Простото връщане на мандата е капитулация на ПП

Според Панчугов е изненадващ начинът, по който е станало
Обновена: 8 юли 2022 18:57 | 8 юли 2022 18:45, Александър Попов
42
Простото връщане на мандата е капитулация на ПП
Снимка: БГНЕС

Не е изненада, че Асен Василев върна мандата, а начинът, по който го върна, заяви в интервю за БГНЕС политологът Христо Панчугов.

Според него някаква сметка без реално гласуване не може да оправдае връщането на мандата в тази ситуация.

„Беше създадена политическа програма, която да се осъществява през следващите шест месеца. Цяла седмица се водеха преговори, ПП отговориха на ултиматума на БСП, трябваше този политически дневен ред с новите лица да бъде подложен на гласуване в парламента.

Още по темата
Тогава щеше да се види в крайна сметка дали има необходимата подкрепа и откъде идва тя“, заяви Панчугов и добави, че „простото връщане на мандата е капитулация пред възможността да се намери политическо решение“.

Политологът е песимист, че в рамките на този парламент може да се състави кабинет.

„Все пак говорим за едни и същи хора. Не знам какво може да се промени, за да се реализира мандат в рамките на това 47 Народно събрание“, каза той.

„Вероятно отиваме на избори, големият въпрос е дали ще се намери причина да се протака излишно разпускането на парламента или напротив ще видим експедитивно търсене на нова легитимност за един нов парламент“, добави Христо Панчугов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: Христо Панчугов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
господин Гешев даги поеме към софийския затвор
30
4
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 година
всеки с гънка ще види,че манипулирате хората...Политолога е песимист,че в рамките на този парламент може...цитирам го,и заглавие като руски плакат...простото връщане ...не е толкова просто...***,простото можеше да продължи да дава на тиквата и пеевски да крадат Народа ни..на брокера на слаМчу...и щяха са едни хвалебствия и подкрепи...ще гласуват децата и внуците на ограбените от бочко и доган...ще има видов ден!!!аргументите за преврата бяха...македонияяя и НЯМА ПАРИ...в парите е
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Простото какво? ХАхахаха
28
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е създала България, на който не му харесва границата е отворена.
27
2
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
тоя плешо май не е чувал за "Жиу-жицу",демек,"Огъни се,за да победиш"..Па не му и дреме за прастария девиз "Парен каша дуууха"...Опариха се "ПП" с ИЗМИСЛЕНИТЕ "партньори",трябва да са ептян ***,за да пробват втори път..."Пилците се броят на есен"..
26
11
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
КИРЧО Е ПРИМЕРА БЪЛГАРСКИ НА ПОДОЛОГА !!! ЗА ШЕСТ МЕСЕЦА ОТ НАДЕЖДА НА НАРОДА СЕ ПРЕВЪРНА В ПОЗОРА НА БЪЛГАРИЯ !!!
25
6
 
11
 
! Отговори
Русия плаща преди 1 година
Русия отдавна плаща на българските предатели-комунистите от БСП/АБВ/Възраждане/Атака и президента Грипен Радеф за да защитават руските интереси в България.
24
3
 
0
 
! Отговори
Кой продаде преди 1 година
А какво каза?
23
15
 
7
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Докато Радев не се пусне в мача с негова партия сме обречени на ейтакива посредници на сащ. Трябва ни силна фигура като Радев. Българският Орбан
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ГЕРБ-ДПС 23 =====Всички ли във вашата партия сте полуграмотни, като вожда ви? В множествено число се пише "превратаджии", а не превратаджий.
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пусна ни от гро3ни разбирачи, скрийте се откъдето сте изпълзяли ,сянка е надвиснала над духа ни, лъчат надежда ще пробие чрез Сармат усещам , Иде , Иде.
20
8
 
16
 
! Отговори
Глупав Путчук преди 1 година
Никога повече герб-дпс
19
14
 
14
 
! Отговори
ГЕРБ-ДПС преди 1 година
Превратаджийте се провалиха!! Генерал Боеисов го предрече още миналата година.
18
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НО НЕ СЕ НАЛАГА ДА ГИ СВАЛЯТ С РИТНИЦИ КАКТО СЕ НАЛОЖИ ДА СВАЛЯТ БОРИСОВ НАЛИ?
17
0
 
20
 
! Отговори
Факт преди 1 година
4 милиони българи не гласуваха. Нови избори едва ли, ще ги мотивират да дадат гласа си за индивиди с IQ като на амеба, с беден разговорен речник и п р о с т а ш ки изказ. Политиците не се интересуват от просперитета на държавата и хората, а от личните си амбиции.
16
7
 
19
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
ПП систематично звъни по телефоните на дупетатите на ИТН, както самият Киру каза по телевизията: До последно звъняхме на дупетатите на ИТН с молба да проявят чувство за независимост!;))) Можете ли, да си представите? Ами, ако някой по-силен политичекси от Киру, започне да звъни на неговите дупетати с молба да станат независими? Хм?;))) Каква пор.но.графия е българската политика! И вие ги избирате! Същите като вас са, същите!;)))
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждам и на следващите избори кой ще направи правителство. Врачките май ще познаят, че 20 правителства ще се сменят и всеки само ще краде.
14
7
 
13
 
! Отговори
Сосидж преди 1 година
Не сме глупави. Знаем, че няма коалиция, която може да състави кабинет. Още ИТН, когато влязоха в парламента се знаеше, че ще оакат всичко, независимо дали са с ПП или ГЕРБ. Следващите от този тип ще са Израждането.
13
4
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
До 12. И какво постигнаха твоите любимци за шест месеца? Айде свали си променливите очила и стига с тези клишета "мафията", "задкулисието". Излез на улицата и питай хората да видим колко от тях ще ти кажат, че са доволни от това управление.
12
3
 
7
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
До Не, Панчуг, не!Относно Кремъл,Абе не знам кой управляваше в коалиция с БКП Русофили къде искат сваляне на санкциите за русия и не изпращане на оръжия за Украинската армия:):):)Стига с тази опорка:):):)