ДБ не били изненадани, че БСП получили мандата

Ние оставаме в режим на диалог с формациите, казва Антоанета Цонева
17 юли 2022 21:06, Нели Христова
97
ДБ не били изненадани, че БСП получили мандата
Снимка: БГНЕС

„От утре отговорността за съставяне на кабинет е на БСП”. Това каза в предаването "На фокус" с Лора Крумова Антоанета Цонева от „Демократична България“. По думите ѝ сега БСП ще трябва да препотвърдят своите заявки, че ще бъде излъчен премиер от най-голямата политическата партия и че ще ползват програмата, съставена от трите формации за първия проучвателен мандат.

Още по темата

Цонева каза, че не е била изненадана от съобщението за връчване на мандата на БСП. „Вариантите бяха или ние, или БСП. От този момент нататък нашата позиция е, че ние оставаме  в режим на диалог с формациите, с които бяхме в коалиция до момента”, посочи тя.

По думите ѝ третият мандат е кризисен и не е уместно "да се задълбава в разделителните линии". "Стилът на тези преговори, изходните точки, условията, предусловията - оттук нататък всичко е в ръцете на мандатоносителя БСП как ще упеят да разгърнат тази колода от различни възможности, така че да постигнат съгласие". Цонева припомни, че моментът е кризисен: "И ако ние казваме от ДБ, че е много важно да има управление, то е,защото то трябва да отговори на кризата".

„Премиерът, условията, програмата и времевата рамка оттук нататък трябва да бъдат поставени на масата от мандатоносителя”, допълни депутатът и подчерта, че според ДБ е уместно да се търси управление до началото на 2024-та. „За нас като политическа сила е важна да се случи дълбоката евроинтеграция на България – приемане на еврото и влизане в Шенген”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен===Току що Ви отговорих,но го изтриха хомо-коректните! Не,не е мъж! Това е неземната жълтопаветна гй красавица!!! И моля,не обиждайте мъжете!!!
40
0
 
8
 
! Отговори
Дедо Изгорио преди 1 година
Когато БКП вземе властта - все е зле. Знам, че не са платили на сайта за това, но е така.
39
4
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Антоането, бива ли така да се обезличава градската десница че да ляга под бесепарите. Срам и позор! Значи с Бокича не искате, макар че сте от едно европейско семейство, а с комунистите може? Ми-зер-ни-ци!
38
0
 
12
 
! Отговори
Без изненада преди 1 година
И на есен с песен на избори ,отново.
37
0
 
14
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Сьставят ли нов кабинет тия партии които ни досьсипаха след - герб сьм твьрдо решен да емигрирам не се търпи вече тая мизерия в която ни вкараха заедно с кире канадски
36
0
 
13
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Нинова и тия ще се договорят набьрзо заедно с пропадането и няма такьв народ - след работната закуска в посолството на -сащ и митева взе да обеснява колко е лошо да няма кабинет и да се отиде на избори
35
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махайте се всички. Избори нови веднага. Стана ясно, че всички ви командват от Козяк и сега пак ви казват да продължите да правите правителство и да ни вкарате още по-дълбоко в кризата. ВЪН!!! Лошото е, че и след изборите не се знае как ще е, но това което сегашните творят са пълни абсурди.
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАЙ-ПОСЛЕ!СЕГА ПРЕЗИДЕНТ ОТ БСП!ПРАВИТЕЛСТВО НА БСП!СЪГЛАСУВАНО С РЕШЕТНИКОВ! ЗАЩО ЗАБРАВЯМЕ КАК НИНОВА С РЕШЕТНИКОВ ПОСТАВИХА РАДЕВ! С ПОМОЩА НА ДПС!С ГЛАСОВЕТЕ НА ДПС БЕШЕ ИЗБРАН ЧЕСТИТА ПРОМЯНА!ЗИМАТА ЩЕ БЪДЕ ГЛАДНА И СТУДЕНА И МНОГО ГОЛЯМА БЕЗРАБОТИЦА !МНОГО БОЙ ЩЕ ИМА!МИРНИЯТ ПРЕХОД ЩЕ СВЪРШИ!
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За вас е важно да останете във властта ,иначе...на борсата. И как така 4-тата партия ще прави правителсто?! Тази безмислица кой я сътвори?!
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новото и старото БКП ще се прегърнат
31
0
 
5
 
! Отговори
До огорчен преди 1 година
Личи си , че си избирател на- дб баценка
30
1
 
16
 
! Отговори
Кънчо преди 1 година
Тия първо разправяха, че с бсп коалиция нямало да правят..кълняха се по студията и хооооп коалиция с бсп. Ама видиш ли те били казали, че не че нямало да правят коалиция с бсп ами нямало да ги подкрепят ако мандата бил техен..е предстои да разберем, но аз вече знам че ще го подкрепят..честита промяна и бсп на власт. Чудя им се на избирателите на тия палячовци..
29
1
 
9
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Ако пропадането сьстави кабинет как ще ви боцкат и затварят усещате ли - започна се с кунчев, радка, гломб от сега подготовкатаГладьт ще е бонус
28
3
 
11
 
! Отговори
безпартиен преди 1 година
само ВЪЗРАЖДАНЕ ще ви оправи вас всичките!
27
0
 
10
 
! Отговори
БЕДНЯКА! преди 1 година
Платените мошенници - мъчителна смът за тях! И за тези, които им плащат!
26
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
тука на снимката пак е що годе - сутринта по тв беше горгоната медуза...да не ти се присъни!
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще гласувам за тия кога цьфнат нальмите - пп, дб, герб, бсп от мен никога повече глас
24
0
 
4
 
! Отговори
АСАН преди 1 година
Да Бъде Господнето Слово Мъдрост! И да се затрие всичко що е за пари ! Амин! И който пише за пари - да му се затрие фамилията! И джинса АМИН! Да бъде!
23
0
 
10
 
! Отговори
паф преди 1 година
със всеки изминал ден примката се затяга! оставете ги да се залъгват - наесен озверелия народ ще ги изгони със сопи и камъни!
22
3
 
16
 
! Отговори
апел преди 1 година
затваряйте мандрите и крийте агнетата , комунизма отново е на власт !