БСП и ПП не обсъдиха нов премиер, какво се разбраха?

ПП ще предложат кандидат, след като се осигури мнозинство
Обновена: 19 юли 2022 11:15 | 19 юли 2022 11:04, Нели Христова
147
БСП и ПП не обсъдиха нов премиер, какво се разбраха?
Снимка: БГНЕС

Приключи срещата между БСП и "Продлъжаваме промяната".

"Първата среща с ПП мина добре. Утвърдихме програмат, която съставихме преди две седмици заедно. Не сме коментирали структура и персонален състав на Министерски съвет докато не минат разговорите ни с "Има такъв народ" и "Демократична Бълтария". След това ще имаме втори кръг от разговори по структура и персонален състав, след като се уверим, че имаме мнозинство по управленската и законодателната програма", каза след консултациите Корнелия Нинова пред журналисти.

Още по темата

"Колегите от ПП поставиха едно искане - мандатът да бъде държан колкото е необходимо, за да бъде прието антикорупционното законодателство, законът за КПКОМПИ и да бъде избран Бойко Рашков за председател", допълни лидерът на БСП.

"Разбира се, ние ще изслушаме всички искания, всички условия, на всички партньори. След това ще търсим съгласието по останалите въпроси. За нас най-важно е да приемат и препотвърдят управленската програма", каза Нинова.

Днес за консултации ще бъдат потърсени "Има такъв народ", вероятно срещата ще е утре. "Демократична България" са пожелали да бъдат последни.

Асен Василев заяви пред журналисти, че все още не са обсъждани варианти за лидер.

Запитан дали възстановяването на връзките с Русия и договорът за природен газ с "Газпром" не са червени линии за ПП Василев отговори: "Ние и в момента имаме договор с "Газпром", който "Газпром" не изъплнява. Ако "Газпром" започне да изпълнява договора, това, разбира се, трябва да бъде обсъдено от състав на Министерски съвет."

"Отношенията с Руската федерация към ден днешен не са прекъсвани - има българско посолство в Русия и руско посолство у нас", допълни той.

Нинова бе категорична, че въпросът за Русия и руските доставки на природен газ е приключен, тъй като е записан в управленската програма.

"ПП поеха ангажимента да помислят по този въпрос и да дадат името на вторите разговори, едва след като се уверят, че сме осигурили мнозинство за програмата", каза Нинова относно името на следващия министър-председател.

От "Продължаваме промяната" също така са пожелали програмата да бъде оставена отворена за предложения от "Има такъв народ".

"Спокойно, всичко ще е наред", увери лидера на БСП.

"Търсим мнозинство. Всичко ще бъде нормално и аргументирано. Искаме работещ парламент и да посрещнем тежката зима, която ни чака. Ако се получи, получи. Ако не – отиваме на избори", заключи Корнелия Нинова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков е пенсионер с много добра пенсия,има Бог знае колко имато и сигурно получава парички от наеми, и отгове на това на 70 години се натиска за шеф на КП КОМПИ. Е нема управия в тази България. Всичко е интереси и само интереси. Само избори на есен може да решат некои проблеми. БСП и ПП и вече и ДБ са скачени съдове. Пазат власта, кокала и тлъстите си заплати.
116
0
 
2
 
! Отговори
Неразбрал преди 1 година
Ама чакайте сега, нещо пак се обърках. Нали уж плащането в рубли нарушаваше евро-атлантическите ценности и всички европейски държави единно щяха да се откажат от доставките на руски газ? Поне така ни казаха като ние се отказахме. Пък сега изведнъж се оказва, че те си плащали в евро и техният газопровод работи, защото руснаците вътрешно си ги превръщали в рубли. Пък нашият не работи? Не може ли и ние да си плащаме в евро по същата схема? Защо техният газопровод работи, пък нашият - не?
115
0
 
1
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
Ясно. Ще се мотат с мандата за да приемат "важни и стратегически решения и закони". Дали БСП и Корнелия са преценили ситуацията, да не се окажат в ролята на измаменото камилче?
114
3
 
2
 
! Отговори
Хамелеон преди 1 година
Може и да ви е писнало от завършили в Харвард, но точно завършилите в Симеоново изпратиха полиция, жандармерия и пожарникари да охраняват МС и НС от собствения им български народ. Тогава като че ли министър председател беше един от завършилите там от Герб. Преди това е бил от БКП, а сега партията му е в коалиция с антикомунистите от СДС. Така са си нещата в българския политически живот.
113
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Петков счита, че нов съставна КЗК може да намали цените на горивата, а от там и на общото поскъпване." ........................Конгениална мисъл.................Помощ, спасяват ни отново....................
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ФО и СБ А на нас ни писна да идват разни екземпляри от чужбина и да ни ограбват, убиват, разболяват, командват какво да правим в държавата си и какво не! Убиха ни и животните и животновъдството прасета, кози, овце, сега и лаборатории като украинските са направили и тук в България и познайте дали пак няма да разнасят разни болести и зарази! Как ще защитите населението,България, Европа от това?
111
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ФО и СБ А на нас ни писна да идват от чужбина и екземпляри и да ни ограбват, убиват, яват, командват какво да правим в държавата си и какво не!
110
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да изберете партия, която считате , че ще управляват най-отговорно към населението и България, не мисля, че ПП са хората, които ще управляват най-добре и с неопитните си кадри, а и освен това никой не ги иска и не ги е избирал, абсолютно никой, вижте коментариите за тях откакто са взели властта! трябва да е някоя опитна партия, като ДПС, БСП, дори ГЕРБ! Политиците са под натиск и заплахи и вършат това, което им заповядат, особено партии като тези на Киро, ДБ и други в техния спектър не са
109
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно условиета за Бойко Рашков няма мине. Няма толкова желаещи за ДС ченгесарки терор, лъжи и дерибейства.
108
6
 
4
 
! Отговори
ФО и СБ преди 1 година
Такива са новостите в българския политически живот. Не разбирам за какво са преговаряли, след като България си има министър председател, макар и в оставка. Харвардската школа във финансите е доста по-добра от полицейската школа в село Симеоново.
107
1
 
6
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Когато данайците ти правят подарък (хвалят те), озърни се да видиш да не е Троянски кон!
106
3
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
"Живеем както можем. Както не можем - не живеем." Защо не можем да живеем както искаме? Ми защото в парламента се притискаме!
105
3
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Ех тази кат беше чавдарче - ученичка - бъдеща комунистическа птичка, кат те притиснеше в нощта те иззсмучваше цялостно през нощта и на сутринта за една година ще забравиш за това какво представлява в бъдеще любовта...
104
2
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Кой е позволил на Учителката Йофка да кълве децата по Училищата?
103
3
 
3
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 1 година
Знаем какъв е модела на ГЕРБ -затова в момента имат над 30 %,а вашия модел на управление какъв е ?
102
3
 
8
 
! Отговори
Разбраха се преди 1 година
В 6 на летището посока Канада !
101
3
 
6
 
! Отговори
Тия преди 1 година
Май вече искат да бъдат изгонени срит ници !
100
2
 
17
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Честита Промяна! Промяната идва начело с комунделите Нинова и Рашков! Ай хаирлия да е!
99
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Негодници! Гешев да си ходи, а Бойко Рашков да вилнее! Ще се намери ли, нормален човек да гласува пак за тези ол-го-френи харвардски, купени от олигархията!
98
2
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
До 98 g.venov " Щом слънцето през лятото стъклата позлати, на смелите във ятото ела и ти..." Сбогом лято...идва есен с нова песен!