Кабинетът падна, но ПП, ДБ и БСП бележат ръст в одобрението на българите

Искащите нови избори губят подкрепа
372
Кабинетът падна, но ПП, ДБ и БСП бележат ръст в  одобрението  на българите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Партиите от сваленото правителството на България събират одобрението на българите за разлика от формациите, които настояват за нови избори. Това показват данни от 1 юли на авторитетното международно издание „Политико“ (Politico).

Още по темата

Според проучването „Продължаваме промяната“ съумява да намали разликата с ГЕРБ на 3 процента, като само преди месец разликата между двете формации беше двойно по-голяма – 6 на сто в полза на партията на Бойко Борисов. Сега ПП има 21% срещу 24% за ГЕРБ.

БСП също печели доверие. БСП е добавила два процента към рейтинга си  от март насам, като за последния месец ръстът й е с още 1 процент и вече е 12%

И третата формация от правителството в оставка, „Демократична България“, също бележи ръст с 1% през последния месец.

Данните на „Политико“ показват още, че спадът на „Има такъв народ“ на Слави Трифонов продължава и от 6 на сто подкрепа преди месец вече могат да разчитат на 4%.

Очевидно е, че излизането от правителството не води до ръст на рейтинга за тази формация и от първа политическа сила преди година при предсрочни избори тази есен при този тренд ще бъде извън парламента.

„Възраждане“ също не се радват на възходящ ръст на подкрепа и бележат спад от 10% на 9%. ДПС също регистрират по-малка подкрепа в сравнение с преди месец - от 11 на 10 %. Данните на движението обаче не бива да ни изненадват, защото те не зависят силно от политическата обстановка в страната за разлика от другите.

Проучването на Политико недвусмислено показва, че действията на ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ за свалянето на правителството и изправянето на страната пред 4-ти избори за една година и половина, не срещат подкрепа в обществото. Напротив, това води до консолидация и повишаване на подкрепата около „Продължаваме промяната“, БСП и „Демократична България“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медиите вече лъжат на поразия.
16
20
 
24
 
! Отговори
Възраждане победа преди 1 година
Възраждане ще е първа политическа сила на следващите избори!! Възраждане ще управлява самостоятелно с министър-прецедател Костадин Костадинов!!
15
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако беше така нямаше да се съберат само 200 човека в подкрепа и то роднини и приятели на Киро Кеша
14
4
 
26
 
! Отговори
Социаглиcт преди 1 година
Ако това е вярно то българите са абсолютни sheep! Остава едничката надежда да не е вярно.
13
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха, ха! Блажени са вярващите! Преди да пишете слезнете на земята и говорете с обикновенните хора!
12
5
 
37
 
! Отговори
Ken преди 1 година
За мен е очевидно, че тези "анкети" се режисират от управляващите в момента. Иначе няма никаква логика. Никой вече не ги иска, защото се видя, че не стават за абсолютно нищо, но иначе подкрепата им растяла. Расте ...
11
4
 
36
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Някой разбра ли на каква база е това проучване на "Политико"? Щото аз не разбрах! На анкети ли телефонни обаждания ли, или са звъннали на Андрей Райчев и Червен Кольо?
10
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напишете нещо за новия любовник на Кокорчо, Тони Иванов, който е хванат с автомобил с лампи на НСО. 24 часа свали публикацията
9
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как ПП да събира 21% на фона на галопиращата инфлация, няма как БСП с подкрепата си за Кирилчо и партията му да събира 12% . ДБ какво да ги коментира човек . Навсякъде е една стъкмистика
8
5
 
35
 
! Отговори
аZ-ът преди 1 година
Днесчето, ПППП и ДБ бележат повишаване единствено в прогнозата на Алфа Рисърч. Която няма нищо общо с Прокопиев и съвпадението с името на холдинга му Алфа Финанс е случайно. Който пък няма нищо общо с Бойкики. Само че, в последните 6 м. не се правеха изследвания. Странно нали ? И изведнъж единствено онова изследване, показващо подкрепа виждя белия свят.
7
10
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
забравихте да добавите, че проучването е спонсорирано от америка за България
6
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това от онези псевдо телефонни проучвания или анкети между симпатизанти ли е? Не знам дали смешни или жалки са тези, които са го казали
5
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! Иначе Сербезова щеше да върне мерките против ковид за да няма протести
4
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости
3
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха, муахаааа
2
12
 
57
 
! Отговори
Лоялен преди 1 година
Какъв ръст тия изобщо трябва да ги зтрият
1
9
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво бележили? Бая добри суми трябва да прибират, за да се пишат подобни глупости