Аталай: Реалността е, че няма газ

Вероятно ще има поскъпване
21 юли 2022 22:15, Росен Стойчев
71
Аталай: Реалността е, че няма газ

16-милиардният тръбопровод от Азербайджан, където има 1 млрд. за нас, няма откъде да се нагнети повече. Всяко количество, договорено извън големия шлем, който беше направен, ще бъде на по-висока цена. Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай в  ефира на Bulgaria ON AIR.

Той определи посещението на премиера в оставка Кирил Петков в Азербайджан като политически пиар.

"В енергетиката кризата е поголовна.

Още по темата
Сериозен е и натискът върху директорите на съответните предприятия, за да можем да приложим първи европейските решение", категоричен бе Аталай. Според него всяко решение, взето в енергетиката днес, дава отражение след 12 години и половина.

По думите на Аталай "не може да стоиш в открито море и да чакаш да има остатъци от кораби и да се молиш на Гърция и Турция терминалът да има време и капацитет за разтоварване на необходимия газ".

"Когато си нарушил всички изисквания и знаеш, че газът ти идва от Русия, едностранно да спираш газа от Русия и да се говориш, че руската страна е едностранно е спряла газа, е пълно безобразие", смята депутатът.

Депутатът беше категоричен, че сключването на договори за доставка на газ няма как да се случи с Асен Василев, Кирил Петков и Лена Бориславова. Аталай благодари на шефа на КЕВР Станислав Тодоров, че през цялото време се е "предпазвал да не подписва онези решения, които могат да бъдат атакувани и да бъдат в ущърб на обществото".

"Реалността е, че нямаме газ. Електроенергията, която произвеждаме в момента, се изнася. Решението за цените на електроенергията, предоставена на бизнеса, е дадено от ДПС и ГЕРБ", констатира той за Bulgaria ON AIR.

От думите му стана ясно, че правителството е трябвало да приеме условията на "Газпром", които приеха Германия, Франция и Италия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
и какво като няма газ вашите хора как гласуват в ес санкции до дупка затоване говорете а изкараите българия от нато и ес за да има газ и ток
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
газ има колкото искаш само че трябва да си я плащаме по съответния начин !
50
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е голям лобист на Газпром. Двамата с Овчаров са в невиждана схватка кой ще грабне руските пари.
49
6
 
7
 
! Отговори
П. П. Шариков преди 1 година
Реалността е, че ДПС са агенти на ДС, която е подразделение на КГБ. И каквото нареди полковник Путин, агентът Сава изпълнява. Сега, напр., трябва да плашат хората със студената зима, която ги чакала без руския газ. И макар че в България много малко хора зависят от газа, всякакви русофилски несретници се опитват да подклаждат тази психоза. Чудя се, другари, кое е по-омерзително -- да си добре платен агент или от руските ,,полезни ***"?
48
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Познавам човек,който си е сложил соларни батерии на къщата. Каза, че задоволява домакинството си и продава ток на Енергото.
47
3
 
8
 
! Отговори
rll преди 1 година
ще видим кой ще се махне и кой ще свърши като кадафи.
46
7
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
А Е ТОЛКОВА ЛЕСНО !!! ДА СЕ МАХНЕ НАЙ ПОСЛЕ КИРЧО С ОСТАВКАТА , ДА СИ ПЛАТИМ ДОСТАВКАТА И ГОТОВО !!! ДО НОРМАЛНОТО СЕ Е СТИГНАЛО СЛЕД 70 ГОДИНИ РАБОТА ПО СВЕТОВНИЯ МИР , ДО ПОЯВАТА НА БАЙДЪНЧО И УРСУСЪЛА ФОРДОЛАЙНО !!! А ГАЗ ИМА , КАКТО ПРЕДИ ТРИ МЕСЕЦА !!!
45
14
 
9
 
! Отговори
rll преди 1 година
А защо ни е газ? Това е психоза, раздухвана от русофилите. Оказа се че газ трябва на 15 завода и ТЕЦ София. Но тецовете могат да работят и на мазут. А защо му е на обикновения гражданин да се вълнува за проблемите на няколко завода?Лукойл лъжат че могат да работят само с руски нефт. Като не могат, да фалират. ако бензинът в съседни държави е по-евтин ще го внасяме от там.
44
1
 
11
 
! Отговори
1стотинка данък преди 1 година
Не влезе във държавата от ТИЯ АЙДУЦИ.
43
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Протypската незаконна "партия" на тоз голям капацитет , дето още не е научил български , 30 години вече работят против България ,сега като усетиха че папкането се изплъзва ,изведнъж станаха много загрижен какво става у нас ! Дай решения , умнико ,нали за това вече 30 годин папкаш народна пара , да плюе всеки може ...
42
5
 
12
 
! Отговори
Такива експерти преди 1 година
Са ТИЯ от ДПС,че измре всичко в България.
41
4
 
8
 
! Отговори
Алтавия имаше преди 1 година
Възможност да се приберат в майчината им родина,която проспаха от крадене.А сега ги чака съдбата на Чаушеску
40
7
 
9
 
! Отговори
rll преди 1 година
Kостов какво каза - етническата ви партия е проклятието на България
39
5
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Боже,какъв гений бил тоя....ц,ц.
38
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казва онзи, чийто лидер живее в частната собственост на Путинския Лукойл. Критикувахте ли Борисов, когато подари на Путин 3 милиарда наши на гражданите пари, за южен поток, от която нямаме абсолютно никаква файда, ама никаква? Нее, разбира се че не. Нали сте комбина. Сега само кусури намирате, и никакви предложения които да не са в полза на Путин.
37
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Увират им главите, но късно и когато не управляват. Русия няма лесно да забрави гонене на дипломати, блокиране на пари и всички други неща сътворени от харвардци.
36
4
 
9
 
! Отговори
На ТИЯ региоАНАЛНИ преди 1 година
Освен 1 фитил да ви тегля,не се сещам за друго по полезно да ставате.
35
4
 
9
 
! Отговори
Бизнес от резан??? преди 1 година
Е ТИЯ ПРОБИТИ КАМЪНИ?Ние Българите сме наясно за схемите до къде доведоха България?АЙ сиктир бе.
34
3
 
10
 
! Отговори
Бай Ставри преди 1 година
Кажи на Доган ефенди...че го чекам...кат студен резерв през август..да обсъдим с философа,д-ра ,хидроинжинера..основите, разположението и изложението на коридорите и килиите на Варненския окръжен и Софийския централен затвор..пазя и от суджука на ЧЕКМЕДЖАН..
33
3
 
8
 
! Отговори
Познавач преди 1 година
На тоя часовника му струва поне 10 големи