ДБ не били изненадани, че БСП получили мандата

Ние оставаме в режим на диалог с формациите, казва Антоанета Цонева
17 юли 2022 21:06, Нели Христова
97
ДБ не били изненадани, че БСП получили мандата
Снимка: БГНЕС

„От утре отговорността за съставяне на кабинет е на БСП”. Това каза в предаването "На фокус" с Лора Крумова Антоанета Цонева от „Демократична България“. По думите ѝ сега БСП ще трябва да препотвърдят своите заявки, че ще бъде излъчен премиер от най-голямата политическата партия и че ще ползват програмата, съставена от трите формации за първия проучвателен мандат.

Още по темата

Цонева каза, че не е била изненадана от съобщението за връчване на мандата на БСП. „Вариантите бяха или ние, или БСП. От този момент нататък нашата позиция е, че ние оставаме  в режим на диалог с формациите, с които бяхме в коалиция до момента”, посочи тя.

По думите ѝ третият мандат е кризисен и не е уместно "да се задълбава в разделителните линии". "Стилът на тези преговори, изходните точки, условията, предусловията - оттук нататък всичко е в ръцете на мандатоносителя БСП как ще упеят да разгърнат тази колода от различни възможности, така че да постигнат съгласие". Цонева припомни, че моментът е кризисен: "И ако ние казваме от ДБ, че е много важно да има управление, то е,защото то трябва да отговори на кризата".

„Премиерът, условията, програмата и времевата рамка оттук нататък трябва да бъдат поставени на масата от мандатоносителя”, допълни депутатът и подчерта, че според ДБ е уместно да се търси управление до началото на 2024-та. „За нас като политическа сила е важна да се случи дълбоката евроинтеграция на България – приемане на еврото и влизане в Шенген”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
1
 
! Отговори
Красен преди 1 година
Кой нормален политик ще даде мандат на политическата партийка на олигархът Иво Прокопиев - "Демократична България", при положение, че те едвам стигат до 4-5% на изборите!
60
1
 
0
 
! Отговори
Гецата преди 1 година
Искаше му се на Иванов да вземе мандата, много му се искаше. Ама кво щеше да прави с него е друга тема. Нищо, едно голямо нищо.
59
1
 
0
 
! Отговори
Венци преди 1 година
Луди щяха да са да си мислят, че при тях ще дойде
58
1
 
6
 
! Отговори
Петър преди 1 година
ДБ не знам защо се заблуждаваха, че може са им се даде мандата, това ще се да е напълно несериозно.
57
1
 
4
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
БКП/ДБ/ СА СТАДО *** МЕКИ КИТКИ ТЕ ТОЛКОВА ПЪТИ СА ИЗНЕНАДВАНИ В ГРЪБ, ЧЕ ТОВА СЕ Е ПРЕВЪРНАЛО В ТЯХНА ПРИРОДА, НЯМА КАКВОДА СЕ ЧУДИМ.
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Драгалевска България да си ходи на село.
55
1
 
9
 
! Отговори
КАКВО ОЧАКВАМ ОТ БСП преди 1 година
ГЛАД, СТУД, 2 ЧАСА ИМА ТОК, ДВА НЯМА, ДВА ЧАСА ИМА ВОДА ДВА НЯМА, ПРАЗНИ МАГАЗИНИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ В ХИЛЯДИ И НИЩО НЕ МОЖЕШ ДА СИ КУПИШ- СТЯГАМ СИ ХИМАЛАЙКАТА И ОТИВАМ ДА СИ ПИЯ БИРАТА НА ОРЛОВ МОСТ, ШИ ПУКАНЯ ДАМАДЖАН ДА МЕ ПАЗИ, ХАДИ КОЙ ЗНАЙ КАК ША НЪ УПРАЯТ ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ ДА ИДВА- ЗАЩО ПОД ЮМРУКА МОЖЕ СЕГА ДА НЕ МОЖЕ ДА БЛОКИРАМЕ МОСТОВЕ...И ЧАКАМЕ ПЕНЦИИКИ ЗА АКТИВНИТЕ БОРЦИ ДО ТРЕТО КОЛЯНО
54
1
 
6
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До браво Къде го сънува този народ, избрал Нинова?!..Нинова я избират специализираните т.ро.ло.ве за тази работа - те по никакъв начин не са народа у нас...У нас народът е матриял, жалък и беден, ***, мотаещи се в краката на великите БСПета и би било пълна трагедия за Нинова ако такива не.щас.тници, манипулирани от БСП както то си поиска, решат да мислят със собствените си глави,а камо ли пък и да я избират нея, всемогъщата кр.аварска избранница..Народът не краде,значи,него го крадат
53
0
 
6
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Странно е защо ДБ смята, че БСП ще постигне влизане в Еврозоната?! Това е абсурдно, освен ако ЕС си затворят очите за данните, които ще им предостави БСП - може да сте сигурни, че няма да има много нефалшифицирани там защото целта на БСП е кражбата! БСП не се чувства достатъчно монополна в държавата, нужни са й още "голями удари" за да станат единствените на върха богаташи, а от там и безусловните управленци..БСП са нег.од.ници в мозъка на костите си и има много да си патим ако допуснем това!
52
6
 
1
 
! Отговори
браво преди 1 година
Нинова, сега е момента да си припомниш защс те избра народа . Да не забравиш и червените линии . Успех и жива и здрава .
51
1
 
0
 
! Отговори
до 24 апел преди 1 година
Де да беше . А ти си безкрайно неграмотен.
50
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извънредна новина от последните минути: "Лена Бориславова е дъщеря на Цветелина Бориславова". Което означава, ще Тиквата й е извънбрачен баща
49
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги оставим, да се доунищожат. Така, че вече няма да имат на кого да дадат повече власт.
48
9
 
17
 
! Отговори
Ирена преди 1 година
Ненавиждам безпринципни схемаджий озверели за кокала.Гласувам за ГЕРП
47
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шоуто на пропадащите продължава. Трето действие. Когато последните станаха първи." Септември стана май", за БСП. ГЕРБ ще влязат, когато светнат лампите и видим, че царят е гол.
46
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Антоанета Цонева може само да носи чехлите на Киро просто и на Кокорчо. Кой ги пита ДБ за нещо, те са "лекатажена" в българския парламент, деца на комунисти.
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не се задълбава в разделителните линии = чай шукарие. Закривайте я тая държава.
44
1
 
11
 
! Отговори
НЕ СЪМ ИЗНЕНАДАН.. преди 1 година
ДБ = БСП = ПП.......... ЗАЕДНО..... ЗАЕДНО..... ЗАЕДНО...............
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми на когото и да го даде, пак при комунисти отива.
42
0
 
17
 
! Отговори
плашилото преди 1 година
Тая като седне на пейка в парка и всички врабчета бягат .