“Възраждане“: Вносът на житни култури от Украйна затруднява родните производители

Внесеното е на много по-ниска цена, заявяват от партията
23 юли 2022 11:48, Красимир Ангелов
184
“Възраждане“: Вносът на житни култури от Украйна затруднява родните производители
Снимка: БГНЕС

Внасянето на зърнени и маслодайни култури от Украйна поставят в затруднено положение българските производители, тъй като внесеното е на много ниска цена, само за да бъде изкупено, коментира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, цитиран в прессъобщение на партията.

"Възраждане" ще подкрепи Националната асоциация на зърнопроизводителите, ако същата реши да поиска от българското правителство да се затворят границите заради вноса от Украйна на зърнени и маслодайни култури, посочи той.

През последните три месеца в България са внесени над 300 хил. тона слънчоглед от Украйна. Никой не контролира този внос относно фитосанитарния контрол, което означава, че ние не знаем какво точно се внася и дали е подходящо за консумация от българските потребители, заяви Костадинов.

Според него отсъствието на фитосанитарен контрол поставя под съмнение качеството и би могло да постави в риск здравето на всеки българин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
18
 
! Отговори
Млад Меринджей преди 1 година
До IT Специалист ... В България през митницата можеш да вкараш ВСИЧКО , на колкото си искаш калпаво качество , стига да си платиш необходимата сума. От години се правят такива далавери. Достатъчно е само да видиш периодично излизащите скандали за корупция по митниците за да ти светне че Тая "конкуренция" пълни магазините ни с токсични *** които хората ядат. САНИТАРЕН КОНТРОЛ ТРЯБВАДА ИМА.
8
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иначе казано - не им позволяват да надуват безогледно цените ли бе Копейкин?
7
11
 
28
 
! Отговори
До засега е точен преди 1 година
Бе я заминавай да живееш в северна корея или рашистан, като се кефиш на диктатори, които да ти казват дори какво да ядеш. Айде марш.
6
30
 
28
 
! Отговори
ЗАСЕГА Е ТОЧЕН! преди 1 година
Възраждане показват сериозен потенциал засега. Много подобна линия на политика на Орбан. Да видим дали ще издържат теста на доверието, когато значително увеличат елелкторалната си база и се наложи да поемат отговорности. Желая им успех!
5
12
 
25
 
! Отговори
IT Специалист преди 1 година
В КОМИ главата на Копейкин думата конкуренция е забранена!
4
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коnейкин, ми да не внасяме и да плащаме по 3лв за хляб а?
3
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой е тоя, че ще затваря граници???? Скоро ще ни забрани и да пътуваме извън България, точно както беше до 89та. Лошото е, че има мумифицирани мозъци, които му се връзват.
2
10
 
44
 
! Отговори
Нормален преди 1 година
Застрашава родната житна мафия шмайзер!
1
11
 
30
 
! Отговори
вижда се преди 1 година
Тоз ще излезе по голям мушингер и от борисов !!!