Кирил Петков: Страхувам се, че не сме довършили промяната

Премиерът се възмути от връщането на частната лаборатория на "Капитан Андреево"
Обновена: 20 юли 2022 15:43 | 20 юли 2022 15:43, Нели Христова
216
Кирил Петков: Страхувам се, че не сме довършили промяната
Снимка: БГНЕС

Премиерът в оставка Кирил Петков коментира решението на ВАС да върне частната фирма "Евролаб 2011" на ГКПП "Капитан Андреево".

"Това е един от най-добрите примери защо ние трябва да продължим да се борим да имаме съдебна реформа. Докато този тип решения съществуват, аз се страхувам, че не сме довърши промяната. Но за да се случи това, трябва да имаме едно наистина свободно мнозинство.

"Това че частната лаборатория на "Капитан Андреево" ще бъде потенциално върната от втората инстанция, означава, че има риск държавата да се лиши от едни 50 млн. лева приход на година. Какво означава това? Означава 6 детски болници, 15 областни болници, закупуването на 52 скенера за ЯМР или 6 хил. кувиози. Просто сега, вместо тези неща държавата да може да ги купи, ако остане това решение от ВАС, те ще отидат в печалбата на една частна фирма на границата. Но ние ще продължаваме да се борим.

Петков обяви и че е подал искане към ДАНС да се установи, дали Ковачки е собственик на ТЕЦ "Брикел".

Премиерът съобщи и какво друго е приел на заседанието МС:

"Предложението, което отправяме към министър Караджов е за общински проекти на стойност 426 млн., които да покриват 194 общини и да покриват населението от 5 млн и 900 жители. Това показав - когато се дават средства на общините и те се дават на база обективни принципи, не на субективни такива, как тези пари отиват при 73% от всички общини в България и засягат 86% от населението на България."

Петков обясни, че критериите са, че не може да има повече от 3 проекта на община, а финансирането като сума е функция на броя на жителите. "Няма други критерии. За разлика от Борисов, който раздаваше парите както си иска, тук има обективни критерии и затова постигнахме този резултат."

"Взехме решението за АМ "Хемус", за спешната медицинска помощ по въздуха - българските граждани ще бъдат спасяваме в рамките назлатния час след инциденти", допълни Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А всички българи се страхуват ,да не я довършите ,най-обикновени крадци !
14
0
 
36
 
! Отговори
аз преди 1 година
Кир, ти довърши държавата бе, за каква промяна ми гоовриш? Само празни приказки за корупция и за танкери. Колко повдигнати обвинения има от както те качихме на премиерският пост? Точно колкото танкера докараха газ от ФАЩ - 0
13
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че вие не я и почнахте бе лос канадски
12
1
 
28
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
няма време за промяна от ходене по квартири с чужди жени хаиде махаите сеи не се показваите повече отвращавате хората с вашето поведение
11
0
 
28
 
! Отговори
Бай Колю преди 1 година
А ние се страхуваме, че не сте довършили поскъпването и не сте ни вкарали във война с Раша!
10
0
 
22
 
! Отговори
Анти Тяло преди 1 година
Прав е ...има още от фискалния резерв...пък и трябва да завтори Ленчето
9
0
 
28
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
То май се страхува да не дойдат други и да видят какви си ги вършил.
8
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Харвардските мошеници излязоха много алчни, нагли, лъжливи и големи измамници. Дано никога повече не видят власт тези нещастници.
7
1
 
22
 
! Отговори
Веднага преди 1 година
Бегай в Канада , че ще изядеш б..
6
1
 
24
 
! Отговори
Що бе Кире преди 1 година
И други любовници ли остапа за назначаване на държавна служба?! Или ония пари от Европата не ви стигна времето да откраднати?!
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ДС-арско ромче, си свърши задачката на 100%
4
21
 
4
 
! Отговори
мхм преди 1 година
Мафията си има държава, съда е на подчинение на Каскета и това с Капитан Андреево го доказа на 100%. Абсолютни престъпници които ни тровят над 10 години с бокукчави стоки, които дори в Африка не ядат, а са по-скъпи от тези в Англия и САЩ... просто без коментар
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разгеле, късмет извадихме!
2
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бaaxxмaaму, добре че не са я довършили, че представяте ли си кво щеше да е!
1
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе лъжец, каква промяна, бе... Народа обедня в пъти само за няколко месеца ваше некадърно управление!!! Марш и дано повече не влезете в парламента, канадски мекерета!