Кирил Петков: Страхувам се, че не сме довършили промяната

Премиерът се възмути от връщането на частната лаборатория на "Капитан Андреево"
Обновена: 20 юли 2022 15:43 | 20 юли 2022 15:43, Нели Христова
216
Кирил Петков: Страхувам се, че не сме довършили промяната
Снимка: БГНЕС

Премиерът в оставка Кирил Петков коментира решението на ВАС да върне частната фирма "Евролаб 2011" на ГКПП "Капитан Андреево".

"Това е един от най-добрите примери защо ние трябва да продължим да се борим да имаме съдебна реформа. Докато този тип решения съществуват, аз се страхувам, че не сме довърши промяната. Но за да се случи това, трябва да имаме едно наистина свободно мнозинство.

"Това че частната лаборатория на "Капитан Андреево" ще бъде потенциално върната от втората инстанция, означава, че има риск държавата да се лиши от едни 50 млн. лева приход на година. Какво означава това? Означава 6 детски болници, 15 областни болници, закупуването на 52 скенера за ЯМР или 6 хил. кувиози. Просто сега, вместо тези неща държавата да може да ги купи, ако остане това решение от ВАС, те ще отидат в печалбата на една частна фирма на границата. Но ние ще продължаваме да се борим.

Петков обяви и че е подал искане към ДАНС да се установи, дали Ковачки е собственик на ТЕЦ "Брикел".

Премиерът съобщи и какво друго е приел на заседанието МС:

"Предложението, което отправяме към министър Караджов е за общински проекти на стойност 426 млн., които да покриват 194 общини и да покриват населението от 5 млн и 900 жители. Това показав - когато се дават средства на общините и те се дават на база обективни принципи, не на субективни такива, как тези пари отиват при 73% от всички общини в България и засягат 86% от населението на България."

Петков обясни, че критериите са, че не може да има повече от 3 проекта на община, а финансирането като сума е функция на броя на жителите. "Няма други критерии. За разлика от Борисов, който раздаваше парите както си иска, тук има обективни критерии и затова постигнахме този резултат."

"Взехме решението за АМ "Хемус", за спешната медицинска помощ по въздуха - българските граждани ще бъдат спасяваме в рамките назлатния час след инциденти", допълни Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като чуя за промяната и вече ми идва да го фрасна в тъпaта му усмивка, стига да бяхме в една и съща стая.
114
0
 
15
 
! Отговори
Ристо преди 1 година
До ЛЕНА-МИН.ПРЕДСЕДАТЕЛДа, сега парапетлена ще я предложат за премиер, а за началник на кабинета и кирчооо!!! Както навремето путин и медведев се въртяха на постовете президент и премиер!!!
113
0
 
28
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ИНДИВИДИ КАТО ЛЪЖЛИВОТО КАНАДЧЕ КИРО! АМИН!
112
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Довършили????? Ама вие започнахте ли??????????
111
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
същите глупoсти ги разправяше и асенчо, за някакви милярди и даваше примери колко магистрали били това, колко мостове..... Гледам вече за година и половина нищо, зарязани пътища в ремонт, примерно за Самоков. Мостове няма, магистрали също, даже влак до Етрополе няма още.......само по-пpoсто парче от кирчо може да вярва на тая шайка от ПП. Предпочитам на Баце фирмите да крадат, но и да има построено нещо, защото сега хем няма пари хем нищо не е направено....
110
1
 
16
 
! Отговори
ЛЕНА-МИН.ПРЕДСЕДАТЕЛ преди 1 година
КИРО - НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА НА ЛЕНА............. ВИЖ СИ АКЪЛА, БЕ БУ**НАК.....
109
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без тебе ще е по-добре в ПП! Намразиха тв хората, защото си ке леш! Назландисваше се на властта и това яко си личеше! Вместо скромен, ерудиран мъж, ти се оказа арогантен поплюв Ко, нахален и нахакан даже, тарикат! Ей затова загубихте опора под краката си!
108
0
 
21
 
! Отговори
Кирчо-Харварда преди 1 година
нали щеше да има газ за България, а днес Палавата Урси рече да орежем потреблението с поне 15%
107
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Семерджиев е бебе-ангелче пред това същество накозеното нацистче
106
2
 
18
 
! Отговори
Прибирай се в Канада преди 1 година
доста осмърде света вече
105
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хахаах стига бе !
104
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире,никаква промяна не може да има вече след приватизацията.Незнам за какво говориш ,но и ти работиш с мутри и мутреси.Милиони сме вътрешни или външни емигранти.Вирее самоназначил се "елитец" от типа на Бойко Василев.
103
0
 
17
 
! Отговори
Pen преди 1 година
Аааа стига толкова с тази промяна..... ,че няма да има какво да ям другата година.Пуснахте македония, спряхте евтиния газ , платихте почивката на украинците с нашите пари ..... Не е ли достатъчно ?
102
0
 
17
 
! Отговори
БОГ ЩЕ ТЕ ДО**ВЪРШИ преди 1 година
АКО НЕ БЯХТЕ ОТКРАДНАЛИ ПАРИТЕ НА НАРОДА, ЧРЕЗ ИЗКУСТВЕНО НАПОМПАНАТА ИНФЛАЦИЯ - ЩЕЩЕ ДА ИМА ХИЛЯДИ СПАСЕНИ ЧОВЕШКИ ЖИВОТА....
101
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
рано или късно ще си го получиш , и цялата ви клика , дали от наши, дали от чужди..
100
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хора разберете че най-лесния начин да управляваш една нация е кат разделиш народа и го настроиш един срещу друг - старата максима разделяй и владей в момента се изпълнява на 100% в България. Нямате избор ! НЯМАТЕ НИКАКЪВ ИЗБОР ! Избора ви е винаги един и същ, без значение за кого ще гласувате, трябва ни обединение, нови лидери, лидери от народа, старите кукли трябва да бъдат изпържени, иначе загиваме, ще сме следващата Украйна, Сирия, Либия и всяка друга унищожена от вътре държава
99
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И в какво се състоеше"Промяната"????Каузата Македония предадена,руският газ спрян,десет милиарда лева нови заеми изхарчени на вятъра,инфлация която е доста по голяма от средната за Европа?Та Кирчо това ли е тая пуста Промянааааа?
98
3
 
15
 
! Отговори
Интересно... преди 1 година
...как точно можеш да довършиш нещо, което не си започвал?
97
1
 
20
 
! Отговори
Ристо преди 1 година
Наистина е крайно време, всеки кандидат за високоотговорна държавна длъжност, да минава през сериозен психопреглед пред специално създадена държавна медицинска комисия!!! Така ще се избегнат случаи с депутати педофили, дементни, ***- и циклофреници, истерици и като този на снимката, и аз не знам как да го определя, нещо, може би съвкупно от всичко което съм изброил, с допълнение "патологичен лъжец" и другия ококорен измамник-***!!!
96
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даже съм убеден, че тука е пълно с гроп-трoляци. Защото дори и копейкаджиите са против Боко, а гледам яко минуси. И да сте първи, което ме съмнява, пак ще трябва да се съобразявате с ПП, така че слезте малко от облаците.