ГЕРБ към Радев: Поемаме отговорност да търсим решение за проблемите

Трябва да се търсят устойчиви решения за България, посочи Атанасова
Обновена: 15 юли 2022 10:49 | 15 юли 2022 10:35, Красимир Ангелов
52

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Третият мандат е последната надежда за съставяне на правителство. Вашата политическа сила вече заяви, че не вижда потенциал за съставяне на правителство в този парламент. В същото време обаче, хората очакват решаване на техните проблеми. Вие с вашия голям парламентарен и управленски опит напълно осъзнавате какво означава точно в тези критични моменти да се ходи на избори, да няма парламент, и да има преходни периоди, в които администрацията няма да може да работи ефективно".

Това заяви президентът Румен Радев, който прие за консултации представители на втората политическа сила в 47-ото Народно събрание – ГЕРБ-СДС.

Още по темата
"Нашата ПГ ясно изрази своето становище, че не вижда формула, зад която да има стабилно мнозинство и правителство. Но факта, че сме тук, и осъзнавайки, че държавата се намира в серия от кризи, поемаме отговорност да търсим решения как държавата ни да се справи с тези кризи. Тук са хора с много сериозен опит и голяма експертиза и при решаване на кризи в предходните години, и могат да дадат решение, стига да има кой да се вслуша в тях", заяви от своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. На срещата, освен нея, присъстват и Томислав Дончев, Деница Сачева, Костадин Ангелов и Кирил Ананиев.

Атанасова посочи, че в последните месеци ПГ на ГЕРБ е предлагала такива решения и за щастие в повечето от тях Народното събрание се е вслушало.

"Едно такова решение бе свързано с компенсациите за общините, храмовете, болниците, относно цената на електроенергията. В началото на годината ГЕРБ предложи мораториума за цената на тока за битовите потребители, и това решение беше подкрепено. Преди дни предложихме решение, което да определи цена на горивата с таван от 2.70 лв., като осъзнаваме, че инфлацията се дължи на поскъпналите енергоносители, но и се дължи на решения на управляващото мнозинство.

Затова сме категорични, че трябва да се търсят устойчиви решения за България. Готови сме да участваме в консултациите за търсене на изход от кризите. Това не означава, че нашето становище, че не може да има стабилно мнозинство в това НС, се е променило", допълни Атанасова.

Какво още казаха от ГЕРБ вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
10
 
3
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
ГЕГБ ще видят власт и още как,но управлението на държавата ще бъде на друго ниво,по -осъзнато и по-отговорно от всички партии.
21
2
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
тоя шушляk с юмручето дето скапа работата ся се загрижил. Ся нека още по голяма криза да стане, та избирателите му да го усетят още по хубаво колко е лошо когато няма устойчивост. Айде пали да гониш самолети дето пръскат за комари......
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
. . . Десислава Атанасова, Томислав Дончев, Деница Сачева, Костадин Ангелов и Кирил Ананиев. . . . Все жреци на правовата държавност, честни хора, жертвали собствените си интереси в името на благоденствие на мнозинството! И тук се събудих! Одеалото беше на пода. Така се сънува, когато се спи без идеало! И гербавите стават човечни! Весел ден!
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След снимката на боеко със семерджиев ми стана ясно, че ако гласувам за тях още много български деца ще умрат.
18
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви проблеми, какво решаване, какви герп? На герп им е ясно че са мъртва партия, на тях сега задачата им е само да рушат, свалиха правителството, но предложения и решения нямат. Миналата година им беше скъпо на избори, сега пък искали, бетер 14 годишни пикли са, не знаят боли ли сърби ли. Ясна е гербавата схема, развъдник на крадци и убийци.
17
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ никога вече няма да видят власт, имаха възможност преди 6-7 години, техният гуру - Бат Бойко, той иска да се докара големият русофоб, за да се хареса на западните върхушки - САЩ. Свърши, Бат Бойко. Минаха твоите властови времена. Каквото беше беше. Да обикаляш като боса балерина из села и градове, да кандардисваш и лъжеш хората, е изцяло грешна политическа маневра , но поне ще видиш малко така свят.
16
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гнycни и нaгли Герберасти. Алчни за крадене, крадене и пак крадене. Гербер да поеме отговорност!?!?!? Такова чудо в природата няма!
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Валентин Вацев беше прав като каза, че всички партии са готови на абсолютно всякакви отстъпки и примирения, за да запазят властовите си позиции в НС, да поддържат имуществените си и материални интереси. Прав беше Вацев като каза, че всички партиии са изчерпани докрай, всички са изцяло деморализирани, с мафиотски амбиции, мислещи само за собственото си имуществено и материално състояние. Трябват нови партии, с нови, непознати хора.
14
4
 
8
 
! Отговори
Румен Узунов преди 1 година
Докъде стигнах!;))) От вдигнатият юмрук в защита на Пламен от Гешев и ГЕРБ до пълното падение да се мола на ГЕРБ да направат правителство, че от моят бостан се гнили кауне са пръкват;)))
13
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама защо са толкова меки и безхарактерни тия ГЕРБ. Те ги псуват, ония им се мазнят. Защо не настъпахте и не казахте, че до момента резултатите са потресаващи и следва другите партии да се обърнат към вас.
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Де такова адекватно поведение и у управляващите партии...
11
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ - победа
10
2
 
2
 
! Отговори
Предложение преди 1 година
към Деси: Деси, мила, ако чечет този форум, моля те от сърце, омъжи се за мен. Харесвам те много - силна, уверена и надъхана жена си. Ще ти бъда верен съпруг. Говорят, че си била от лесните, но дори да е вярно, за мен това няма значение. С радост ще ти бъда мъж-чехъл. I love you, my dear precious.
9
16
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ преди 1 година
САМО Г Е Р Б !
8
8
 
7
 
! Отговори
PG преди 1 година
Пак някакви мъгливи приказки от които нищо не става ясно,пак се измъквате мошеници и мишки,нищо не правите и трябва да ви изритаме от тук
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...от геПи,:ние ще научим и другите как се правят схеми и се к...радат държавни пари... имаме ноу хау- магистрали, саниране, метро и много други иновации..
6
4
 
4
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Нещо ми се чини, че се подготвя нова юроатлантическа уйдурма от довчерашни врагове... ===))) да ни яхне... Тоя път не сте познали... Барабар с рундя, ще ви наритаме коФите...
5
6
 
8
 
! Отговори
Ъ преди 1 година
Боже тия и отговорност?
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имате креативен опит в управлението и усвояването на чужди пари за лични цели
3
4
 
15
 
! Отговори
ццц преди 1 година
не дай си боже да поемате вие отговорност пак .