати! Вие, изобщо влагате ли някаква мисъл или просто като овце преписвате, опорките, които са ви спуснали!
34
0
 
4
 
! Отговори
зАз преди 1 година
Явно е, че българина не умее да гласува с главата си (горната), затова предлагам да гласува със З.дника си, изборът може да се окаже по-успешен!
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Върнат ли хартията какво? По пощата? Остане ли една машина, предлагам да гласуваме с SMS. Само хартия!!!!!!!!! 100%.
32
8
 
2
 
! Отговори
един друг преди 1 година
Всички сим карти в РБ са поименни. Няма "анонимки" от години. Веднага да се въведе гласуване с СМС. И най-евтините телефони могат да пращат СМС. И да се приключва с глупостите.
31
1
 
5
 
! Отговори
Интересно!? преди 1 година
Големите европейци ДБ са против хартиените бюлетини, които останалите демократични страни в Европа използват, с изключение на една и района на Брюксел в Белия! Защо ли!?То е ясно, за да ги манипулират!
30
0
 
8
 
! Отговори
Бях сигурен преди 1 година
Че баш демократите ще изтропат най-голямата турта
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хартиени бюлетини,документ за самоличност и мажоритарен вот !!! Всичко останало е мижи да те лажем!
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сме ш ник ! Търсят си как да фалшифицират изборите, ако далаверата с машините отпадне! По пощата, електронно-дистанционно и машинното гласуване са за тотална фалшификация, както стана на послените избори и мо ш ен иците от ПП уж спечелиха изборите, но никой не иска да преброи отрязаците, за да не се види дала ве рата на граския пла нк тон!
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отваряйте изборния коденс и го ремонтирайте из дъно...само български граждани да гласуват, живяли минимум 2 години тук, образователен ценз, подсъдими без право на глас и т.н....и тогава ще видим
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха, значи предложението на Възраждане, което решава съображенията около машините с едно елементарно преброяванае на хартиените бележки, няма да подкрепите, защото утежнявало работата и предизвиквало недоверие, а подхвърляне на бюлетини по пощите ще подкрепите, защото не утежнавя работата и не предизвиква недоверие. Либерални евроатлантически сектанти, сър!
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 25 Мачкат само бг защото турското население масово ще гласува и ще сложат турчин вместо канадеца Петко.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този тип е пишман- юрист- на изборите в Стара Загора му предложили в избирателната комисия да завери документ Вярно с оригинала и той не разбрал и отказа и ги отсвириха! Добре, че съда се смили над тез аматьори, че ги пуснаха! Какви юристи са това?!
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как мачкат ниновският електорат само! И Нинова, нали разпределя порцийките сега, си мълчи милата... много и дреме за електората!
22
1
 
7
 
! Отговори
демокраци преди 1 година
Електронно по телефона или РС и няма нужда от депутати а избирателите може директно да гласуват всеки закон и за ЕС и НАТО.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1 пакетче по пощата е 10 лева такса и кой ще плаща тия пари. Никой няма да гласува освен ако не са купени гласове.