“Възраждане“: Вносът на житни култури от Украйна затруднява родните производители

Внесеното е на много по-ниска цена, заявяват от партията
23 юли 2022 11:48, Красимир Ангелов
184
“Възраждане“: Вносът на житни култури от Украйна затруднява родните производители
Снимка: БГНЕС

Внасянето на зърнени и маслодайни култури от Украйна поставят в затруднено положение българските производители, тъй като внесеното е на много ниска цена, само за да бъде изкупено, коментира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, цитиран в прессъобщение на партията.

"Възраждане" ще подкрепи Националната асоциация на зърнопроизводителите, ако същата реши да поиска от българското правителство да се затворят границите заради вноса от Украйна на зърнени и маслодайни култури, посочи той.

През последните три месеца в България са внесени над 300 хил. тона слънчоглед от Украйна. Никой не контролира този внос относно фитосанитарния контрол, което означава, че ние не знаем какво точно се внася и дали е подходящо за консумация от българските потребители, заяви Костадинов.

Според него отсъствието на фитосанитарен контрол поставя под съмнение качеството и би могло да постави в риск здравето на всеки българин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
4
 
11
 
! Отговори
Белата Златка преди 1 година
Този ми изяде хлбеца и субсидийката!
128
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този трябва незабавно да бъде депортиран в родината му в Русия.
127
7
 
15
 
! Отговори
Хбб преди 1 година
Как може хората да вярват на тоя ! Само физиономията като му видиш и ти става ясен!
126
3
 
10
 
! Отговори
Алф преди 1 година
Демагогията не винаги помага, особено когато е насочена към едно зряло и мъдро общество. Можеш да заблудиш една част от добронамерените и търсещи просперитет, но в никакъв случай целия народ. Този ръководител на формация "Възраждане" по всичко личи, че желае да възроди нов вид фашизъм от съвременен тип по подобие на северно корейския лидер Ким Чен Ун, но пропуска едно важно условие, че тук не е Азия и идеите са му твърде закъснели!
125
4
 
12
 
! Отговори
До 132 преди 1 година
Много не ти е ясно, за добив на газ? Но поне да знаеш, че без западни технологии никъде не се добива газ!
124
1
 
5
 
! Отговори
До133 преди 1 година
сръбски хърватин е, като свински заек!
123
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американската компания на Елон Мъск (имигрант от Южна Африка) Тесла е с много американско име -- славянската дума тесла, която я има и в българския език. Големият изобретател гений Никола Тесла -- сръбски хърватин.
122
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"и вноса на газ от Русия пречи на собствения ни добив!" -- собствен, но не чрез американски компании, които работят с неекологични и разрушаващи околната среда методи -- фракинг. Те си разрушават собствената страна с подобни методи, а какво остава за чужди територии -- ха-ха, хи-хи! Всичко американско е или лъжа или кражба.
121
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гъзоизяждане пак оакват с техните баналности!
120
3
 
10
 
! Отговори
А преди 1 година
Венециела и Северна Корея, не искат ли БРИКС?
119
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха -- вчера.бг, какво стана бушоните ли ви изгоряха?
118
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро към брикс ще се присъединят още две или три държави -- кандидатите са повече. Това са Иран, Саудитска Арабия, Аржентина, Египет и даже Турция, членка на нато. За каква изолация говорят американските агенти в брюксел или София -- вероятно за изолацията на сащ. Ха-ха, хи-хи!
117
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак се активизираха пишещите срещу Възраждане! Много пречи тази партия с това, че казват истината и са праволинейни в защитата на българския национален интерес. Да са си променили възгледите за нещо? А и не виждам някакво разминаване между думите и делата им.
116
4
 
12
 
! Отговори
То преди 1 година
и вноса на газ от Русия пречи на собствения ни добив!
115
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В сравнение с американските президенти и специално с бай-дън Путин е наистина светец.
114
6
 
1
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ! преди 1 година
До 125- ти ли ще ме гониш бе Желязков, да доиде време да го видя това на живо, брадвата ми е зад леглото и закачих 50 см мачете на пирон в саята, ела бе пилеее, ела ме изгони от планинско село или аз да дода теб да търся!?
113
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слугуване на сащ -- сигурна рецепта за война в европа. По принцип не може да има някакво партньорство, равнопоставено между ес и сащ, законите на капитализма го изключват, но е възможно, както и се получава, разрушаване на ес от сащ, ако ес няма инстинкт за самосъхранение и не взема мерки за ограничаване на американска намеса.
112
14
 
4
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ! преди 1 година
За България! Накажи американските шпиони плюс НПО- та, фондации и евростриктури! Да ги накажем заедно! Възраждане за България!
111
5
 
21
 
! Отговори
Гадняр преди 1 година
Украинското зърно се изкупува за реекспорт. Чиста печалба за търговските фирми и данъци в бюджета. Това не е проблем за икономиката. Спекулата на нашенските мафиоти обаче директно директно дере кожата на най-бедните. Това Копейкин не го касае. Не съм го виждал да прави протест пред някоя маслобойна за олио или хлебозавод.
110
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента светът е изолирал сащ и тяхната неоколония ес. Никоя уважаваща себе си като независима страна не подкрепя американски санкции -- затова и се присъединяват към позициите на брикс за премахване на долара като основна резервна валута.